Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tere-fere Klub

Kedves Látogató!

 

Üdv a klubban!

Ez itt egy virágos rét. Köszönöm ha vigyázol rá. Köszönöm, ha tiszteletben tartod a határait, és szeretettel, tisztelettel sétálsz rajta, nem sértve meg senkit. Ápold, locsolgasd és gondozd ezt a kertet, hogy mindig jó legyen ide betérni. A hozzászólások felületén beszélgethetsz, megoszthatod a napi gondolataidat, ami éppen foglalkoztat, linkeket helyezhetsz el, olvasni, hallgatni vagy nézni való videókat, oldalakat ajánlhatsz itt. Légy Te is a kertészünk!

 

(A meglévő értékek védelmében az oldal szellemiségét sértő hozzászólásokat minden előzetes bejelentés nélkül törölni, illetve az ilyen feladók hozzászólási lehetőségeit blokkolni fogom. - V.Ildikó)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

IMA kérés

(Ani, 2012.01.20 11:57)

szeretném kérni azokat, akik meghallják a szavam, hogy a 21-ére meghirdetett BÉKE MENET MAGYARORSZÁGÉRT rendezvényt képzeljétek el este, 21.00 órakor kezdjük a vizualizációt 20 percig tartjuk a képet, és látjuk azt, hogy MAGYAR a másik MAGYARNAK örül, hogy az emberek BOLDOGOK és vidámak, és kiállnak a NEMZET képviseletében, a külföldi acsarkodásokkal szemben megvédeni a MAGUNK függetlenségét...

azért kérem, hogy IMÁDKOZZATOK, mert vannak már provokációk és egymás elleni hergelések... Káin utódai össze szeretnék ugrasztani a különböző TUDATSZINTEN lévő MAGYAROKAT, a saját anyagi hasznuk érdekében... kérlek benneteket, vegyétek nagyon komolyan a kérésem és a felvonulást is lássátok a LELKI szemeitekkel, hogy minden a legnagyobb rendben fog lezajlani, nagyon szépen köszönöm annak, akihez eljut a kérésem, ha még másokat is rávennétek, hogy jelenítsék meg a BÉKÉS felvonulást és vonjátok egy védő burokba a felvonulókat, az még csodálatosabb lenne. Köszönöm a segítségeteket és a közös TEREMTÉST, szeretettel Ani

változás

(Ildikó, 2012.01.20 07:27)

Te Magdi :)), tudod mi jutott eszembe? Ezek a változatlan emberek nem is tudnak arról, hogy változniuk kéne. Mivel önmagukkal vannak elfoglalva, ezért nem érdeklődőek a külvilág felé sem, mondjuk nem is olvasnak a témában, és főleg nem keresnek megoldásokat. Egyszerűen nem is keresik. Nem megoldás centrikusak. Talán ez hiányzik az ő életükből? A kíváncsiság, az érdeklődés, a keresés? - Van nekem is olyan ismerősöm - akivel épp a minap beszélgettem, akit talán erre kéne ráébreszteni, hogy keresse a megoldást, és ne csak beletörődjön dolgokba. Hogyan tudnám erre ráébreszteni? Hogyan tudnám felébreszteni benne a vágyat arra, hogy az élet lehet szebb és jobb, csak akarnia kellene a változást, csak keresenie kellene új megoldásokat? És arra hogyan tudnám ráébreszteni, hoyg belássa: ő sem tökléletes? Mit kell ilyenkor mondani, vagy tenni?

Változás, vagy mégsem

(Magdi, 2012.01.19 15:07)

A valóság elkendőzésének palettája, úgy ahogy Ildikó is írta tényleg rettentő sokszínű tud lenni, elkerülvén így a fájdalmat amit az önmagunkkal való szembesülés okozhat. (Azért még jó, hogy vagyunk páran akik vállaljuk a magunkba tekintést.)

Lehet, hogy ennek az elfedésnek az alapja számtalan félelem? Félelem saját magamtól, a változástól, a nehézségektől...? Egyszerűen mindentől. Vagy mégsem?
Hiszen a változatlanságtól nem félek. Ezt az állapotot már ismerem. A saját és a környezetem reakcióit is. Ez így nekem pont megfelelő, hiszen ismerős vizeken evezni nem nagy kunszt (árral szemben úszni annál inkább). Ja, hogy közben minden marad a régiben, nem fejlődöm? Mert? Születünk, élünk, meghalunk mindannyian úgyis. Akkor meg minek? (Viszont vannak jó páran akik meg sajnos így gondolkodnak.)

Aki meg nem akarja a változást, azt nem lehet kényszeríteni.
Nekem pedig ezt meg kell tanulnom elfogadni! :)))

látás

(Ildikó, 2012.01.19 07:27)

Valószínűleg sokak számára nem lesz új amit mondok, de mivel tegnap egy beszélgetés kapcsán ismét kénytelen voltam szembesülni ennek igazságával, hát megosztom:
A valóság és az igazság néha köszönő viszonyban sincs azzal, amit hajlandóak vagyunk abból észrevenni. Időnként ugyanis oly mértékben tud fájni az igazság, hogy egyszerűen belerokkannánk, ha valóban meglátnánk. Van aki szívrohamot is kapna, ha rádöbbenne, hogy milyen is ő valójában. Hát éppen ezért védekezik, mégpedig úgy, hogy nem akar látni. Magyarázkodásba kezd, vagy félremagyarázásba, esetleg elhallgatásba, kiszínezésbe, túlzásokba esik, vádaskodni kezd, ..., sokféle technika van, amivel a valóságot hajlandók vagyunk elfedni, csak hogy ne kelljen azzal szembenézni. Mert fáj. Néha pokolian fáj.
Magamról tudom viszont, hogy aki ezen a tűzkeresztségen - az elviselt, és feldolgozott fájdalmakon - át nem esik, aki nem vállalja soha a fájdalmat, az nem is tud feltámadni, nem is tud változni, emelkedni, azaz marad minden változatlan, a hazugságok, a gátlástalanságok, a kicsapongás, a depresszió....kinek mi.
Mitől várjuk a változást, ha közben minden marad a régiben?

Az alvás ideje lejárt! :-)))

(Mónika, 2012.01.17 15:00)

Igaz! :-) pedig mennyire szerettem aludni, bezzeg most már ilyentájt aludnék szívesen. Aztán hazamegyek rongyfáradtan majd ma is, de mire eljön az alvás ideje, nem szokott menni.Tegnap hazaérkezéskor én meg jógáztam és az is felfrissített, de olyan mértékben...elkezdtem pörögni. Mindezt azért tettem, hogy ne legyek annyira fáradt, hogy az otthoni teendőimet se tudjam elvégezni. Na jó ennyit írtam az alváshiányról, nem ragozom tovább.

...

(Magdi, 2012.01.17 14:12)

Teljesen egyetértek Mónikával abban, hogy vannak nehéz feladataink mostanában. Mondhatom úgy is, hogy mindez halmozottan jelentkezik a mi életünkben is a karácsony óta eltelt időszakban.
Nekem is éjjel-nappal motoszkáltak(nak) a fejemben a különféle gondolatok az éppen aktuális gondokkal kapcsolatban. Még a vasárnap éjszakai álmom is egy megoldás kereséssel kapcsolatos volt. :)
A múlt hét vége felé szellemileg teljesen fáradtnak éreztem magam munka után, de erőt véve magamon egy jó kis mozgás teljesen kiűzte fejemből a nyomasztó gondolatokat. :)
Tegnap pedig egy hasznos beszélgetés vitt még közelebb egy feladatom megvalósításához. :)))

Ha pedig arra gondolok amit Maya írt - Változnak a paraméterek, az átállás sajnos esetenlént kevesebb alvással jár. -, akkor nekem a gyakorlatban ez azt is jelenti, hogy a felgyorsult változásokat csak úgy tudjuk követni eredményesen, ha időnk egyre nagyobb részét töltjük éberen. Az alvás ideje lejárt! :)) A kipihentség állapotának elérését pedig nem csak egy kiadós alvással tudjuk majd elérni. :)

:))

(Ildikó, 2012.01.17 13:44)

Köszi Brigitte! :))

Mag, Neked is a zenét, most hallgatom, jó lesz munka közben éppen, jól lazít!:))

...

(Ildikó, 2012.01.17 13:39)

Mayával egyetértek, köszönöm soraidat, pontosan erről van szó. Semmi nagy kunszt nem kell, csak több figyelem. De hogy ez egyeseknek milyen nehezen megy!!! :))

Móninak: én meg nagyon is álmos vagyok, hamar le is fekszem, viszont esténként rosszabbul alszom a szokásosnál, gyakran felébredek, sokat forgolódok. Lehet, hogy a hóesés van rám ilyen hatással?:)) Pedi nem történt semmi különös velem. Na jó, többet dolgozom...meg volt egy kisebb lábsérülésem is...de ez már elmúlt. Na igen, és annyi de annyi zagyvaságot álmodok! Néha alig várom, reggel legyen, de nem mondhatnám, hogy kipihenten ébredek.

Jót tett a tegnapi gyógyfürdőzés, ajánlom mindenkinek. Klasszul ellazultak az izmaim, a fejem is kimosódott, teljesen felfrissültem tőle. Úsztam is, szaunáztam is, pezsegtem, áztam, meg dögönyöztem...ami volt kirpóbáltam. HIába a víz! :)) Kívül-belül megtisztít.

honlap

(Brigitte, 2012.01.17 13:33)

Kedves Ildikó és a Többiek,

én rendszeresen olvasom az irásokat, de hozzászólni nincs kedvem, mert a magam szűrőjén szürőm át, amiket irtok, aztán figyelek befelé, hogy megérint vagy sem, van-e dolgom vele, vagy sem.
Én személy szerint örülök neki, hogy van ez a felület. Aki először téved ide, annak bőven van mit a magáévá tennie, már ha akarja.

Egy szó mint száz, szerintem Ildi és az a kevés mag, aki itt van, jó témákat feszeget, csak igy tovább :-))))

Na ez már

(Mag, 2012.01.17 13:15)

közelít az igazság felé (jobb egérgomb- nyitás)
http://tarhely.sokoldal.hu/igazmese/fajlok/sajat-honlap-ingyen--sokoldal_hu-titkos.uralom.pdf

Mag

(Mónika, 2012.01.17 11:43)

Hidd el, én is megpróbáltam elaludni, 8-kor, 9-kor, akár 10-kor is, de egyik se ment. Híreket egyáltalán nem nézek, nem terhelnek nagyon az események, mármint ilyen módon szerencsére nem. Bár zajlik az élet nálunk is, mindenhol a világban, de valószínű, hogy hozzátesz az időjárás hirtelen és folytonos változása is, valamint egyszerűen forrong a levegő.

Nézzétek meg

(Mag, 2012.01.17 11:38)

Zsiann olalára írtam.

Álmatlanság nálam is vészes mértéket ölt, de mióta "baba" üzemmódra váltottam javult. Vagyis kevés hírek (média) hallgatása, sok zene !!
21. órakor ráveszem magamat az alvásra...! Egy időután átbillentem és javult .
Ezt hallgassátok sokat, én füllhallgatóval teszem Pl.: 59 perces
http://www.youtube.com/watch?v=S5fH3C5D5Hc

Megint..

(Mónika, 2012.01.17 11:37)

Szóval mivel Magdi kicsivel több infóval rendelkezik, neki is igaza van egyébként. vannak nehéz feladatok is mostanság, de végül is az egyik nem zárja ki feltétlenül a másikat. Az tény, hogy a szabi alatt oly csodásan éreztem magam, teljes mértékben átadhattam magam a boldog semmittevés, a boldog olvasás, a boldog takarítás és a boldog tudatváltásért tett erőfeszítéseimre szánt perceknek. :-))) De jó volt. Viszont valamiért már úgy is éreztem jönni is akarok, csinálni, mozogni, de csak az utolsó napon. Egyébként ahhoz képest tök fel vagyok pörögve, ahhoz képest. Nagyon is! :-) És egyébként jól érzem magam, bár egy kicsivel kipihentebb státusz nem ártana.

Álmatlanság

(Mónika, 2012.01.17 11:34)

Köszi Maya, akkor nekem nagyon megy ez az átrezgés... :-D Én is hasonlóra tippeltem.

Maya

(Magdi, 2012.01.17 10:56)

És ha teljesen hétköznapi oldaláról közelítem meg azt amit Mónika írt?

Hiszen Ő maga írja, hogy megint azóta nem tud rendesen aludni mióta dolgozik. Ezért arra gondolok, hogy mikor a megszokott de valószínűleg nem kedvelt feladatok végzése közbeni külső hatások érik, bekövetkezik amit Ő is írt : "Izgatott vagyok, folyton jár a fejemben valami, most még a meditáció sem megy. Nagyon sok minden kavarog a fejemben."
Viszont ha elzárkózik ezektől a külső hatásoktól, akkor természetesen nyugodtabb.
Szerintem ezzel sokan vagyunk így. :)))

Ildikónak

(Maya, 2012.01.17 10:17)

Ha mindenki egy általános morális szempont szerint megpróbálna normálisan viselkedni, odafigyelni önmagára és másokra, és megértenni hogy tennie kell önmagáért, és másokért hogy a világ jobb legyen.

Akkor juthatunk valamire. És ehhez nem kell különleges képesség, sem csoda, mert maga az emberiség lenne az, ha megvalósulna.

Mónikának

(Maya, 2012.01.17 10:13)

Változnak a paraméterek, az átállás sajnos esetenlént kevesebb alvással jár.

Álmatlanság

(Mónika, 2012.01.17 08:53)

Sziasztok!

Szerintetek mi lehet az oka az álmatlanságnak? Én mióta 2012 van, nem tudok éjjel aludni. Ez olyannyira betett nekem, hogy egy hétig pihennem is kellett betegszabin, mert meghaltam volna, ha nem. Most két napja megint dolgozom és ismét nem tudok aludni. Izgatott vagyok, folyton jár a fejemben valami, most még a meditáció sem megy. Nagyon sok minden kavarog a fejemben. És ami még érdekes, hogy másoknál is álmatlanság uralkodik az ismerőseim körében. Azok között, akik közelebb állnak hozzám lelkileg, vagy hasonlóak hozzám.

Igazad van Mag

(Ildikó, 2012.01.17 08:35)

Valóban, ez így igaz. Ami engem illet, mégha tudom is mi folyik hazánkban és kívül, azért a hangsúlyt igyekszem nem a politikára terelni, mert végsősoron a világ vagy éppen a hazai közéleti közérzetünk:))megváltoztatása önmagunkkal kezdődik. - Tegnap voltam egy gyógyfürdőben, ülök épp a szaunában , ahol két nő beszélget. Nyugdíjas korúak lehettek. A téma természetesen a közéleti személyiségek pellengérre állítása volt. Pihenhettek volna, bájcseveghettek volna, hogy milyen szépen esik kint a hó...de nem. Nekik éppen ott is szapulni kellett valakit. Nem tudom önmagukkal is ennyire kritikusak-e vagy csak másokkal? És azt sem tudom, megérte-e nekik a pihenőidőt érezhetően idegesen tölteniük? Miért háborgunk másokon, miközben önmagunkkal kellene kezdenünk a szembesítést? Magunkban megtaláljuk-e a gerendát, miközben a mások szemében a szálkát is meglátjuk?
Értitek mennyire fontos lenne, hogy most igazán önmagunkkla foglalkozzunk, és önmagunkba nézzünk? Mi mit teszünk jól vagy rosszul? Mit nem vagyunk hajlandók megtenni, meglátni?
Meg kellene érteni, hogy minden önmagunkkla kezdődik. Ha én változni tudok, ha én le tudom győzni az előítéleteimet, a bíráskodásommal fel tudok hagyni, viszont helyére kedvességet, szolgálatot helyezek, akkor mindenki másra ez kihatással lesz a környezetmben, vagyis változik körülöttem a világ. Mert minden mindennel összefügg. - Ne másokkal fgolalkozzunk, és főleg ne idegeskedjünk olyasmin, amire az égegyadta világon semmi de semmi közvetlen befolyásunk nincs. Azzal kell elsősorban foglalkozni, ami velünk történik. Az érzelmeinken uralkodni, az ítélkezéssel háborgással ellenségeskedéssel felhagyni. Annyi de annyi szükség van most kinyilvánítani a szeretetünket mások felé, hogy azt talán föl sme fogjuk a magunk bajai mögül. Meg kellen próbálni másokra is figyelni, vigasztalni, segíteni apróságokkal...ki miben tud a munkahelyén, otthonában, buszon, boltban....
Szép napot mindenkinek!

Beszélgetés

(Mag, 2012.01.16 20:30)

A téma(mák) jók. Szerintem a napi megélt légkör mi Hazánkban most kialakult, rányomja bélyegét mindenre.
Számoljuk az időt :)
Egy jó naptár könyv:
http://www.rinri.hu/styles/rinri/az_ido_torvenye_alapjai.pdf


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »