Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tere-fere Klub

Kedves Látogató!

 

Üdv a klubban!

Ez itt egy virágos rét. Köszönöm ha vigyázol rá. Köszönöm, ha tiszteletben tartod a határait, és szeretettel, tisztelettel sétálsz rajta, nem sértve meg senkit. Ápold, locsolgasd és gondozd ezt a kertet, hogy mindig jó legyen ide betérni. A hozzászólások felületén beszélgethetsz, megoszthatod a napi gondolataidat, ami éppen foglalkoztat, linkeket helyezhetsz el, olvasni, hallgatni vagy nézni való videókat, oldalakat ajánlhatsz itt. Légy Te is a kertészünk!

 

(A meglévő értékek védelmében az oldal szellemiségét sértő hozzászólásokat minden előzetes bejelentés nélkül törölni, illetve az ilyen feladók hozzászólási lehetőségeit blokkolni fogom. - V.Ildikó)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A 12. felismerés

(Terami, 2012.01.04 08:23)

Olvastátok a könyvet???
Esetleg be tudok segíteni, ha egy email címet adtok
Most nagyon -nagyon sürgetően hat rám.
Érdekel Benneteket részletek?

Átadom

(Terami, 2012.01.04 08:20)

Ég és föld együttrezeg...
Belefáradtam a rakosgatásba. Ha láttátok, már karácsony előttől nincs semmi feltéve. Ha értékesnek tartjátok az oldalt, átadom a terepet. nagyon sok minden van, különösen, most...
Köszönöm

mit jelent az ezoteria szó ?

(Ani, 2012.01.03 18:12)

Ezoterika
Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ezoterika, ezotéria vagy ezoterikus tanok

"a titkos tanokra használt kifejezés, amelyet csak egy csoport beavatottjai számára ismeretesek, rejtélyes, okkult, rejtett", szemben az ún. exoterikus tanokkal (in.: Nevill Drury: A miszticizmus és az ezoterikus tanok lexikona, 80.old.).

Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, mely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja.

A kifejezés a görög εσωτερική, eszóteriké („belső”) szóból ered, ami ezen tanok követőire, a „belső körre” utal, azokra, akik felismerni voltak képesek a tanok összefüggéseit, szemben a „külső körrel” (exoteros), ami a közönséges embereket jelölte.

A szó főnévi formája a görög 'ezoterikosz' (latinosan 'ezoterikus') melléknévnek, melynek jelentése: belső, benső (ezo=befelé). Bővebb értelemben a lélek belseje felé irányuló utazást, szűkebb értelemben pedig csak a beavatottak számára elérhető misztikus tudást jelent.

Az ezotéria az emberiséggel egyidős jelenség, mivel az ember, mint spirituális lény az idők kezdete óta választ keres élete "nagy kérdéseire". Mégis, beszélhetünk az ezotéria újrafelfedezéséről, a körülbelül az 1960-as évektől kibontakozó New Age (Új Korszak) mozgalom keretében. Ennek lényege, hogy a kétezer éve tartó, Jézus megjelenésével kezdődött Halak-világkorszakot felváltja az új, a Vízöntő érája.

A szót a történelem folyamán is, és napjainkban is számos eltérő módon alkalmazták, alkalmazzuk, hol tágabb körben általában bármilyen titkos tanokra, hol csak az okkult tanokra.
Ezoterikus tanok, irányzatok, vallások, tevékenységek [szerkesztés]

Egy nem kizárólagos lista az ezoterikus tanokról, vagy olyan tanokról, amik az ezoterikára építenek:

okkultizmus
mágia
alkímia
asztrológia
spiritualizmus
teozófia
gnoszticizmus
Kabbala
antropozófia
szabadkőművesség
rózsakeresztesek...

Több vallás alapelemei és gondolatai, tanításai szintén beilleszkednek az ezoterikus világképbe.

---- vagyis az ISTEN keresés is ide tartozik, e szó alá ??? ----.... :)))

Gondolatok.

(Magdi, 2012.01.03 15:22)

Magamat a tettek emberének tartom és ezért az a természetes számomra ha a dolgokat gyakorlatias oldaláról közelítem meg.
Emellett sok mindent elolvastam már, de mégsem eleget. Mert szerintem az olvasásból sosem elég. Viszont a szűrő nagyon fontos, mert anélkül a sok információ összezavarhat, segítségével viszont - ahogy Mónika is látja - megtalálhatjuk az egyezőségeket.

Nem is olyan túl régen volt mikor azt mondtam, hogy egy engem is érintő esetet majd "programozással" próbálok megoldani. Holott ezt a kifejezést nem is szoktam használni, csak éppen azelőtt olvastam el egy rövid könyvet, melyben gyakran szerepelt a "programozás" szó. Volt valaki mellettem akivel a kijelentésemet átbeszélhettem és szóba került, hogy nem programozunk egy másik embert. Megpróbálunk a helyzeten változtatni pl. tisztítással és szeretetenergia feltöltéssel. Meg is fogadtam ezt és úgy gondolom továbbra sem használom emberekkel kapcsolatban a programozás szót, hiszen nem vagyunk gépek.

Egyetértek Anival, hogy munka van és egyetértek Ildikóval, hogy ezt a munkát a mindennapjainkban a gyakorlati élet során kell végeznünk, őszintén és szívből jövően.

Melyik ér vajon többet? Egy automatikusan elmondott ima, egy automatikusan kimondott köszönet, vagy egy szeretetteljes, szívből jövő? Én az utóbbira szavazok. :)))

ezo

(Ildikó, 2012.01.03 07:27)

Értelek Móni, és Anit is értettem. Én magam is nagyon sok oldalról próbáltam már megközelíteni a világot, és több igazságpontból is rálátni. Ezzel nincs baj. Viszont ahogyan bennem is tisztul sokminden, kezdem meglátni azt is, hogy a sok információ között néha elvész a valóság, és sok ismerősömben is azt vélem fölfedezni, hogy elvesznek a rengeteg tanításban, vagy éppenséggel az új irányzatokban is szinte fanatikussá válnak. A szeretet szerintem egyszerűbb annál, mint ahogyan már magyarázni próbálják. A gyakorlat a nehéz, nem az elmélet. Ezért gondolom azt, hogy ne vesszünk bele atanítások erdejébe. Csak tegyük a dolgunkat, szeressünk, tizsteljünk másokat...stb.

ezo....

(Mónika, 2012.01.02 23:30)

Ennek a szónak valóban van egy nyálfacsaró mellékzöngéje, bár Ani biztos nem annak szánta. Inkább a spiritualitás szó, amit magam is kedvelek. A sok olvasásban pedig én azt a jót találom, hogy rengeteg közöset találok a különböző olvasmányokban és rájövök mindig, hogy minden igaz tanításnak a magja egy és ugyanaz. Jó ezt több oldalról is megvizsgálni és tapasztalni.

ezo

(Ildikó, 2012.01.02 20:46)

Nos, azt hiszem helyre szeretném tenni azt a kérdést, hogy ez az oldal mennyire ezoterikus vagy sem. Amennyire saját érzéseimet meg tudom fogalmazni, most azt érzem, hogy a leghatározottabban szeretnék elhatárolódni ettől a megjelöléstől. Ez az oldal az útkeresőknek, önmagukat és főleg Istent keresőknek szól, illetve ezt segíti. Igaz, hogy vannak itt ezoterikus elemek is, de csak nagyon minimálisan, éppen csak annyi amiennyi még hasznos. Szeretném elkerülni, hogy csak még nagyobb káosz legyen a fejekben. Aki sokat olvas, könnyen elvész az olvasottakban, s végül fogalma sincs mi az igaz. És elkezd hinni mindenfélében, meg annak az ellenkezőjében is.
Én azt az utat szeretném megmutatni elsősorban, ami az Istenhez visz közelebb. És ez nem ezotéria. Hanem egy belső út, ami önmagunk megismerésével kezdődik, aztán a megbocsájtással, és elfogadással folyatatódik, majd a hálában teljesedik ki. És mindezt nagyon egyszerűen kellene megélni, minél kevesebb szóval, és annál több tettel. Erre próbálok törekedni. Magam is egyre szótlanabb vagyok, megfontolom már 15-ször, is, hogy egy témát kifejtsek-e, vagy sem. Elég-e ha mindenkire rábízom azt, hogy élje meg a saját útját, vagy néha küldjek útmutatót abból, amit én már kipróbáltam? Egyre nehezeben jönnek a szavak, az elmélkedések.
Visszatérve a kategorizálásra: ez itt nem ezoterikus oldal, hanem elsősorban önismereti, és Istenhez segítő oldal, ahol lehetőség van arra is, hogy mindenki elmondhassa a saját gondolatait is. Mert a közösségben lehet megélni igazán a hitet. Ott, ahol megoszthatjuk az élményeinket, amiből mások is tanulhatnak. Ebből a célból jött létre ez az oldal.
Köszönöm, hogy ezt elmondhattam. (Talán már ismét itt volt az ideje.)

AVE MARIA

(ANI, 2012.01.01 13:01)

www.youtube.com/watch?v=Rj8EAgBnU8E&feature=share

egyetértek, hogy nem kell félni a 2012 december 21-től, viszont DOLGOZNI az ügyön nagyon is kell, PROGRAMOZNUNK kell a BÉKÉT és a SZERETETET, ki IMÁVAL, ki énekléssel, ki MEDITÁCIÓVAL,... ugyanis a negatív erők mindent megtesznek azért, hogy az armageddon megtörténjen.. lásd cigány gyilkosságokkal akartak polgárháborút kirombantani, de egy cigány kisgyerek elmondta, hogy látta a rendőröket, amikor megtámadták a házukat... és ezt az uralmon lévő hatalmaskodók szervezik, mert nincsenek tudatában, annak, hogy mivel játszanak... ugyanis még a TUDÁSUK nem tart ott, hogy értsék: ŐK LESZNEK AZ ELSŐ ÁLDOZATAI a negatív energia keltésének... nézzétek meg O.V. képét, megfenyették és 20 évet öregedett, mert nem tudja még AZT, hogy Ő a VILÁG és amit másnak okoz, azt saját magának okozza... tehát ha az ember azt akarja, hogy BÉKE legyen, akkor először is ÖNMAGÁBAN kell a BÉKE állapotát létrehozni, nem bántani a másikat, ha az éppen elől jár már az ismeretek megtapasztalásában... láttátok a Bibliai tanulmányokból is, hogy Jézussal milyen módon bántak el a tudatlanok, mert nem hallották meg Jézus szavait... szóval a 2012 dátumon akkor megyünk túl, ha keményen DOLGOZUNK ÉRTE... és hol mondhatom el ezt, ha nem egy ezoterikus csapatban... tehát nem ölbetett kézzel kell várni a sültgalambot, mert MUNKA VAN.... éspedig minden este 21.00 órától 20 percen keresztül programoznunk kell és szerveznünk magunk mellé még több lelket, akik szintén akarnak TENNI is az ÉLET VÉDELMÉBEN... és ha majd átmentünk, akkor elmondhatják az okosok, hogy nem is volt itt semmi veszély, és köszöni a Föld jól érzi magát... csakhogy a FÖLD a mi gondolatainkat tükrözi vissza, és ha bekapcsolod a TV-t, vagy veszel egy újságot a kezedbe, abban csak negatívumokat olvashatsz... ezért elengedhetetlenül szükség van a munkánkra a JÓ PROGRAMOZÁSÁRA.
Valamikor az iskolai tanítás úgy kezdődött, hogy Magyar vagyok, Magyarnak születtem, Magyar nótát dalolt a dajka felettem, Magyarul tanított IMÁDKOZNI ANYÁM és Szeretni téged gyönyörű HAZÁM !!!
de jó lenne újból visszavezetni ezt a programozást és akkor ez menne ki a morfogenetikus mezőbe... stb. stb. stb... szeretettel ölellek benneteket és kívánok mindenkinek a legjobbakat, Ani :)))

Akit esetleg még aggasztana...

(Ildikó, 2012.01.01 07:33)

...álljon itt Purisaca Golenya Ágnes hírlevelének egy részlete az új évről, 2012-ről:

"Manapság másról sem hallani, mint a világ végéről, mely állítólag 2012 végén jön el.
Nos, erről egy Hírlevélben lehetetlen állást foglalni, mégis, néhány gondolatot ajánlanék figyelmébe, melyen a hangos Óév búcsúztatás utáni csendben érdemes eltöprengeni:
- A Maya naptár, amire a világvégével riogatók hivatkoznak, nem prófácia, hanem egy "egyszerű" számítási táblázat, egyfajta óra, időkerék. Ahogyan minden prófétálástól mentes a mi legegyszerűbb naptárunk is, melyre ha ránézünk, azt látjuk, hogy december 31én ugyan véget ér, na de, utána jön január 1, nem? Csak az egy másik naptáron van feltüntetve.
Tehát, a világ végét megjósoló prófécia nem létezik!
- Egyik ősi iratban, szent szövegben sem világ vége, hanem korszak (eon) vége szerepel, még a Bibliában is! Megannyi fordítás létezik, a legkorábbiakban még helyesen a korszak szót használták, erről beszél Jézus is. Az időnek elsősorban minősége van. Korszakváltás azonban lesz, sőt már van! Nem kell jövő időben beszélnünk. Nagyon sokan már érezzük egy jó ideje a csodálatos változásokat, melyek nemhogy nem rosszal, hanem sokkal jobb erőkkel ajándékoznak meg bennünket, Földlakókat is! Az egész Naprendszerünkben, sőt Galaxisunkban olyan erőtér "erősödik", formálódik, mely valóban sok jó változást képes elősegíteni elsősorban bennünk, mikrokozmoszokban. Mivel rajtunk múlik, milyen világot teremtünk, jó reményekkel nézhetünk a jövő elébe.
- Kozmikus Új Év. Köszöntsük hát boldogan, megújult gondolatokkal, energiákkal, elhatározásokkal a beköszöntő 2012-es évet, hogy a "csillagászati" Kozmikus Új Évet, az Új Világkorszakot, az új következő 26 ezer évet már szívben, lélekben megújult emberként fogadhassuk és kezdhessük.
- A félelem soha ne legyen semmiben meghatározó az életünkben! Semmilyen szempontból ne építsük döntéseinket félelmre. Akik félelmet akarnak kelteni bennünk 2012-vel kapcsolatban, azért teszik, mert akkor nem leszünk képesek nyitott szívvel és elmével megélni a változásokat. Félelem-keltéssel akarnak elzárni bennünket a JÓ befogadásától. A félelem ugyanis bezár! A fél az ugye nem egész-ség. Ne higyjünk soha azoknak, akik bármiben a félelemre apellálnak!" (Golenya Ágnes)

Emlékezzünk

(Mag, 2011.12.31 22:26)

Nem kellemes ezt írni utolsó napon az évben.
Elhunyt az a rokkant férfi aki szíven szúrta magát a Ny.Bizt. irodában.
Valakiknek annó a lelkiismeretükkel el kel számolni vele, ha nem itt akkor máshol...
http://www.gyertyagyujtas.hu/index.php/25852.kivalasztott

Van egy álmom

(Terami, 2011.12.31 18:54)

Van egy álmom:
Tudunk a Mindenhatóra hangolódva élni, teremteni, örömben, szeretetben egymás által kiteljesedni
Erről beszél többek között
A 12. felismerés (J. Reedfield)
2012 - A világforradalom megkezdődött
http://vimeo.com/22509966
és biztosan van más is - ha tudtok, segítsetek :)
Áldott 2012-őt Mindenkinek!

év végi írásom

(Ildikó, 2011.12.30 19:50)

Összeszedtem magam, ez született belőle:

https://leleklanc.eoldal.hu/cikkek/pozitiv-gondolkodas/2011.-ev-vegen.html

B.Ú.É.K!

zenei csemege

(Ildikó, 2011.12.27 07:31)

Egy kicsit még a Karácsony jegyében: Schubert Ave Maria - üvegpoháron:

http://www.youtube.com/watch?v=c6DaVdILu_o

Rendkivüli TV adás

(MAG, 2011.12.26 17:34)

Dr Czeke Andrástól
http://huntv.info/cb/video/U5D9GS19NHDR/DrCzeke-Andr%C3%A1s-%C3%A9s-Korsch-P%C3%A9ter

...

(Terami, 2011.12.24 19:03)

Fénytei, meghitt Ünnepet Mindenkinek!

Wass Albert: Magyar karácsony az égben
"Aki még nem tudott róla, ám tudja meg: hogy amikor lent a földön megszólalnak a karácsonyesti harangok, odafönt a Mennyeknek Országában a legeslegfiatalabb angyalka megráz egy fényes aranycsengőt. Erre a jelre a mennyei palota nagy szárnyas kapui maguktól megnyílnak s a mennyország összes népe illő sorban betódul a hatalmas kupolaterem-be,..."
http://www.taltosbarka.hu/barka/?p=4609

Karácsony

(Magdi, 2011.12.24 11:29)

Mindenkinek kívánok békességben, boldogságban töltött szeretetteljes ünnepet!

rímes rajzok

(Ildikó, 2011.12.23 06:52)

Ara és Kedo új Karácsonyi alkotását látjátok a képgalériában. Szeretettel küldik mindenkinek!

Karácsony

(Ildikó, 2011.12.22 19:13)

Az én üdvözletemet a Szerkeszetői üzenetek rovatban találjátok...mellékeltem ezt-azt...:))
Legyen mindenkinek szép ünnepe!

Csatlakozom

(Mónika, 2011.12.22 15:56)

az előttem szólóhoz! :-) Boldog Karácsonyt és lélekben kiegyensúlyozott Boldog Új Évet Mindenkinek! :-)

Boldog Karácsonyt :)))

(Ani , 2011.12.21 22:37)

http://www.youtube.com/watch?v=y-fhYTOT6YQ&feature=related

Mindenkinek ÁLDOTT Karácsonyi ünnepeket kívánok szeretettel Ani


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »