Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tere-fere Klub

Kedves Látogató!

 

Üdv a klubban!

Ez itt egy virágos rét. Köszönöm ha vigyázol rá. Köszönöm, ha tiszteletben tartod a határait, és szeretettel, tisztelettel sétálsz rajta, nem sértve meg senkit. Ápold, locsolgasd és gondozd ezt a kertet, hogy mindig jó legyen ide betérni. A hozzászólások felületén beszélgethetsz, megoszthatod a napi gondolataidat, ami éppen foglalkoztat, linkeket helyezhetsz el, olvasni, hallgatni vagy nézni való videókat, oldalakat ajánlhatsz itt. Légy Te is a kertészünk!

 

(A meglévő értékek védelmében az oldal szellemiségét sértő hozzászólásokat minden előzetes bejelentés nélkül törölni, illetve az ilyen feladók hozzászólási lehetőségeit blokkolni fogom. - V.Ildikó)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

köszi Magdi!:))

(Ildikó, 2012.01.16 20:02)

Ebben reménykedem én is...mi másban? :)) Úgy látszik változnak az idők, és az emberek is cserélődnek. A nagy traccspartiknak talán vége...marad a monológ. Hát legyen így! :))
Egyébként köszönöm mindenkinek az érdeklődést a honlap iránt, még ha az ennyire csendes is.:))
Azért ha ötletetek van, vagy kérdés...bármi...csak bátran osszátok meg!

Én még mindig nagyon elfoglalt vagyok..de majdcsak vége lesz ennek is, és ráérek megírni azt a sokmindent, ami közben itt érlelődik bennem.
Köszönöm, ha erre jártok!:))

Beszélgetésről

(Magdi, 2012.01.16 19:09)

Nagyon úgy tűnik, hogy a mostanában felvetett témák tényleg nem igazán érdeklik az olvasókat.
Pedig volt itt egy pár dolog amivel Ildikó próbálkozott. Ha visszapörgetem a sorokat, akkor jóformán Ildikó, Mónika és jómagam nevét látom csak.
Talán az elméletben már nagyon jól megismert feladatok gyakorlati megvalósítása nem annyira érdekes téma? Hát nem tudom.

Én azért úgy gondolom Ildikó, ha bármilyen számodra érdekes téma felmerül benned, továbbra is oszd meg itt velünk. Mert bár lehet, hogy senki nem reagál rá, de az biztos, hogy van olyan olvasó akinek éppen az és akkor hasznára válik. :)

Még mindig "és ehhez mit szóltok"

(Magdi, 2012.01.16 18:52)

Én abban az egy mondatban kicsit ironikusan fejeztem ki nemtetszésemet.
Köszönöm Ildikó, hogy leírtad amit igazából én is gondolok erről a pár sorról. :)

Még mindig "és ehhez mit szóltok"

(Magdi, 2012.01.16 18:52)

Én abban az egy mondatban kicsit ironikusan fejeztem ki nemtetszésemet.
Köszönöm Ildikó, hogy leírtad amit igazából én is gondolok erről a pár sorról. :)

"és ehhez mit szóltok"

(Ildikó, 2012.01.16 16:29)

No, most estem csak pofára...Megkerestem a saját hozzászólásomat ebben a témában, és már nem találtam, kitörölték. Ez sokat elárul az adott csoportról. Valószínűleg oda se megyek többet - igaz most jártam ott először.:)). Mindenesetre ezt a bejegyzést vagy 130-an like-olták, és 50-en is megosztották, mert akkora nagynak érezték, hogy csak! Hát van mit tanulniuk...már elnézést.

Nos nagyjából az alábbiakat írtam arra a bejegyzésre:
Értem én hogy mindennek van határa, és nincs mindenkire időm. De milyen alapon válogatok? Könnyű szeretni azokat, akik szintén szeretnek bennünket, és könnyű csupán viszonozni mások szeretetét. Ez nem nagy kihívás, erre a legnagyobb bűnösök is képesek, és ezt üzletnek hívják. Én adok, aztán Te is adsz cserébe valamit. Ha én szeretlek, Te is szeress, illetve én csak akkor szeretlek, ha Te is engem. No ez minden csak nem a feltételek nélküli szeretet. És miylen az az emberr aki nem érdemes arra, hogy az időmet pazaroljam rá? Mi az hogy nem érdemli meg? Ő talán nem Isten teremtménye? Őt nem szereti az Isten? Milyen jogon vonom én meg bárkitől a szeretetemet? milyen alapon válogatok? netán ítélkezem?

Nos, ez volt az a vélemény, amit kitöröltek...pedig ezt is like-olták néhányan. Gondoltam megosztom, gondolkodásra bíztatva benneteket, de úgy tűnik valóban nincs itt most affinitása senkinek a véleménynyilvánításra. Hát elmondtam én az enyémet. Kicsit furán érzem magam, olyan mintha magamat szórakoztanám azzal hogy kérdéseket teszek föl, aztén én válaszolok rájuk, pedig nem ez a célom. De ha nincs kedve senkinek beszélgetni, együttgondolkodni, akkor hagyjuk.

"és ehhez mit szóltok?"

(Magdi, 2012.01.16 14:55)

Látom, nem nagyon szól hozzá senki semmit. :)

Én is csak dióhéjban mondok véleményt, mert nincs időm hosszan ecsetelni azt, hogy miért is nem tetszik. :)))

Ha még nem láttátok...

(Mag, 2012.01.15 10:37)

Összefoglalója eddigi információjának amit kidrített
http://www.youtube.com/watch?v=be_L7uR9MbA&feature=player_embedded#!

és ehhez mit szóltok?

(Ildikó, 2012.01.15 07:41)

A FB-on találtam:

"Nincs időm utálni azokat, akik engem nem kedvelnek. Nincs időm beszélgetni azokkal, akik nem értenek meg. Nincs időm foglalkozni azokkal, akik számára közömbös vagyok. Mert én azokkal foglalkozom, akik szeretnek, azokkal beszélgetek, akik megértenek és hálás vagyok azoknak, akik számára fontos vagyok. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekre pazaroljuk, akik nem érdemlik meg."


Lelki béke

(Mónika, 2012.01.14 15:17)

Nagyon csúcs ez az íráska. :-))) Megfigyelhetem magamon a különböző szimptómáit, nagyon igaz. Akkor kicsit kiakadok viszont, amikor túlontúl nem várt nagy dolog történik. Olyan, amit semmihez sem tudok kötni, vagy hasonlítani. Persze az attól még lehet nagyon jó, de a lelki békét az egyensúlyt ilyenkor rendszerint elveszítem. Na ezt kéne még koordinálni, amit rendszerint kemény összpontosítással próbálok feloldani. Sajnos még így se mindig sikerül. De izgi! :-) Bár van olyan, hogy a semmit nem tudom megemészteni. Azt is ugyanezzel a módszerrel szoktam orvosolni. A rosszat meg imádkozással és szintén ezzel..és türelemmel próbálom. Hogy hol tartok? Ez az, amibe még véletlenül se gondolok bele, hiszen ott kell megoldanom mindent harmóniában, ahol éppen vagyok. Van, hogy a béka segge alá kerülök, de ha elfogadom a helyzetemet, ha már minden küzdelem és erőlködés feloszlott, jön a mély magamba nézés, ahonnan pedig következhet akár a csúcs is. Míg a csúcsról meg jó nagyot lehet zuhanni, tehát az ember valóban akkor kerülhet valódi harmóniába, hirtelen jött mosolygórohamokkal, amit semmi nem tud lelombozni, semmilyen esemény vagy külső körülmény, ha képes mindig önmagában maradni, önmagával jó kapcsolatot ápolni bármi is történjék. Számomra ez az igazi harmónia.

Hol tartok?

(Magdi, 2012.01.14 08:25)

Van még mit elérnem! :)

A tünetek közül jó pár már krónikusan megfigyelhető állapotomban és ez jó. Vannak viszont olyan tünetek, amelyek jelenleg még csak akutnak mondhatóak nálam, ezeknél a cél, hogy krónikussá váljanak! :)))

Hát én itt tartok. :)

annyi helyen olvastam már, kiteszem ide is

(Ildikó, 2012.01.13 20:42)

A belső béke tünetei"Gyakori mosoly-rohamok.
A konfliktusok iránti érdeklődés elvesztése.
Önmagad megítélése iránti érdeklődés elvesztése.
Mások megítélése iránti érdeklődés elvesztése.
Félreismerhetetlen képessége annak, hogy minden pillanatot élvezz.
Az érdeklődés elvesztése aziránt, hogy értelmezd mások cselekedeteit.
A másokhoz és a természethez fűződő kapcsolat által kiváltott boldogságérzés.
Az idegeskedés képességének elvesztése (Ez nagyon súlyos szimptóma).
Növekvő tendenciája az erőltetés helyett történő megengedésnek.
Gyakori, ellenállhatatlan hálaérzés.
Hajlam a spontán gondolkodásra és cselekvésre.
Növekvő fogékonyság a másokból áradó szeretetre.
Legyőzhetetlen kényszer a szeretet kiterjesztésére mindenfelé."


Hol tartotok belső békétek megtalálásában?

Magdi

(Mónika, 2012.01.12 16:51)

Szerintem igen. Bár nem emiatt. ;-)

Üröm :( az örömben :)

(Magdi, 2012.01.12 16:02)

Eszembe jutott amit nem túl régen Anisha írt egy hozzászólásomra, a Jézus-hét "országos" programsorozat kapcsán: "Az jutott eszembe ahogy olvastalak, hogy talán jobb is, hogy arra felé sokminden nem jut el. Így...tisztábbak maradtok. "

Megörültem, mikor kaptam a hírlevelet, hogy Balázs előadása a közelünkben is lesz. Még jobban tetszett a lehetőség, mikor már azt is láthattam, hogy Győrben 600,- ft a belépő. Ma viszont látom, hogy Orosházán 1500,- ft a belépő. :(

Vajon tényleg jobb így nekünk akik az ország ezen területén élünk? :)

nehéz

(Ildikó, 2012.01.11 21:50)

Próbáld csak ki egy olyan helyzetben, amikor ingerülten, haraggal, elvárásokkal teli fejmosást kapsz váratanul, hogy szinte levegő után kapkodsz....vajon sikerül-e szeretettel, higgadtan megoldni a helyzetet, anélkül,hogy csípőből reagálnál, anélkül, hogy engednéd hogy a Te agyad is elboruljon, hogy fölháborodnál a képtelen vádakon! Próbáld csak ki milyen iszonyatosan nehéz. De ha tudod, hogy a másik szemüvegét is föl kell venned néha, és ezt megteszed, s közben számolsz tízig, vagy ameddig kell, akkor egyzsercsak kezdesz szemlélő lenni, megfigyelő lenni, és kezd beindulni valami különös fordulat. Nem reagálsz csípőből....gondolkodni, mérlegelni, magadba nézni kezdesz. Aztán egyszercsak megérted a másik álláspontját, átlátod az indítékait, amiért begurult rád, aztán kezded látni az igazságát is...és ekkor már kezd elszállni a mérged, a dühöd, és mire megszólalsz, már valami egészen más jön ki belőled, mint eddig bármikor. Hümmentesz egyet, megértően bólintasz, esetleg kérdést teszel fel, hoyg még jobban megérts mindent. Igen azokat a borzalmas vádakat is meg lehet érteni!!!- Na, ha ez sikerül, akkor kezd megnyilvánulni a szeretet.

vagy csak?

(Terami, 2012.01.11 19:07)

Állítólag: mi magyarok szeretni jöttünk a földre... nekünk könnyebb lenne, mint másoknak?
Vagy csak a felelősségünk nagyobb?

Egyetértek...

(Magdi, 2012.01.11 18:10)

... Mónika. :)
Sosem szabad szem elől veszítenünk életünk során, hogy mindenkor felelősséget vállalva cselekedjünk.

Magdi

(Mónika, 2012.01.11 17:16)

Igen Magdi, én is tanuló vagyok. :-) De attól még felelősségünk van.
( PAPNJ )

Szeretni könnyű. Vagy mégsem?

(Magdi, 2012.01.11 15:54)

Igen, a feladat nem könnyű. De miért is olyan nehéz? Talán azért, mert nem az a cél, hogy könnyű dolgunk legyen itt e Földön. :)
A nehezen megvalósított feladataink mindig mélyebb nyomokat hagynak maguk után.
Sokszor saját magunkat is akadályozzuk.
Ha megtalálom magamban a mindenkori és mindenki iránti örök, feltétel nélküli szeretet kulcsát szívesen átnyújtom bárkinek. Jelen pillanatban azonban tanuló vagyok még én magam is. :)

Megvilágosodáska

(Mónika, 2012.01.11 14:18)

Sziasztok!

Merj szeretni! c. íráshoz illik, de most ide írom. Most éjjel 1 és kettő óra között átéltem, hogy a tiszta szeretet vagyok. Láttam magam előtt mindazt a frusztrációt, félelmet és szorongást, amelyek miatt ezt a valóságos énemet nem tudtam eddig megjeleníteni. Hiszen merész vállalkozás ez, Jézust emiatt csak keresztre feszítették, vajon velem mit tesznek majd? Már ha sikerül megvalósítanom, hiszen nem könnyű a dolog. Megnyílni, szeretni feltétel nélkül mindent és mindenkit. Hiszen mindenkiben az isteni lakozik, csak ők is ugyanúgy rettegnek azt felszínre hozni. Az élmény annyira felemelő volt, hogy teljesen átmosta, áttisztította a lelkemet. Mély megnyugvást éreztem utána. Miért, miért, miért olyan nehéz a nap minden másodpercében így élni, ilyennek lenni? Miért akadályozza ezt a világ? Pedig olyan gyönyörű. Hogyan lehet ezt megvalósítani ebben az életben? Pedig rájöttem ez a valódi élethivatásom.

ima magyarországért

(Ildikó, 2012.01.10 21:01)

Kedves Barátaim!
Hazánk, Magyarország most pénzügyileg nagyon nehéz helyzetben van.
Sorsfordító napokat élünk át. A pénzügyi világ összefogott ellenünk.
Korunkban a háborúkat a "fejlett" világban már nem fegyverekkel vívják,
hanem a tőke, a pénz, a valutaárfolyamok arzenáljával.
Mi kicsi ország lévén ezekkel szemben védtelenek vagyunk. Földi dolgok
már nem segítenek rajtunk.
Ezért fordulok hozzátok, hogy emelkedjünk felül minden pártoskodáson,
minden kicsinyes ellenségeskedésen, hisz itt már nem személyekről,
pártokról van szó, hanem szeretett hazánkról, Magyarországról.
Csak az egység és az összefogás segíthet rajtunk. Ha túllépünk
évszázados megosztottságunkon, - mely az utóbbi időben észveszejtő
méreteket öltött - és egy szívvel, egy lélekkel fordulunk a Mindenség
Urához, Ő megsegít bennünket. Istennek semmi sem lehetetlen.
Voltunk mi már ennél nehezebb helyzetben a tatárjárás idején és akkor is
megmenekültünk. Mikor a tatárok 1241-ben Magyarországra törtek, IV. Béla
király és felesége - az akkor áldott állapotban lévő Laszkarisz Mária -
fogadalmat tettek, hogy születendő gyermeküket Istennek ajánlják. A
megszülető Margit ezt a fogadalmat megerősítette és beváltotta, mikor is
"Margit imái vezekelve szálltak".
Most Szent Margit ünnepéhez közeledve (január 18.) szálljanak a mi
imáink is vezekelve Isten elé.
Ki-ki hite, felekezeti hovatartozása szerint imádkozzon és könyörögjön
Istenhez hazánkért, reménységünk szeretett földjéért, Magyarországért.
Imádkozzunk kilencedet január 10-től 18-ig úgy, hogy minden nap
imádkozzuk el a Mindenszentek litániáját (Hozsanna 80-83.o.) az alábbi
módon. A litániában a "Könyörögj érettünk" helyett azt imádkozzuk, hogy:
"Esdekeld / esdekeljétek ki számunkra Isten Szent Szeretetét és imádkozz
/ imádkozzatok nemzetünkért, Magyarországért".
Másik módja a kilenced elvégzésének, hogy naponta imádkozzuk a
Rózsafűzért, vagy legalább egy tizedet belőle.
Protestáns testvéreink naponta imádkozzák el Urunknak, Jézus Krisztusnak
az imáját, a Miatyánkot.
Szeretettel kérem azokat is, akik még nem hisznek Istenben, hogy őseink
és gyermekeink földjéért mondjanak naponta egy fohászt, hisz Isten
feltétel nélkül szereti őket is és meghallgatja kéréseiket.
Befejezésül a jó Isten áldását kérem szeretett hazánkra, Magyarországra
és mindazokra, akik csatlakoznak ehhez az imahadjárathoz.

Százhalombatta, 2012.január 6. péntek
Vízkereszt ünnepe

Gátai Tamás Péter
nyugdíjas mérnök és
lelkipásztori munkatárs


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »