Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tere-fere Klub

Kedves Látogató!

 

Üdv a klubban!

Ez itt egy virágos rét. Köszönöm ha vigyázol rá. Köszönöm, ha tiszteletben tartod a határait, és szeretettel, tisztelettel sétálsz rajta, nem sértve meg senkit. Ápold, locsolgasd és gondozd ezt a kertet, hogy mindig jó legyen ide betérni. A hozzászólások felületén beszélgethetsz, megoszthatod a napi gondolataidat, ami éppen foglalkoztat, linkeket helyezhetsz el, olvasni, hallgatni vagy nézni való videókat, oldalakat ajánlhatsz itt. Légy Te is a kertészünk!

 

(A meglévő értékek védelmében az oldal szellemiségét sértő hozzászólásokat minden előzetes bejelentés nélkül törölni, illetve az ilyen feladók hozzászólási lehetőségeit blokkolni fogom. - V.Ildikó)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hitrendszereink

(Ildikó, 2012.12.18 08:05)

Ma reggel fogalmaztam meg a következőt: "amiben hiszünk, abban meglátjuk a jót , amiben meg nem ,abban sosem fogjuk, akor sem, ha abban is ott van ugyanúgy".
Igaz ez kapcsolatokra és tanításokra egyformán. Miben hiszünk tehát? És miért éppen abban?
Egy beszélgetés kapcsán került ez elő, amiben arról volt szó, hogy sokféle tanításhoz hozzá lehet férni manapság, és itt most nem csak az egyháziakra gondolok, de neves gondolkodókra vagy közvetítőkre is. Sokféléből választhatunk, és választunk is. Egy olyat, amiben hinni tudunk. Hogy miben tudunk hinni? Erre sokféle válasz lehetséges. Az egyik az, hogy azért hiszünk benne,mert nagyon tisztának érezzük. De lehet azért is, mert az a tanítás áll hozzánk legközelebb, ezt érezzük a legmegvalósíthatóbbnak a gyakorlatban. De lehet hogy azért választjuk azt amit, mert abban van a legnagyobb kihívás, esetleg fordítva, az kínálja a legkönnyebb utat, az zavarja legkevésbé az önmagunkról kialakított képet. Hogy ki milyen tanítást érez magához közel ez teljesen egyéni.
Én is sokfélét olvastam már, aztán eldöntöttem, hyog mi mellett kötök ki, mi az amit meg szeretnék valósítani saját életemben is. - (Jó ha már el tudjuk dönteni, onnantól nyugodtabbak vagyunk.)

Ámde ettől még a többi tanítás, amit nem választunk a magunk számára, szintén nagyon sok jó dolgot tartalmazhat. Amit majd az azt választók fognak nagyon dícsérni. És így tovább. Következésképpen mindenki abban látja meg a legtöbb jót, amiben hinni tud.

Kishitűség ellen

(Kerion, 2012.12.13 19:55)

Ha van egy óránk érdemes meghallgatni egy nemrég feltett videót. Pötyögjük be a keresőbe hogy: Szelei Magdolna előadása a SOTER klubban december 1-én vagy www.youtube.com/watch?v=9GjTlvqNrwk
Szelei Magdiról sok mindent lehet mondani de azt nem hogy nem hisz/tudja azt amit mond és hogy nem egy szuggesztív előadó akire oda kell figyelni. Egyébként sok igazság van a mondanivalójában.
Ha még van pár percünk és beütjük a keresőbe hogy: 14000 year old hungarian runic script in Ethiopia - akkor meggyőződhetünk róla hogy elődeink nem csak dél-amerikában Puma Punkuban és Tiahuanacóban "sertepertéltek" hanem Etiópiá-ban/HétJóFiá-ban is Axum-ban/AkSzum-ban/ÉgSzem-ben és Lalibela-ban/Lali Bélá-ban is a Nílus-tól/Nyilas-tól nem messze. Az orosz régészek képanyaga önmagáért beszél. Ne zavarjon bennünket hogy a felvétel orosz nyelvű. A videó alatti gyűlölködő angol szöveg meg még kevésbé. Ugyanis nincs új a Nap alatt. Az irigyeink mindig is gyűlölték és kicsinyelték a most megint nagyra hivatott szeretetelvű magyarságot.

Bátorság

(Mónika, 2012.11.28 19:47)

Igen, valamikor ki kell mondani kerek-perec. De valamikor nem. Vagy későbbre kell halasztani. Úgy gondolom, az ördög mindig az általánosításokban bújik meg (a részleteken kívül), még csak észre se vesszük és máris a csapdájában vagyunk. Minden eset egyedi, nem lehet uniformizálni a problémákat és az arra adott válaszokat. Előbb-utóbb rá kell erre is jönni. Valahogy odabent megsúgja valami, mi a helyes, illetve ha nem is közben, de utólag mindig kiderül mi bizonyul annak és ez nem mindig jelent bátortalanságot vagy gyávaságot, ha először átgondolom-érzem a helyzet súlyosságát. Sőt, ezt nevezném bölcsességnek. Mellesleg ezt nem konkrétan erre az egy helyzetre írtam feltétlenül.

az őszinteségről

(Ildikó, 2012.11.28 19:37)

Szia Móni! - Reagálva arra, hoyg kinek mit lehet mondani és mikor és hogyan, ezzel kapcsolatban arra jöttem rá - és nem csak én - hogy ez egy kifogás. A valódi probléma azzal van, hogy önmagunkhoz sem vagyunk őszinték. Hazudunk magunknak és persze másoknak is, amikor nem mondjuk ki az érzéseinket, és csak azt mondjuk válaszként, hogy "nem tudom". Dehogynem tudjuk! Csak az baromira kellemetlen esetleg. Az önmagunkról alkotott képet zavarják bizonyos kellemetlen felismerések, és ezekről nem akarunk tudomást venni. Kellemetlen beismernünk, hogy valójában gyávák vagyunk kimondani amit gondolunk, mert félünk a válaszreakcióktól. Félünk, mert nicns elég önbizalmunk, és félünk, mert nem tudunk szeretni, sem önmagunkat, sem másokat. Ezért inkább kerüljük a konfliktust. A konfliktus kerülő ember valójában gyáva. (Vagy éppen fásult is lehet.) LÉnyeg, hogy amikor magunk előtt sem tudunk őszinték lenni, akkor másoktól még inkább ciki önmagunkról valami rosszat hallani. Még akkor is, ha azt segítő szándékkal mondják nekünk. - Nos, szerintem, aki őszinte tud lenni önmagához, annak édes mindegy, hogy ki, mikor és hogyan "téríti észre", mert tisztában van önmagával, azzal, hoyg hibái vannak, öszintén ki is tudja momdani ezt önmagának, így nem számít a stílus bárki bármit mondjon, az üzenetet látja meg benne, a lehetőséget, hyog segítenek neki ismét jobbá válni. Aki persze hazudik önmagának is, annak rettenetesen nehéz lehet az igazságot hallani önmagáról másoktól, még akkor is ha azt a létező legfinomabban mondják. Egyzserűen nem tud vele megbírkózni. Mert nincs hozzászokva az őszintén kimondott gondolathoz. Az őszinteségbe nem fér bele a kertelés, a körülírás, a kerülgetése egy-egy szónak. Mert finomkodáson ugye ezt értjük. Azt figyeltem meg, hogy a nagy tanítók nagyonis kerek-perec fogalmaznak, nem kerülgetik a forró kását. (Jézus is nagyon keményen fogalmazott több esetben is!!!) Nem félnek kimondani a kellemetlen szavakat. Miért is félnének? Hiszen szeretik önmagukat, így szeretik a világot is , és jól tudják, hogy ami nincs kimondva egyértelműen, azt nem lehet megjavítani sem. Ezt nevezik a szeretet fegyelmének, vagy kegyetlen szeretetnek. Mert ahoygan a szülő is meginti a gyerekét - szeretetből - ugyanúgy a barát is megintheti a barátot - szeretetből. Aki ebből nem ért, az nem őszinte önmagához sem. Először pedig ezt kell megtanulni. Addig minden segítő szó csak sértődést vált ki, pontosan úgy ahogyan az idézetben is írva van. Ellenséggé válik a barát! Holott önmagunk ellenségei vagyunk elsősorban, amikor kifogásokat gyártunk.
Hol van az elszántság, az elhatározás, a terv, a cél az életemből, amit meg akarok valósítani? Mikor határozom el végre, hoyg bátran fogok szembenézni saját magammal, mert ez az egyetlen módja annak hogy lelekileg egészséges legyek???

Bátorság!!!

Ildinek

(Mónika, 2012.11.28 14:38)

Igazad van, csak annyit fűznék hozzá, hogy az "észre térítés" vagyis a visszajelzés módja az, ami meghatározó és azt is jó érzékelni, mi az amit éppen a másik még be tud fogadni a pillanatban és mi éppen az, ami valóban most hasznára válna és hogy érdemes-e inkább az észre térítést kicsit későbbre halasztani, akkorra, amikor hatása nem torpedózza le teljesen a másik önérzetét. De egyébként jó, ha van ilyen barát. (Kicsit hosszú és nem szabályos mondat volt az előbbi, TUDOM!)

Miért kiabálunk, ha dühösek vagyunk?

(Ildikó, 2012.11.25 22:41)

http://www.eromerito.eoldal.hu/cikkek/tanitas/egypercesek-10..html

napi gondolat

(Ildikó, 2012.11.25 21:32)

"Az emberek közt sajnos nagyon ritkán vagy talán soha nem találunk olyan őszinte barátot, aki egónk csalásait lépésről lépésre leleplezné, s tekintetünket árnyékvilágunkra irányítaná. Ha valamelyik barátunk mégis erre merészkedne, hamarosan „ellenségünknek” nyilvánítanánk. "
Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke
Út a teljességhez

...................

(Ritus, 2012.11.24 19:17)

"Van itt még egy nagyon fontos dolog ezzel kapcsolatban: amikor tanácsot osztunk másoknak , akkor tanítjuk magunkat leginkább. A pszichológiából jól ismert tézis, hogy amit kimondunk hangosan, vagy leírunk másoknak, azt jobbban elhisszük, mint amit mások mondanak nekünk. Ezért működnek a mantrák is, ezért hatékonyabb a hangos ima, de a hangos tanulás is. Így amikor tanácsot osztogatunk, akkor elsősorban önmagunkat tanítjuk. Így ér körbe a jótanács, mégpedig vissza hozzánk.
Remélem a válaszom eloszlatta a kételyeidet."

Remélem ezt akkor alkalmazod a leginkább, mikor belenyúlsz mások lelki életébe s feltálalod neki milyen is valójában....a Te valóságodból nézve....

Nyitott akadémia

(Ildikó, 2012.11.13 09:09)

"A dolgokról elsősorban az jut eszünkbe, amit tanultunk, hallottunk, eddig tapasztaltunk róluk. Kiskorunktól kezdve – neveltetésünk, iskoláztatásunk révén – kész ítéletek rendszerét sajátítjuk el, amelyek végül már szinte zárt burokként vesznek körül minket. Ezért a legritkább esetben éljük meg a dolgokat, az eseményeket a maguk tiszta valóságában. Felfogásunkat, élményeinket az előzetesen már kialakult vélemény- és előítélet rendszerek szűrőjén át kapott, sokszor torzított benyomások alakítják. Ajánlok egy jó gyakorlatot. Törekedjünk arra, hogy legalább naponta egy-egy dolgot, jelenséget vagy eseményt szinte a kisgyermek naiv rácsodálkozásával vegyünk szemügyre. Bámuljuk meg a maga valóságában, függetlenül attól, hogy mit tudunk vagy tanultunk róla. A gyakorlatnak az a lényege, hogy ne tekintsünk semmit sem evidensnek, magától értetődőnek, ne skatulyázzunk be semmit, hanem használjuk saját ítélő erőnket, problémalátásunkat. Ennek egyik előfelté...tele, hogy próbáljunk elvonatkoztatni saját személyünktől, a jelenséget önmagában figyeljük meg és értékeljük, függetlenül attól, hogy ez számunkra kellemes vagy kellemetlen, s milyen érzéseket és asszociációkat kelt bennünk.
Kezdetben egyszerű feladatokat kell magunk elé tűznünk. Például vegyünk szemügyre egy gyufaszálat, jól nézzük meg, milyen, és próbáljuk elgondolni, mi mindenre lehetne még felhasználni a tűzgyújtáson kívül. Fokozatosan nehezítsük a gyakorlatokat addig a szintig, amíg eljutunk az ember, az emberi cselekvés elfogulatlan megítéléséhez. Ezek a gyakorlatok már kissé nehezebbek. Próbáljuk meg úgy hallgatni egy ember beszédét, hogy időlegesen elnyomjuk magunkban reflexióinkat, helyeslésünket és tiltakozásunkat. Hagyjuk a hangját, az arckifejezését, a mozgását hatni magunkra. Meglepő lesz, hogy milyen mennyiségű finom, addig rejtett információ birtokába jutunk. E gyakorlatok sikerének a legnagyobb akadálya az egocentrizmus és az előítélet. Eredménye az önálló gondolkozás és az empátiás készség fejlődése." Popper Péter

Angyalszívnek

(Ildikó, 2012.11.12 21:46)

Kedves Angyalszív! - Kíváncsi vagyok, vajon miből vontad le a következtetést, hogy nem néz itt magába senki?? Miért ez a vádaskodás? (A vádaskodás egy helyzetrosszabbító stratégia a stresszből, vagy kellemetlen helyeztből való kilépésre.)

Nos, részemről például természetes dolog, hogy elsősorban magamba nézek. Ha nincsenek már errefelé nagy nyilvános vallomások az ilyen nagy önmagunkba nézésekről, az nem jelenti azt, hogy nincsenek is. De kevesen vannak akik ezt meg merik osztani. Mindenesetre nagyon remélem, hogy ennyi tanítás mellett az már evidencia az erre járóknak, sőt éppen azért járnak itt az oldalon, mert ezt szeretnék megtanulni: az őszinte önmagukba nézés tudományát. Minden írás és jótanács is erre buzdít itt.

Van itt még egy nagyon fontos dolog ezzel kapcsolatban: amikor tanácsot osztunk másoknak , akkor tanítjuk magunkat leginkább. A pszichológiából jól ismert tézis, hogy amit kimondunk hangosan, vagy leírunk másoknak, azt jobbban elhisszük, mint amit mások mondanak nekünk. Ezért működnek a mantrák is, ezért hatékonyabb a hangos ima, de a hangos tanulás is. Így amikor tanácsot osztogatunk, akkor elsősorban önmagunkat tanítjuk. Így ér körbe a jótanács, mégpedig vissza hozzánk.
Remélem a válaszom eloszlatta a kételyeidet.

jó tanács

(angyalszív, 2012.11.11 16:42)

itt mindenki megmondja mit kell tennie a másiknak, csupán saját magába nem néz senki?

jó tanácsok

(Ildikó, 2012.11.07 09:25)

ÉRDEMES MEGSZÍVLELNI !!!!

1. Dobd ki a haszontalan számokat.
Úgymint kor, súly, vérnyomás stb...
Hadd aggódjanak a doktorok ezek miatt.
Emiatt fizeted "őket".

2. Csak vidám barátokat tarts!
A rosszkedvűek lehúznak.

3. Tanulj folyamatosan.
Tanulj többet a számítógépről, autókról, kertészkedésről, és mindenről.
Soha ne hagyd az agyadat pihenni.
"A pihenő agy az ördög műhelye".
Az ördög neve "Alzheimer".

4. Élvezd az egyszerű dolgokat.

5. Nevess gyakran, hangosan és hosszan.
Nevess, amíg ki nem fulladsz.

6. Néhány könny esik néha.
Tűrj, gyászolj, és menj tovább.
Az egyetlen személy, aki egész életünkben velünk van az magunk.
ÉLJ, amíg élsz.

7. Vedd magad körül olyan dolgokkal, amiket szeretsz.
Legyen az család, háziállat, emléktárgy, zene, növények, hobbi, akármi.
A te otthonod a te menedéked.****

8. Ne tégy bűnös kirándulásokat.****

Menj sétálni az utcára, vagy a szomszéd megyébe, vagy idegen országba.
De ne oda, ahol BŰN van.

9. Mondd az embereknek minden lehetőséget kihasználva, hogy szereted őket.

10. ÉS MINDIG EMLÉKEZZ:
Az életet nem a lélegzetvételek számával mérjük, hanem azokkal a
pillanatokkal, amikor elakad a lélegzeted.

Ébredj magyar testvérem!

(dorogi, 2012.10.29 05:55)Az ébresztő szórólap hátoldalán látható ábra, Magyarország népesedését mutatja 1950 és 2010 között.

Az ábrából levonható következtetések:

- 1982- óta a halálozások kb. évi 20.000 fővel meghaladják a születések számát.

- 1989- után a születések és a halálozások száma közötti különbség 5 éven belül felgyorsult évi 30-50.000 főre.

Azonban ha a megszületetteknél csak a magukat magyarnak vallókat számoljuk, akkor a magyarság pusztulása így évi kb. 50-60.000 fő. Az elmúlt 23 évben így a magyarság lélekszáma több mint 1.000.000 fővel csökkent.

A népesség fogyásának okai, a teljesség igénye nélkül: tartósan fenntartott munkanélküliség, több műszakban végzett munkavégzés, alulfizetett bérek, a média tudatmódosító és erkölcsromboló hatása, társadalmi megosztottság a pártok által, elhallgatott őstörténetünk, a folyamatos stressz és létbizonytalanság fenntartása életünkben stb.

A magyar társadalomra a fentiek figyelembevételével 3-féle jövőkép valószínűsíthető:

1. Fennmarad ez a népesedési helyzet és összeomlik a magyar társadalom. Az életben maradó réteg a betelepülő új honfoglalókat fogja megalázó bérért, rabszolgaként kiszolgálni a saját hazájában.

2. Az ’50-es évek első felében született „Ratkósok” most készülnek nyugdíjba vonulni (évi 210-230.000 ember).

Nyugdíj kifizetésükre nincs meg a fedezet, ami egyebek mellett olyan szociális feszültséghez vezet, aminek polgárháborús kimenetele is lehet.

3. A magyar társadalom felismeri, hogy nem a magyar kormány kezében van a valódi hatalom, így a pártoknak és a 4 évenkénti szavazásnak sincs semmi értelme. Felismeri, hogy a pártok megosztanak, a bankok kifosztanak, a média pedig fedezi az előző kettő bűnös üzelmeit. Felismeri, hogy a magyar kormányt a nemzetközi tőke („háttérhatalom”) zsarolt helyzetben tartja, így a mozgás tere = a nullával.

Előttünk álló feladat, hogy a magyar társadalmat újra szervezzük.

Célunk elérése érdekében az elkövetkezendő néhány hónapban országos hírvivői és tanítói hálózatot építünk ki.

A társadalom tudati szintjét - megmaradásunk érdekében - tanítóink segítségével emeljük.

Hírvivők és néptanítók jelentkezését várjuk az elokozossegek@gmail.com elektronikus levél (e-mail) címre.

Minden magyar felelős minden magyarért!
Isten áldjon bennünket!

Atlantis hagyatéka

(Ani, 2012.10.28 20:00)

http://www.youtube.com/watch?v=iNnNX0AKrmY&feature=related

Nem semmi !!

(Mag, 2012.10.26 16:49)

Még mindig tanultam újat :-)
I. rész Arvisura, szavaink.

Jásdi Kiss Imrétől se hallottam hasonlót, érdekes stílusú vehemens előadás de nagyon érdekes.
http://www.youtube.com/watch?v=vJ1Nc3nVoc0&feature=relmfu

élmények

(Ildikó, 2012.10.22 20:17)

Sziasztok! Az elmúlt héten 2 fantasztikus előadáson voltam, az egyik Müller Péteré, a másik Böjte Csabáé volt. Ez utóbbiról épp csak megjöttem, tele vagyok élménnyel , energiával, bizalommmal, szinte repülök! :)) Mert ez az ember egy Szent, csodás egyszerűsége, embersége, alázata és Istenbe vetett bizodalma olyan szinten van, ami szerintem Jézuséval mérhető. Nem lehet kikerülni hatása alól, nem lehet közömbösem hallgatni, visz, repít magával, felemel, erőt ad! - Beszéde után könyvet lehetett vásárolni, és azt dedikálta is. Itt van kirakva, és itt is marad a szemem előtt, mert ránézni is jó a könyvre. :)) Beszédei vannak benne, nyilván most ezeket fogom olvasgatni. Nem tudom lehet-e könyvesboltokban kapni, az a címe, hogy Párbeszéd a végtelennel. A Helikon kiadó gondozásában jelent meg 2012-ben, aki teheti vegye meg, erre van most szükségünk!
Müller Péterről sem kell azt hiszem sokat prédikálni, ő is nagyszerű előadást tratott, szinte minden szavára emlékszem, pedig bizony a memóriám igencsak szelektív az utóbbi időben!
Csodás hetet kívánok mindenkinek!

Nap Háza

(Mag, 2012.10.11 10:26)

Dobogókő
http://www.youtube.com/watch?v=vjPZqhNeE1A&feature=share

jó ötlet!

(Ildikó, 2012.10.06 08:15)

"Tegyük fel, az a problémánk, hogy rettentően szorongunk. Jelenítsük meg magunk előtt ezt a szorongást! Képzeljük el: ha megjelenne, milyen színe volna? Milyen alakja volna? Mekkora volna? A vizuális csatornán mindezt jól ki tudjuk fejezni. Mondjuk, elképzelem, hogy a szorongásom egy nagy, behemót alak, hatalmas, fekete köpenyben. A hangja milyen? Borzalmas, olyan, mintha valakit kerékbe törnének....A szorongásomat tehát minden érzékszervi csatornára átteszem, képileg, hangban, mozgásban, illatban, ízben, tapintásban megjelenítem, ahogyan azt az álom is teszi, a maga - a racionális gondolkodás számára érthetetlen - nyelvén. Mire jó ez? Arra, hogy a képi áttétellel jelentős mértékben tehermentesíteni tudjuk a szervezetet a bennünk rekedt feszültségektől. Sokunknak vannak például visszatérő sorozatálmai – ilyenkor egy megrekedt, súlyosabb traumatikus feszültséggel birkózik az érzelmi agyunk, újra és újra megpróbálva azt az álom szintjére felhozni, képileg megjeleníteni. Egy visszatérő rossz álom ezért nyomjelző, Ariadné fonala a labirintusban." Prof. Dr. Bagdy Emőke

TV

(MAG, 2012.10.05 12:55)

http://fixhd.tv/videotar/lejatszo/1150

Légy az, aki vagy!

(Ildikó, 2012.10.02 21:25)

"LÉGY AZ, AKI VAGY!

Gyógyulásunk folyamán egy olyan új viselkedésmódot tanulunk, amelynek az a neve: Légy az, aki vagy.
Biztos akadnak, akik megijednek ettől. Mi lenne, ha igazán átéreznénk, amit érzünk, kimondanánk, amit akarunk, határozottan képviselnénk nézeteinket, és fontosnak tartanánk, mire van szükségünk? Mi lenne, ha egyszerűen eldobnánk az alkalmazkodás álcáját? Mi lenne, ha élnénk erőnkkel, és végre önmagunk lennénk?
Akkor is szeretnének? Vagy elhagynának? Haragudnának ránk?
Eljön az idő, amikor hajlandók és készek leszünk vállalni ezt a kockázatot. Rájövünk: ahhoz, hogy továbbfejlődhessünk, és békében élhessünk önmagunkkal, fel kell szabadítanunk magunkat. Eljön az ideje, amikor nem hagyjuk, hogy mások és az ő igényeik írják elő, mit tegyünk, és – mások reakcióitól függetlenedve – végre hűek leszünk magunkhoz.
Lehet, hogy egyesek elpártolnak mellőlünk, de az ilyen kapcsolat amúgyis véget ért volna. Mások viszont mellettünk maradnak, és jobban szeretnek és tisztelnek azért, mert vállaltuk a kockázatot, és vállaltuk önmagunkat. Őhozzájuk sokkal közelebb kerülünk, kapcsolatunk meghittebb lesz és működik. És rájövünk, hogy eddig is tökéletesen elég volt, hogy azok vagyunk, akik vagyunk. Hiszen ilyennek szántak.

Ma élek erőmmel, és végre önmagam leszek."

Melody B.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »