Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tere-fere Klub

Kedves Látogató!

 

Üdv a klubban!

Ez itt egy virágos rét. Köszönöm ha vigyázol rá. Köszönöm, ha tiszteletben tartod a határait, és szeretettel, tisztelettel sétálsz rajta, nem sértve meg senkit. Ápold, locsolgasd és gondozd ezt a kertet, hogy mindig jó legyen ide betérni. A hozzászólások felületén beszélgethetsz, megoszthatod a napi gondolataidat, ami éppen foglalkoztat, linkeket helyezhetsz el, olvasni, hallgatni vagy nézni való videókat, oldalakat ajánlhatsz itt. Légy Te is a kertészünk!

 

(A meglévő értékek védelmében az oldal szellemiségét sértő hozzászólásokat minden előzetes bejelentés nélkül törölni, illetve az ilyen feladók hozzászólási lehetőségeit blokkolni fogom. - V.Ildikó)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

SOS! Álmok!.....

(Napsugi, 2012.01.10 14:50)

Sziasztok, Kedvesek!
Mióta hazajöttem, csak olvasgatok itt néha, hisz a FB-on kapcsolatban állunk, állhatunk...
Volt egy érdekes álom-sorozatom, köszönettel venném, ha segítenétek értelmezni.. :-))

Régi helyett Új

(Mónika, 2012.01.09 19:30)

http://lelekmod.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=76&Itemid=71

A válogatásokat

(Terami, 2012.01.09 08:23)


B. Kovács Judittól vettem át:
http://omah.extra.hu/_uzenetek/20111222%20-%20Bak%20Ujhold/20120107%20III%20-%20Veres%20M%C3%B3nika%20%C3%ADr%C3%A1s%C3%A1b%C3%B3l%20-%20%C3%A9s%20Sz%C3%ADnia%20n%C3%A9h%C3%A1ny%20gondolata.doc

Erősítések és útmutatások a "bölcsektől" 4.

(Terami, 2012.01.09 08:21)

(Folyt. Színiával)
1. Az első és legfontosabb szabály, hogy a gondolat és a kimondott szó teremtő erővel rendelkezik. Ezzel az erővel teremtjük a saját világunkat, ez a mi varázspálcánk.

2. A második szabály, hogy azt a képet, amit a tükrünkben látunk, magunk hozzuk létre. (Ez a szabály persze csak akkor érvényes, ha mindenki betartja a játékszabályokat, mert ha nem, akkor bizony elképzelhető, hogy más játékos által alkotott képet látunk a saját tükrünkben.)

3. A harmadik szabály, hogy minden ember a Teremtő tükörképe, tehát ha a másik embert szembeköpjük, olyan, mintha magunkat köpnénk szembe, mert a tükörből visszaverődik az „eredmény”.

4. A negyedik szabály, hogy amennyiben kéretlenül beleszólunk a másik játékába, viselnünk kell annak összes következményét is.

5. Az ötödik szabály, hogy ha már beszálltunk a játékba, kizárólag akkor szállhatunk ki onnan, ha a többiekkel rendeztünk minden számlát. (…)

6. A hatodik szabály, hogy bármennyire is belemerültünk a játékba, és bármennyire is elfelejtettük, hogy eredendően kik vagyunk, attól még örökre a Teremtő tükörképei maradunk.

7. A hetedik szabály, hogy bármikor abbahagyhatjuk a játékot (persze a számlák kiegyenlítése után), és visszatérhetünk a középpontba, hogy újra egyesüljünk a Teremtővel.
Isten is hat nap alatt teremtette a Világot, azonban a hetedik napon megpihent…


A játékszabályok megértéséhez csupán arra van szükségünk, hogy a manapság megszokottól kicsit eltérő módon gondolkodjunk. Tegyük félre, amit eddig gondoltunk vagy tudtunk a Világról, és egyszerűen csak figyeljünk. Legyünk olyanok, mint a gyerekek, akik nem kételkednek a tündérmesékben, ezért nekik teljesen természetes, hogy beszélgetnek a tündérekkel, sőt akár látják is őket. Legyen a jelszavunk

HISZEM, HA LÁTOM
helyett
LÁTOM, HA HISZEM!”


[8. oldal:]
„.. sokkal több életenergiát mozgósítunk, ha számunkra kellemes dolgokkal foglalkozunk, pozitív dolgokat gondolunk, mondunk és teszünk, mint akkor, ha számunkra negatív dolgokkal törődünk.”

Számomra mindez abban is megerősített, hogy még annyit se tegyek, hogy láttátok, hallottátok?? Milyen riogató, Nem szabadna ezzel foglalkozni...Azaz tényleg figyelmen kívül hagyni, nem adni neki semmit tőlem...
Hát most itt tartok. meg egy jobbféltekésre támaszkodó életstílus kísérletének kísérletében...Ti próbáltátok már folyamatossá tenni?

Erősítések és útmutatások a "bölcsektől" 3.

(Terami, 2012.01.09 08:19)

Végül néhány gondolat Színiától:
[DOB-SZER-DA – Magyar Mágia, 10. oldal:]
„FOG-LALKOZTAT EGY GONDOLAT…
A gondolati erők nagyon érdekesen működnek. Abban a pillanatban, amikor egy gondolat elkezd fog-lalkoztatni bennünket, a gondolatot máris fog-va tartjuk, megfogjuk, lefoglaljuk, és mindaddig, amíg foglalkozunk vele, erőt adunk „neki”.

Ebben az a különleges, hogy

akár egyetértünk vele, akár ellenezzük, figyelmünk már növeli az
eredeti gondolat erejét.

És ez nagyon fontos!!! Mindegy, hogy egyetértünk egy dologgal, vagy ellenezzük: mindkét esetben erőt adunk annak a gondolatnak, amivel foglalkozunk, tehát mindkét esetben életerő távozik tőlünk. Amikor ezt az erőt önként adjuk, mert egyet értünk a céljával, azonnal újratöltődünk, tehát jól érezzük magunkat.
Amikor viszont dühöngünk, felháborodunk, bár nem tudatosan, mégis életerővel töltjük fel felháborodásunk célját, így pontosan azt a gondolatot erősítjük, amivel ellenkezünk. Éppen ellentétes eredményt érünk el, mint amit valóban szeretnénk. Ilyenkor persze nehezen töltődünk fel újra, és kifejezetten rosszul érezzük magunkat.

Ezzel a tétellel a világ média-irányítói is tökéletesen tisztában vannak. Feldobnak egy témát a médiában, amivel az emberek egyik része teljesen egyetért, másik része viszont teljesen felháborodva ellenzi. Mindkét csoportot foglalkoztatja a téma, így mindkét csoport teremtő ereje folyamatosan erősíti az eredeti gondolatot, ily módon mindenki szépen besétál a csapdába. Mindenki azt teremti meg, amit a Világ média irányítói meg akarnak velük teremttetni. Ez a módszer arra is nagyon jó, hogy fontos dolgokról elterelődjék a figyelem. Amíg azon rágódunk, hogy Michael Jacksonnak meg van-e még az orra, nem foglalkozunk azzal, mivé válik közben a világ…
A világ vezetői közben oda terelik a birkákat, hová csak akarják, juhászkutyájuk pedig maga a média-gépezet. (Tv, rádió, újságok, filmipar, könnyűzene-ipar, könyvek, stb.)

Mi az ellenszer? Ellen-szer nincsen, hiszen amivel ellenkezünk, már erősítjük J.
Azt viszont megtehetjük, hogy nem ellenkezünk, nem háborodunk fel, nem „tapadunk rá” a feldobott témákra, hanem hátat fordítunk, a saját céljainkra figyelünk, és örülünk annak, ha vannak olyanok, akik a mi céljainkkal egyet értenek, sőt azoknak is, akik ellenzik azokat, mert mindkét csoport a mi malmunkra hajtja a vizet.

Aki tehát nagy célokat akar elérni, mindenek előtt keltse fel az emberek figyelmét, és azután minél hosszabb ideig tartsa fogva ezt a figyelmet. (…)
A Világ-média irányítói is tudják, hogyan lehet a nekik nem tetsző kezdeményezéseket, gondolatokat csírájukban elfojtani. Nagyon egyszerű: agyonhallgatással. Amelyik gondolat ugyanis nem kap kellő figyelmet, egyszerűen elhal, feloszlik, köddé válik.
Tanulhatunk tőlük…”

[5-6. oldal:]
„Már a gondolatunk is teremtő erejű, de ha kimondjuk a gondolatunkat, megsokszorozzuk ezt a teremtő erőt. (…)

Minden életünk egy-egy újabb világ, vagy történet, amit mi magunk
hozunk létre a saját tükörtermünkben.

Senki nem mondhatja hát magáról, hogy nincs elég képzelőereje, hiszen a jelenlegi életét is önmaga találta ki, önmaga hozta létre.
Ennek a tükörtermi létnek azonban megvannak a maga sajátos játékszabályai, és aki játszani akar, annak bizony be kell tartani ezeket a törvényeket. Aki játék közben elfelejti a szabályokat, vagy úgy dönt, hogy számára nem érvényesek, az sem mentesül a hatásuk alól.

Erősítés és útmutatás 2.

(Terami, 2012.01.09 08:01)

„...Elképesztően fontos szerepe van a tudatos pozitív gondolkodásnak és az imának! Az energiák átalakulásával ugyanis érezhetően nő a teremtő erőnk a hétköznapokban is, s így hatalmas felelősség van rajtunk a pozitív, hittel teli TEREMTŐ GONDOLATOK működtetése szempontjából. Riogatnak például a „harmadik világháborúval”. Az a nagy csapda ebben … hogy minél több hírt, e-mailt indítanak útjára ezzel kapcsolatban a világhálón, annál többet forog a köztudatban a lehetősége, annál több ember beszél róla rettegve, annál nagyobb energiát adunk neki, s már meg is valósította magát az ördögi terv: a sok-sok teremtő gondolat manifesztálódik, s láss csodát fizikai síkra ültetheti át azt, ami eredetileg csak mint a sok ezerből egyetlen (!) kis lehetőség-magocska létezett. Föld Anya viszont nem pusztulásra rendezkedett be, s nem készül önmagát egy újabb háborúval megsemmisíteni!…

Itt lép be a mi felelősségünk! Hagyjuk-e ezt a lehetőség-magocskát megvalósulni, vagy teremtünk helyette egy másik valóságot abból a MAGocskából, amely nem pusztulásról, háborúról és világvégéről szól, hanem a Nyilas Csillagkép Nemzetsége által képviselt Fény-nemzésről, örömről, felemelkedésről, s egy emberhez méltó, boldog, teljesebb életről! És itt lép be a MAG nép, a magyar nemzet különös és kiemelt felelőssége ezekben a változó és impulzív időkben – s különösen 2012-ben. Talán nem fog tetszeni sok mindenkinek, de akkor is ki kell mondani végre: minden egyes magyar ember, minden egyes álló napon felelős a gondolataiért. Mi magyarok felelősek vagyunk azért a Tudásért, azért a magas Égi Küldetésért, amit a Teremtő Isten ránk bízott! Nincs helye tovább önsajnálatnak, pesszimizmusnak, siránkozásnak, más népek hibáztatásának vagy gyáva megfutamodásnak, eljött az ideje, hogy mindezen felülemelkedve felvállaljuk végre a Sorsunkat, s példát mutassunk az egész világnak szeretetből, összefogásból, szentségből, hitből, tisztaságból. És főleg: példát mutassunk a szeretetteljes, pozitív gondolatok hétköznapok síkján megvalósított teremtő erejéről. Vegyük végre tudomásul: tanító nép vagyunk! Égre írt küldetésünk – többek között – megtanítani a világot szeretni, Istenben élni, örülni, nevetni és fényesen gondolkodni.

Ezért kérek most mindenkit, ne várjon a csodára, a "maja jóslatra" (se pro, se kontra) hanem tegyen végre valamit konkrétan, fizikai síkon a felemelkedés, a pozitív fordulat érdekében! Első lépésben mondjuk azzal, hogy nem küld tovább és nem terjeszt az interneten negatív hatást (azaz félelmet) keltő leveleket, amiről saját megítélése és a szíve szava alapján kicsit is azt érzi, hogy nem fénnyel teli, azaz örömöt, pozitív gondolatot vagy erőt adó üzenet, hanem szomorúságot, rossz kedvet, rémületet kelt. Ezeket törölni kell a rendszerből! A szó szoros és átvitt értelmében egyaránt: az internetes postafiókokból és a csoportszintű magas szellemi folyamatokból egyaránt. Csak a Fényt küldjük tovább!

Második lépésben pedig azzal, hogy hitet, mosolyt és jókedvet ad a társainak (még a nehezebb időkben is) és segítő kezet nyújt a környezetében annak, akinek lehet…”

http://www.csillagtitkok.hu/cikkek/a-tejut-olelo-karja.html

Veres Mónika „A Tejút ölelő karja – néhány szó a 2012. esztendőről” című írásából

Erősítés és útmutatás 1.

(Terami, 2012.01.09 07:58)

A napokban a közvetlen környezetemben, magamban is szembesültem, mit jelent az "ÁTÁLLÍTÁS". "Technikailag", Azt ééreztem, hogy az agyam átvált a bal-féltekésből, a jobba, és a szíverő, a Szeretet tartását
.
Hogy mindegy mi a "valóság" tartom a Látomást, mert AZ A VALÓSÁG :)
Ma kaptam hozzá néhány dolgot, amit szeretnék megosztani Veletek:

"Mára már bizonyossá vált, hogy a változás idején nem lesznek katasztrófák, mert az ébredő lelkek meg tudják tartani tudatosan a hálórendszert, mely egyre inkább igazodik a Világegyetem hálórendszeréhez. A félelem energiáit és pusztulást előrejelzők gyengitik és nehezitik azok munkáját, akik az Alkotás erejét bírják, de már ők sem tudják jelentősen lelassítani a változást. Az Egység Rendjének megtartói visszaállitották és életbe léptették a megfelelő időre a működtető rendszerük, és ezzel a Naprendszerben ismét az Isteni Terv lépett érvénybe, az elsőleges teremtés kódjai szerint. A forditott világ ismét képessé válik a valóság építésére.

2011.01.08.

Elkezdődött a második felemelkedési hullám. A novemberben felemelkedettek tovább lépnek, és újabb tudatszintet szőnek meg, és akik most ébrednek, ők a második hullámmal a helyükre lépnek, hogy még szilárdabbá tegyék a folyamatosan szövődő hálót.

A Segítők soha nem alkalmaznak fenyegetést és félelemkeltést, ők segítenek megoldani a felmerülő problémákat. Olyan Hangokat utasitsatok el, amely nem segítséget ad, hanem félelmet kelt. A lelkekért ilyenkor nagyon megnövekszik a harc. A felemelkedési folyamat békés és megtartott ütemben történik mindenféle katasztrófális helyzet nélkül. Csupán önmagunk feladataival kell szembe néznünk és más gondolkdás mód szerint megoldani, mint eddig tettük."
http://www.tunderkert.eoldal.hu/

Szabó Judit

(Mag, 2012.01.08 09:42)

Esetleg aki még nem látta. Szétválasztódás, szabad akarat...

http://www.youtube.com/watch?v=1Ylhx5sq5Uc

kiscsibe

(Mónika, 2012.01.07 22:40)

Tényleg tök jó! Ez annyira csúcs ez a teremtés...

kiscsirke

(Ani, 2012.01.07 21:40)

hogy ezen még nem gondolkoztam soha :))) nagyon köszönöm a leírást, most ennyivel is okosabb vagyok :))) gyerekkoromban még a nagymamám kosárban keltetett kiscsirkéket, sőt tanyán többször is kotlottak a tyúkok, de ezen soha nem gondolkoztam... ez csodálatos így 55 év után, ezt megtudni :)))

most kaptam

(Ildikó, 2012.01.06 19:25)

Zivko Kustic: A természet Istenről beszél - "A leleményes csirke"

A tojásban fejlődő csirke nagyon gazdaságosan használja ki a tojás űrtartalmát. A nyakát behajtva és csőrével a hasa felé fordulva várja világrajöttének idejét. A harmadik hét végén a csirke már életképes. Ki kell jönnie a héjából, de hogyan? Nincs hely arra, hogy kinyújtsa a nyakát, és hogy csőrével rákoppintson. Ahogy a csőre áll, csak a saját hasát tudná megsérteni -- semmi mást. A helyzet igen komoly. Erre azonban senki sem gondol. A gazdasszony csupán a napokat számlálja, és várja a csirke kelését, a kotlós viszont csak ül, és semmilyen probléma megoldására nem alkalmas -- még a kiscsirke sincs tudatában annak, hogy milyen kellemetlen helyzetbe jutott... De, minden rendben van. A meghatározott időben -- kuc! kuc! -- a tojáshéj megtörik, és egy erőtlen lény a napvilágra jut. Hogy sikerült ez neki?

Valaki gondoskodott erről (valaki, aki ismerte a helyzet nehézségét). A kelés előtti napokban a csirke csőrén egy kis sárga dudor formálódik éppen a héj irányában. A fej természetes előre- hátra mozdulataival a csirke reszeli és töri a tojáshéjat, amíg az meg nem nyílik.

Később ez a ,,szarv'' a csőrön a csirke számára hátrányos lenne. Akadályozná a fűben és a kórók közötti csipegetésben. Valaki ezzel is számolt. Ha nem vennéd kezedbe a csirkét életének első napjaiban, sohasem vennél tudomást erről a jelenségről. Ugyanis a harmadik napon eltűnik ez a dudor, és a csőr egészen normális alakú lesz.

A Teremtő Elme alapos gondoskodásáról tanúskodik ez az ,,apróság is'', amely a csirkét a világra segíti.

ezoterikus

(Mónika, 2012.01.06 14:17)

Szerintem már egyre inkább nem divat ezoterikusnak lenni. Attól függetlenül a valóságos ezoterikusok mindig is tudók maradnak, csak a sallang vész el. Mondom ezt annak ellenére, hogy lejáratták az ezotéria szót és most nyálfacsaró mellékzöngéjét érzem. Isten keresése maga az Ezotéria lényege. Minden ami spirituális, ezoterikus, tudományos, vagy akár teljesen hétköznapi, ha leplezetten is de mind Isten keresésére irányul. Persze ahogyan lent írta valaki Istent nem kell keresni, hiszen minden belőle van, tehát bárhol ott van, ahová nézünk. Csak sokszor az a baj, hogy csak nézünk, de nem látunk. Ez az, amit a mai embernek még ki kell fejlesztenie, ez a mostani feladatunk.

Merj szeretni!

(Ildikó, 2012.01.06 11:06)

Új menüpont alatt jelent meg az azonos című legfrissebb írás, melynek több folytatása is lesz a későbbiekben...Nézzétek meg!

A menürendzser kicsit átalakult, az energiamegmaradás törvényei szerint semmi nem veszett el, csak átalakult :)) ....ez pedig a sorrend.
Jó böngészést!

Mayának

(Ildikó, 2012.01.05 18:37)

Köszönöm a gondolatokat, szépen összefoglaltad, egyetértek.
Egy kis kiigazítás: az Istenkeresés nem rólam szól (én már megtaláltam), hanem azokról, akik netán itt, ezen az oldalon keresik. Nekik szeretnék úgy segíteni, hogy értsék. Hogy bárki számára érthető legyen. És aki ezt már unja, az tovább tudjon lépni. - A jövőben gyakorlatias kérdéseket fogok hozni, egyelőre csak elképzelés szinten él bennem, de a szeretet gyakorlati megvalósítását igyekszem majd boncolgatni. Lehet, hogy egy külön témakört nyitok ennek...még nem tudom, hagyom érlelődni. Mindenesetre egy nagyon jó anyag került a kezembe, amit szeretnék megosztani.

Van egy jóbarátom, akivel nemrég összefutottunk. Elmesélte, hogy ő most éppen szkíta-keresztény, Jézus Istenségében nem hisz, és nincs szüksége egyéb Istenre, neki nagyon megfelel a Napisten, Holadanya fogalomrendszer, illetve "istenkép". (Szándékosan írtam kis "i"-vel az istenképet, mert ez a fajta istenkép még a többisten-hitről szól, nem az Egy-ről.) - Nos, úgy érzem, ő még kereső, Istenkereső. Keresi azt az Egy-et. Ugyanakkor eszméletlen sok tudás birtokában van már innen-onnan, jó alaposan összekeverve sokmindent. - Erre gondoltam amikor arról írtam, hogy sok információ rendelkezésre áll, ami jó nagy káoszt is erdményezhet, ha csak elmélet marad. Természetesen mindenki úgy és akkor járja be az ő saját útját, ahogyan neki kell, és lehetséges. Szóval ennek a barátomnak is nagyon szurkolok.

-----------------------------
Ani! Tudom, hogy a wikipédiából hoztad az ezotéria leírását, csak így egyszerűbb volt hivatkozni rá...természetesen nem tulajdonítom ezt a te saját véleményednek.:))

Ildikó

(Ani, 2012.01.05 17:45)

nem az én gondolatom, hanem a Wikipédából másoltam ki az ezotéria szó értelmezését :))) hogy gyakorlatilag minden belefér, még az egyszerű megközelítés is, de ha az én szavaimmalmondanám, akkor bizony az első sorban ébredező lelkek, valahogy mégis csak megneveztük, hogy mit is csinálunk , mivel foglalkozunk ? keresünk-e valamit vagy Valakit , szóval nevet adtunk annak az önmegismerési folyamatnak, amin elindultunk :)))
persze jó pogány módon is, egyszerűen is lehet beszélni bármiről :))) én is úgy is vidéki kislyány vónék :))) a pogány pedig annyit jelent, hogy nem római-katolikus (ha a vallásban nézem) nem jelent hitetlen gyaurt :)))

Ezoterika
Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
[bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ezoterika, ezotéria vagy ezoterikus tanok

Maya

(Terami, 2012.01.05 16:17)

Köszönöm

gondolatok

(Maya, 2012.01.05 14:36)

Minden tetted Istenkeresés, tudod-e vagy sem csak attól függ mekkora a tudatosságod.
A bölcsek tudása ma is részint zárt, mégis nyitott. Ha eléred, ezt úgyis érted, és tudod.
Magasabb tudás csak avatott ember kezében való, aki már vizsgázott... nemességből, bölcsességből...önvalóból.
És aki mondja magáról,kérkedik, dicsekszik...nem ebből a körböl való.
A legnagyobb és legbölcsebb tudás, egyszerű és mindenki számára hozzáférhető. Nem titok.
A szeretet , forrás amely belülről ered. Önmagadból, akarni nem, előhívni lehet.
Nem vagy ezoterikus ??? Te , te vagy... bár u.a mint én mégis más.
fogalomban be nem foglalható, meg nem fogható... pici univerzum.. folyton táguló világegyetem... ez is te vagy.Istenkeresés ? Miért keresed, mindenhol ott van... Te is tudod.

Ha mégis ezt teszed, bárhonnan megközelítheted.

Én nem akarom uralni a világot, mert ez messze más írány mint a szeretet. Én együttmüködöm. Azokkal a szent erőkkel, mely az Univerzumot írányitják, bölcsen nevelik, és ebben benne lehetsz , vagy , te is. Ez egy folyamat, amelyben Te döntöttél így.

A rég elfelejtett : egységben az erő .... együtt minden megvalósitható.

A 12...

(Terami, 2012.01.04 12:49)

felimerés J. Redfield-nek az újabb könyve, ami folytatása a Mennyei Próféciának és a többinek (10. 11. felismerés, Shambala titka)
A Meggidói csata-át megnézve
https://www.youtube.com/watch?v=T5qRMbo84WY&feature=player_embedded

amely a "Hegy" melletti síkságon zajlik, mint a végső csata, ami után az emberek kénytelek feladni önállóságukat egy világhatalomnak - még százszor erősebben tört rám az üzenete a könyvnek, amely szintén erről a Hegyről szól, de úgy, hogy "fel kell menni" a Hegyre - több oldalról, ahol az út közben átmegy az egyén, a csapat a felismerések (11)integrálásán és egy egységes képbe (12.) áll össze, melynek hatalma a gyakorlatban megállítja az egymás ellen törő csapatokat.
Az egész könyv, szinte algoritmus szerűen megy végig azon a transzformáción, amin át kell menni ahhoz, hogy az Egyisten nevében - vallásokon túl uralni tudjuk a világunkat a 3d-ben a "magasabb dimenziós" működéseink által segítve.

Teraminak

(Ildikó, 2012.01.04 08:48)

Nagyon köszönöm a több mint egy éves munkádat a Csilagok rovatban! Én nem győztem volna ezt egyedül. - Néha én is nagyon belefáradok a Maja naptárba...időnként ki is hagyok napokat, mert megfeledkezem róla, ismerem milyen érzés. Ha azért néha erre jársz és van kedved...csak úgy minden kötelezettség nélkül...csak nyugodtan szerkeszd be amit találsz, mégha az csak havonta egyzser is lesz.:)) és köszönöm mégegyszer!

Az említett könyvet nem olvastam, nincs róla információm. Miről szól?

Köszi Ani!

(Ildikó, 2012.01.04 08:43)

Jó az összefoglaló, és ezek alapján akkor pontosítanék: nem szeretném, hogy csak beavatottak értsék a tanításokat, ami ezek szerint mégiscsak kapcsolódik az ezotériához, vagyis a belső utazáshoz. Ám legyen. De én ezt széles körben, minden egyszerű és "közönséges" halandó számára szeretném elérhetővé tenni, nem csak egy szűk körnek, a beavatottaknak. A cél mindig is az volt, hogy a hókusz-pókuszok és cifra kifejezések helyett olyan érthető nyelven megfogalmazni az "ezotériát", ami megérthető bárki számára, de ne jelentsen ez mégsem egy skatulyát. Ugyanis az az én nézetem, hogy az ezotéria szó már önmagában elmisztifikálja azokat a dolgokat, amik telejsen köznapi nyelven is érthetőek volnának, ha úgy beszélnének róla. A speciális szóhazsnálat sokszor azt a látszatot kelti, hogy itt vaalmi extra dolgokról beszélünk, miközben erről szó sincs. Az ember alapvető belső lényegéről van szó, annak felébresztéséről, és ezt meg lehet tenni nagyon egyzserű formában is. Csk aza emberek szeretnek kitűnni egy tömegből, és szeretnek vamai különös csoporthoz is tartozni, és ha megtanulják ezt a speciális szóhazsnálatot, akkor máris felsőbbrendűségi érzésük lehet, hoyg ők bezzeg tudnak olyat, amit mások meg nem. - Na én ettől szetnék elzárkózni, maradjunk talán ennyiben.
Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy az Isten-keresésé is beleillik-e az ezotéria fogalmába, azt kell mondanom, hogy lehetségesnek tartom. De ezt is lehet túlmisztifikálás nélkül tanítani. - Tudjátok az a baj, hogy sok szó elvesztette a valódi jelebntését, vagy olyan elcsépelt lett, hogy fel sem figyelünmk, ha azt halljuk. Ha pl. azt mondom hogy szeretet, akkor ez tök unalmasan hangzik. Pedig ennél többet nem kellen se mondani, se tenni, hiszen ez a lelgfőbb parancs:" Szeressétek egymást, mint én szerettelek titeket!" illetve: "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" Egyszerűek ezek, de érti mindeki mit kell tennie? Hogy miben nyilvánul meg úgy gyakorlatice ez a kifejezés? Hogy mik azok a cselekedetek, amiben megnyilvánul, gyakorlattá válik ez a fogalom: szeretet? Tudjuk, hogy hogyan kell ezt megvalósítani?

Összefoglalva tehát azt gondolom, hogy elhatárolódom a túlmisztifikált, csak a beavatottak számára érthető megfoglamazásoktól, a klikkesedéstől, ugyanakkor ha ezt "tudományosan" kell megfogalmazni - de hogy erre is mi szükség nem tudom - akkor legyek ezoterikus. Ááá, de én nme vagyok az. Nem annak érzem magam. Értitek a különbséget? Istenkereső és ezotérikus? Az Istenkeresés egy nagyobb kör, melyben esetleg benne lehet néhány ezoterikus nézet vagy technika is. És nem fordítva. - Az Ani által is felsoroltak egynémelyikétől meg egyenesen kiráz a hideg is, nemhogy azonosulni tudnék vele.
No, erről ezt gondolom.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »