Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tere-fere Klub

Kedves Látogató!

 

Üdv a klubban!

Ez itt egy virágos rét. Köszönöm ha vigyázol rá. Köszönöm, ha tiszteletben tartod a határait, és szeretettel, tisztelettel sétálsz rajta, nem sértve meg senkit. Ápold, locsolgasd és gondozd ezt a kertet, hogy mindig jó legyen ide betérni. A hozzászólások felületén beszélgethetsz, megoszthatod a napi gondolataidat, ami éppen foglalkoztat, linkeket helyezhetsz el, olvasni, hallgatni vagy nézni való videókat, oldalakat ajánlhatsz itt. Légy Te is a kertészünk!

 

(A meglévő értékek védelmében az oldal szellemiségét sértő hozzászólásokat minden előzetes bejelentés nélkül törölni, illetve az ilyen feladók hozzászólási lehetőségeit blokkolni fogom. - V.Ildikó)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ökológiai lágnyoma =zéró

(Ildikó, 2013.05.18 07:25)

Így is lehet élni:

http://hvg.hu/gazdasag/20130516_Az_ember_akinek_nincs_labnyoma

banki csalásról hanganyag

(Ani, 2013.05.13 21:50)

http://kaslerarpad.hu/?p=3432

minden este 21.00 órától

(Ani, 2013.05.12 13:58)

http://www.youtube.com/watch?v=opXUj3eDfPA

aki szeretne kapcsolódni, folyamatosan, minden este 21.00 órától 30-60 percen keresztül mantrázunk, meditálunk, IMÁDKOZUNK, relaxálunk és ELKÉPZELJÜK a SZÉP és a BOLDOG ÉLETET... ha sokan dolgozunk rajta azonos időben, akkor előbb válik a valóságunkká... és lehet terjeszteni, hogy akik még most találkoznak evvel a felhívással először, azok is tudjanak kapcsolódni a közös KÁRPÁT-medencei időhöz.... így hangoljuk át a Kárpát-medencét...

amit tanulunk

(Ildikó, 2013.05.09 08:10)

"Ha a gyereket folyton bírálják, a lenézést tanulja. Ha a gyerek állandó gyűlöletben él, a háborút tanulja. Ha a gyereket mindig gúnyolják, a félénkséget tanulja. Ha a gyereket folyton megszégyenítik, a bűntudatot tanulja. Ha a gyereket tolerancia veszi körül, a türelmet tanulja. Ha a gyereket folyvást bíztatják, a bizalmat tanulja. Ha a gyereket biztonság veszi körül, a hitet tanulja. Ha a gyerek teljesítményét elismerik, a megbecsülést tanulja. Ha a gyerek jórészt helyesléssel találkozik, önmaga szeretetét tanulja. Ha gyereket elfogadják, és barátságos légkörben él, megtanulja szeretni a világot. A gyerekek azt élik, amit tanulnak!"

Robert Fisher

Mi lnne ha

(Ildikó, 2013.05.07 08:13)

15 évvel ezelőtt Ben Walker elhagyta a kedvesét és leendő gyülekezeti szolgálatát egy üzleti lehetőség miatt.
Amikor azonban befutottnak érezi magát egy jól fizető karrier és egy trófea kinézetű menyasszony mellett, megjelenik neki egy angyal, aki megmutatja, hogy mi történt volna, ha követte volna az eredeti elhívását.

A film linkje (feliratos), időtartam: 2 óra:

http://www.youtube.com/watch?v=OBvxE-3B52Y

LÉLEKLÁNC a FB-on is!!!

(Ildikó, 2013.04.23 12:59)

Kedves Olvasók! - Nem terveztem, de úgy alakult, hogy megörököltem egy csoportot a Facebook-on, sok ismeretlen ismerőssel egyetemben. Gondolkoztam mi legyen, nincs igazán annyi időm és energiám mint korábban, hogy ezzel is foglalkozzak még, de valamiért jel-nek éreztem, és megtartottam. Átneveztem a megörökölt csoportot és új botítóképet is tettem fel, hogy az enyémnek érezzem, ha már meg nem szüntettem. Így jött létre a FB-on is egy Léleklánc nevű csoport. Ez egy olyan zárt csoport, ahová a belépéshez kérnetek kell a felvételt, és a bejegyzéseket is csak a tagok láthatják.
A FB-on lévő bejegyzések nem azonosak az itteniekkel, de lehetséges, hogy időnként lesznek átfedések. Ide a nagyobb lélegzetű írásokat teszem majd fel továbbra is, a FB meg arra való, hogy mindenféle apró-cseprő de tanulságos gondolatot, eseményt, videót könnyedén megoszthassunk egymással. Itt nehezen megy a csetelés, lassabbak a reakciók, és ehhez a rendelkezésre álló tárhely is kevés. A fórumozást kedvelőknek a FB talán kényelmesebb.
De: Kérek szépen mindenkit, aki csatlakozik majd ezt követően, hogy minden esetben tartsa tiszteletben a főbb alapelveket, amit a FB-os csoportban is kéretik elolvasni.
Egyelőre ennyi, aki keres talál, akit érdekel megtalálja, és aki kéri azt fölveszem.
Jó bogarászást, tanulást, kíváncsiskodást mindenkinek!:))

Dienes István: A jövő tudománya- tudat kutatás

(szkíta, 2013.04.04 18:28)

Dienes István: A jövő tudománya
2013.04.03.

Rá kell jönnünk, hogyan gondolkodunk, hogyan jön létre a gondolat, hogyan észlelünk, mert minden alaptalan lehet!....mi a fenétől tudjuk észlelni és megérteni a világegyetem működését?....véletlen?...sarkalatos kérdés, ha csak 5000 évre megyünk is vissza, a kérdés megmarad, ....hogy miért???...mi van ha ezeken felül is van észlelés?...

http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/eloadasok/16362-Dienes-Istvan-A-jovo-tudomanya/

Re: Dienes István: A jövő tudománya- tudat kutatás

(Ritus, 2013.04.19 09:42)

Ezt lájkolom :))) az előadása is nagyon jó volt a kombucha napon :)
köszönöm, Neked!

Petőfi vers Kormorán zenével...a költészet napjára

(Ildikó, 2013.04.12 08:03)

(igaz ez tagnap volt, de én most értem ide):

http://kormoran.wikia.com/wiki/Fa_leszek,_ha_f%C3%A1nak_vagy_vir%C3%A1ga

lelki tunyaság

(Mónika, 2013.04.11 11:47)

A kollektív boldog élethez csak egy kis jóindulat szükségeltetik mindenki részéről.

Azt látom, az emberek imádnak szenvedni és másoknak szenvedést okozni. Addig itt is "rohadunk" ezen a Földön, amíg nem változtat a nagy része. Mert hiába 144000 megvilágosodott, vagy annál több, ha a többség lelki-elmebeli tunyaságban szenved és azt hiszi, hogy az egyáltalán nincs rá kihatással, ha egy másiknak szenvedést okoz. Elég téves elképzelés.

kísértésben

(Ildikó, 2013.04.09 07:12)

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!" (Példabeszédek 4:23)

Előfordult már veled, hogy valamilyen ételnek a reklámját láttad a tévében, és hirtelen úgy érezted, éhes vagy? Ez a gondolat ereje! Ami meg tudja ragadni a figyelmedet, téged is foglyul tud ejteni. Ha egyre csak ismételgeted: „Abba kell hagynom az ivást, vagy a dohányzást, vagy a zabálást, vagy a bujaságot”, ez nem működik, mert továbbra is csak arra gondolsz, amit nem akarsz tenni. Ahelyett, hogy megpróbálnád eltávolítani ezeket a gondolatokat, helyettesítsd őket mással! Amint elkezdesz valami jóra összpontosítani, a gonosz szorítása csökken. Át kell programoznod az elmédet, csak így tudsz folyamatosan jó dolgokra gondolni. A Biblia azt mondja: „Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval” (Róma 12:21). A sátán nem tudja felhívni és megtartani a figyelmedet, ha azt már valami másra adtad. Ezért írja Pál: „…ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” (Filippi 4:8). Hiábavaló harcolni egy gondolattal, ezáltal csak erősödik a kapcsolat közte és közted. Minél többet foglalkozol vele, annál erősebb lesz. Nyomd meg a gombot a távirányítón, és válts csatornát! Azzal nem fogod legyőzni a kísértést, ha az érzéssel harcolsz. Minél inkább küzdesz egy érzés ellen, annál jobban kötődik hozzád, és vonz. Fordítsd a figyelmedet valami jobbra! A csata az elmédben dől el. Kezdd el irányításod alá venni az elméd, és figyelj oda, milyen hatásokat engedsz be a médiából! A Biblia azt mondja: „az életedet a gondolataid formálják” (Példabeszédek 4:23 GNT). A zsoltáros így imádkozott: „Fordítsd el tekintetemet, hogy ne nézzek hiábavalóságra…” (Zsoltárok 119:37). Könnyen megy? Nem. Fegyelemre és gyakorlásra van szükség hozzá. Idővel és Isten kegyelmével azonban meg tudod változtatni gondolkodásodat, és le tudod győzni a kísértést.(Bob Gass)

nyitott szív - nyitott elme

(Ildikó, 2013.04.04 08:16)

Vajon értjük-e a különbséget?
Amikor valaki arról beszél Neked, ami számára tiszta és szent, de neked képmutatást jelent, mert ezzel kapcsolatban csakis ilyen tapasztalatod volt, akkor hogyan reagálsz majd rá? Elutasítod a gondolatát? A korábbi előítéleteid alapján alakítasz ki magadban véleményt? És ezért engeded, hogy az előítéleteid miatt arról a tiszta és szent emberről (eszméről) is rossz véleményed legyen?

Megenegeded-e magadnak, hogy minden helyzetben a szíveddel láss? Vagy csak az elméd van nyitva?
Amikor a szíved nyitva van, akkor minden, amit hallasz, olvasol, olyan, mintha először olvasnál róla. Semmi nem befolyásol, semmilyen korábbi emlék, mások véleménye, saját kellemetlen tapasztalatod, vagy éppen rossz következtetésed, sem semmiféle elvárás, hogy mit is kéne arról gondolnod, hogy mások szeressenek, hogy közéjük tartozhass, semmi. Semmi nem befolyásol, mindent kizársz, egyedül a szívedet kapcsolod be. Az agyadat meg ki. Egyetlen dolgora figyelsz a szíveddel, hogy amit éppen olvasol, látsz, hallasz, az mit mond neked? Elsőre. Minden előítélet nélkül. Függetlenül attól, hogy azt hol és kitől hallod. Ha sosem tudtál volna arról, most elsőre mit éreznél? - Ha a szíved van nyitva, akkor mindig meg tudod állapítani, hogy igaz dologról hallasz-e vagy hamisról. Ha csak az elméd van nyitva, akkor beleszövöd emlékeidet, előítéleteidet, és azok alapján alakítod ki az álláspontodat, kalkulálsz, számítasz, agyalsz, érdekeidet nézed.
Biztos vagy-e abban, hogy az elméd nem általánosít? Biztos vagy-e abban, hoyg az elme nem komplikálja túl a dolgokat? Megengeded-e hogy a konkrét és egyetlen helyzetben új, vadonatúj véleményt alakíts ki. Mint aki először találkozik vele. Mint aki még soha nem hallott róla. és mint aki semminek és senkinek nem akar megfelelni.
Vagy az elméd irányít, és általánosítasz, skatulyába zársz....és emiatt elzárkózol esetleg olyasmitől, ami igazán Neked való?

Az elméd van nyitva, vagy a szíved?

napi gondolat

(Ildikó, 2013.04.02 19:44)

Ne akarj mindent te irányítani!
„a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember" (Jakab 1:8)

Ellenállhatatlan kényszert érzel arra, hogy minden problémára megoldást találj, és mindent irányításod alatt tarts? Mindig vagy egy B terved arra az esetre, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szerinted kellene? Észrevetted már, hogy minél inkább igyekszel rendbe hozni, megjavítani a dolgokat, annál többet aggódsz és idegeskedsz? A Biblia azt mondja: „Mert a testnek gondolata halál; a Lélek gondolata pedig élet és békesség” (Róma 8:6 Károli). A „majd én rendbe hozom” a bizalom ellentéte. Természetesen Isten nem azt akarja, hogy ne gondolkodj, és tanácstalan, tehetetlen legyél; csak azt akarja, hogy hit által és ne pusztán az értelmedre támaszkodva élj. Ha megtanulsz bízni Istenben, és megtanulsz a „Lélek gondolata szerint” élni, akkor békességet fogsz találni, bármilyen nehéz körülmények között vagy is. Az emberi értelem egyik csapdája a kétségeskedés. „…aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt… a kétlelkű mindenben állhatatlan, megbízhatatlan és bizonytalan” (Jakab 1:6,8 AMP). A te lelkivilágod milyen? Ahelyett, hogy mindig megpróbálnál mindent megérteni, tanulj meg megnyugodni akkor is, ha nem tudsz valamit, és bízz Istenben, aki viszont tudja. Döntsd el, hogy minden alkalommal, amikor aggódni kezdesz, megállsz, és így imádkozol: „Uram, nem fogok azzal próbálkozni, hogy magamtól megértsem ezt; hozzád hozom, rád bízom, tőled várom a választ.” Ha többé már nem küszködsz a mikor, hol, miért és hogyan miatt, elkezded érezni Isten békességét úgy, ahogyan soha azelőtt. Sőt, ekkor kerülsz olyan helyzetbe, ahol Isten közbe tud lépni az érdekedben. Hagyj fel tehát azzal, hogy mindent te akarsz irányítani!
(Bob Gass)
www.maiige.hu

Etka anyó - Etka jóga

(Ildikó, 2013.04.02 08:25)

Húsvét vasárnap távozott közülünk Etka anyó. 93 éves volt.
A cikkbe ágyazott 6 perces videót is nézzétek meg, sok értékes gondolat van benne.


http://www.origo.hu/itthon/20130401-elhunyt-etka-anyo.html

nagyhét

(Ildikó, 2013.03.28 22:11)

A kereszténység legnagyobb ünnepe közeleg. A jelenlegi héten több jeles eseményt is megünnepelnek a templomokban, úgy mint az utolsó vacsora estéjét Nagycsütörtökön, azután a keresztrefeszítés napját Nagypénteken, majd Jézus feltámadását Nagyszombaton. Ezt megelőző vasárnap volt Virágvasárnap, ez Jézus bevonulásának ünnepe Jeruzsálembe.
Na nem annyira ünnepek ezek a napok, mint inkább megemlékezések, de mindenképpen szervesen hozzátartoznak Húsvéthoz.
Az első Húsvét-ot Mózes idejében ülték a zsidók, az egyiptomi kivonulás emlékére. Azóta aztán jó alaposan megváltozott a jelentése az ünnepkörnek.
Semmiképpen sem tartozik hozzá a nyuszi, ami egy fatális tévedésnek köszönheti ittlétét, viszont a feltámadás, a kivonulás is egyfajta ujjászületés volt, és ennek a megújulásnak a pogány jelképe a tojás is többek között. Így húsvéti tojás éppúgy illő Húsvétkor, mint a húsvéti bárány, vagy egyéb ujjászületést, megújulást jelképező friss tavaszi virág, és még a locsolkodás is, ami szintén a megtisztulást jelképezi.
A jókedv és vidámság sem nélkülözhető, hiszen 2000 éve örülhetünk Jézus feltámadásának, ami a keresztények reménysége is mindenkor saját életükre nézve.
Szomorkodni nincs értelme még a kissé szenvedős hangulatú szertartásokon sem, melyek csupán az emlékezést szolgálják. Nyugodtan legyünk vidámak, jókedvűek, hiszen Jézus már feltámadt!!!!! (Nem tudom mi értelme van azt a látszatot kelteni és elvárni az egyházi szertartásokon, hogy mélységes bánkódásba essünk ezeken a napokon?)

Legyen mindenkinek nagyon szép, megújulást hozó Húsvétja!
Áldott, boldog Ünnepeket, sok beszélgetést, családi együttlétet kívánok!
Ildikó

Jézus terv

(Mag, 2013.03.22 11:32)

http://ajezusterv.hu/uploads/A_JEZUS_TERV_A4.pdf

....

(Mónika, 2013.03.20 21:05)

Ez nem csak Kaló Jenőnek fogalmazódott meg már az agyában!!!

Csupán csak "fizetett" rabszolgák vagyunk. Cserébe elveszik az életünket, az időnket, a figyelemenergiánkat, a hangulatunkat a saját irányításunk alól, az élményeket, a szeretteinket, a nyugalmunkat, lényegében elveszik a lelkünket. Legalább is a cél ez.

Kalo Jenő gondolatai

(Ildikó, 2013.03.19 20:49)

A hétköznapokba való menekülés nem más, mint egy rutinosan és beszabályozottan fenntartott életvitel. Miért jó ez nekünk? Azért, mert abban a pillanatban, amikor van egy hétköznapi rendszer, amely kiszámítható reggeltől estig, tudom, hogy ezt és ezt kell csinálnom. Mire jó ez nekünk? Mi ennek a haszna? Az egyik lehetséges válasz, hogy a kiszámíthatóságnak biztonság látszata van. Azt üzeni, hogy nem kell foglalkoznom semmivel. Valójában, egy nagyon fontos dolgot lehet ezzel kikerülni. Nem kell szembenéznem a saját identitásom felelősségével. Nem kell, feltennem olyan kellemetlen kérdéseket, hogy miért is születtem erre a földre? Miért élek? Mi a dolgom? Hát mi lenne a dolgom, megyek a munkahelyemre, megyek a gyerekért az óvodába, megyek bevásárolni, mert nincs vacsora. A hétköznapok rutinja megöli az emberségünket. Megöli az életünk lényegét. Hagytuk, hogy mostanság elsikkadjon a hétköznapok világában. Tessék megnézni ennek a történelmi ívét. Pár évezreddel ezelőtt a Delphoi jósdának az volt a felirata, hogy „Gnoti se auton”, vagyis ismerd meg önmagad. A görögöknél ez még fontos volt. Ma ez lényeges? Sokkal fontosabb, hogy jelen pillanatban milyen gyógyszert vásároljunk, hogy megoldjuk a problémánkat, sokkal fontosabb, hogy nézzük a televíziót. De ha a televíziót nézzük, akkor reklámokat kell néznünk, ha a reklámokat nézzük, akkor ennek a következménye, hogy még inkább fogyasztókká válunk, félünk attól, hogy valami újról lemaradunk. Nem a saját lényegünkre, az életünk jelentőségére helyezzük a hangsúlyt, hanem egy őrült rohanásra, egyfajta versenyre, hogy nehogy valami kimaradjon az életünkből. Ez egy ördögi kör. És miközben a vacsoránkat eszegetjük, és azzal foglalkozunk, hogy milyen ruhát vett fel az aktuális főhős, riporter vagy sztár, eközben egy dologgal tényleg nem kell foglalkozni: önmagunkkal. Aztán az élet telik-múlik, és egyszer csak ott tartunk, hogy nagyjából eltelt. És mit tettünk? Nem sokat. Egyedül rajtunk múlik, mit élünk meg és miben hiszünk. Milyen értékeket követünk és ebben a nagy kavalkádban hova helyezzük Magunkat.

www.asztrologia.noxnet.hu

Előbbihez

(Mónika, 2013.03.12 20:42)

Nagyon gáz. Szomorú, de mindenki rákényszerül mostanában, hogy rengeteget dolgozzon, (mármint az átlag); és főleg a férfiak között vannak többen, akik nem figyelnek az egészségükre, és szó szerint halálra dolgozzák magukat. Persze ez is lehet egyfajta menekülés. Talán attól félnek, ha megvizsgálják őket, kiderül, hogy halálos betegek. Akkor inkább el sem mennek dokihoz. A munkamániás az is marad általában és nem veszi észre, ha már nagy baj van. Két emberről én is tudok most kapásból, akik mostanában egyébként tartósan betegek, megfázásos tünetekkel, hónapok óta. És az egyik pont december óta küzd vele.

betegség- munka

(Ildikó, 2013.03.12 10:34)

Tegnap a fodrásznál jártam, aki amúgy mindig jókedvű és fülig ér a szája, ám nagyon le volt lombozva, pár percvel azelőtt hogy érkeztem tudta meg, hogy meghalt egy barátja, 45 éves férfi, tüdőgyulladásban. December óta küzdött egy kis megfázással, orvoshoz nem ment, később sem, mikor már sokkal rosszabbul volt. Arra hivatkozott minden alkalommal, hogy fontos elintéznivalója van, majd utána. Fontos elintéznivaló meg mindig akadt, hétről-hétre, hónapról-hónapra. Múlt pénteken amikor már vért köpött, a felesége elszánta magát, hogy nincs mit tovább halogatni, bevitte a kórházba. Még aznap meghalt.
Ennyi.
Férfiak!!! És munkamániások!!! Érdemes???? Érdemes félni a betegségtől, az orvostól, és érdemes a munkát még az egészségnél is előbbre helyezni????? Vajon megéri???? A munkával most jól megalapozta vajon ez a férfi is a családja boldogulását?? Most majd könnyebb lesz nekik?


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »