Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tere-fere Klub

Kedves Látogató!

 

Üdv a klubban!

Ez itt egy virágos rét. Köszönöm ha vigyázol rá. Köszönöm, ha tiszteletben tartod a határait, és szeretettel, tisztelettel sétálsz rajta, nem sértve meg senkit. Ápold, locsolgasd és gondozd ezt a kertet, hogy mindig jó legyen ide betérni. A hozzászólások felületén beszélgethetsz, megoszthatod a napi gondolataidat, ami éppen foglalkoztat, linkeket helyezhetsz el, olvasni, hallgatni vagy nézni való videókat, oldalakat ajánlhatsz itt. Légy Te is a kertészünk!

 

(A meglévő értékek védelmében az oldal szellemiségét sértő hozzászólásokat minden előzetes bejelentés nélkül törölni, illetve az ilyen feladók hozzászólási lehetőségeit blokkolni fogom. - V.Ildikó)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Endrének

(Ildikó, 2012.01.28 08:00)

Kis kiegészítést, ha megengedsz, szerintem elírtad...talán...nem tudom, de: a Biblia Ószövetségi részének nyelve a héber és arámi volt. Később fordították görögre, majd onnan a többi nyelvre. Az Újszövetség nyelve viszont már a görög, mert időben addigra a két előző nyelvet már csak kevesen beszélték abban a térségben.
De a lényeg, nekem tetszik a Biblia kezdő sora úgy is hogy kezdetben volt az EGY. Ezt fordították volna a görögben logosznak, értelemnek, logikának, gondolkodásnak? Nem tudom, nem ismerem az eredeti héber szöveget. De lám milyen változatos is a mi nyelvünk, mi emögé az egy mögé is tudunk több szót használni. A fordítók dolga is legalább ennyire nehéz, hogy akkor most hogyan is fordítsák le, mit is jelentett az eredeti változat, amire nekik szavuk sem volt, vagy esetleg csak egy olyan, amit mi tovább tudunk boncolni, árnyalni. A magyar fordításban az IGE szó, szerintem a gondolatot és Isten Igazságát együttvéve fejezi ki. Ez itt nem egy szófaj, semmiképpen sem. KÉsőbb is elhangzik ez a kifejezés egyébként épppen Jézus szájából, amikor a Sátán megkísérti: "nem csak kenyérrel él az ember, hanem Isten minden Igéjével is." Ez több, mint a logosz....szerintem. Ige, mint ami nem csupán egy gondolat, de bölcsesség, tudás, szellemiség, lélek is egyben, mindaz, amit Isten képvisel: Az Út, az Igazság, és az ÉLet. És az nem az anyag.:)) Tetszik az elképzelés, hogy az EGY, maga a gondolat volt, de nekem inkább az előbbiek együttvéve.

:)))

(Ani, 2012.01.27 21:01)

levelet váltottam egy nővel, aki annyira el volt keseredve a Béke menet miatt.. és én a szokásomhoz híven, szerettem volna egy kicsit életvidámabbá tenni, és írtam neki pár példát, hogy a családomat hányszor kirabolták már... amikor amerikából hazajöttek és a Német állam lenyelte a 2 dédszülőm 8 évi munkabérét, meg a sváb kitelepítés, a kulák üldözés, a tesóm disszidálása... és mindíg talpra álltunk, mert az ÉLET élni akar :))) erre azt hiszem ez a nő törölt ki... Horváth József néven van fent és egy stúpa van a képen, ha szemből nézzük és a kép bal oldalában egy piros budhista szerzetes ruhában egy szemüveges férfi... de a nő, akivel ezen az oldalon gondolatot váltottam, Mártinak hívják :))) nagyon el lehetett keseredve, gondolom azt akarta kipróbálni, hogy na most hogyan állok ebből a helyzetből fel :))) sehogy, a kislányom tud angolul, de ő sem tudta életre hívni... biztos túl sok időt fordítottam erre a dologra... most jövő héten csütörtökön csatornázásról lesz a falunkban gyűlés, először csapdának éreztem... de ha megfutamodok, akkor ki fog kiállni az ÉLET VÉDELMÉBEN ??? a Tápió-vidéken kb. 13.000 ingatlantulajdonost fenyeget jogtalan JELZÁLOG teher, ami földrengést generálhat.... jó, hogy azért itt lehetek Veletek :))) örülök, hogy vagytok :))) megyek meditálni, idő van

Bocsánat

(Mónika, 2012.01.27 19:53)

Visszavonom a negatív beszólásomat. Csúnya dolog volt.

Elképesztő

(Mag, 2012.01.27 18:28)

http://atjaro-penta.blog.hu/2011/07/16/a_mars_fu_rejtelye_a_dohanyzas_leleplezese

Re: Elképesztő

(Endre , 2012.01.27 19:41)

Szia Mag .
Elolvastam amit ajánlottál , valóban elképesztő .

""Van a beavatottaknak egy belső csoportja, akik ismerik az „Egyetemes Tan”-t, amelyet a „Minden-tudás”-nak, vagy „Minden Tudás” összegének is neveznek. Az Eredeti Tudásnak nincs semmi köze memorizáláshoz, az agy primitív erőltetéséhez, vagy fejlesztett képességekhez. Erre a Tudásra nem lehet szert tenni tanulással, ez nem olvasható könyvekben, és csak azok férhetnek hozzá, aki ránemesedtek""

Valóban van a földön egy olyan tudás amit csak a "beavatottak "tudhatnak . Viszont abban biztosak lehetünk , hogy ők ezt nem is fogják kiadni.Aki meg esetleg "ránemesdnenének"azokat biztos , hogy a számukra lehetséges minden módon megfognak gátolni abban , hogy valóban rá jöjjenek erre a tudásra .De ha valaki mégis rájön akkor két lehetőségük van . Vagy megyőzik, hogy közéjük álljon , vagy a számukra minden lehetséges módon ígyekszenek őt el lehetetleníteni, esetleg ha lehetőségük van rá ki iktatni az élők sorából .

A cikk írója sajnos nem számolt be róla , hogy ő hova is tartozik. Az biztos, hogyha a beavatottak közösségében van akkor nem várhatunk tőle valós információt , mert nekik nem ez a céljuk .Sokkal inkább várhatunk tőle olyat ami a céljaik érdekében történik , vagyis nem segítő , hanem sokkal inkább visszavető a fejlődésben .

Másik szempont a logikus gondolkodás alapján .
A biblia Magyar fordításában :először volt az ige .
Ennek jobban utánna nézve több variációja is létezik .A bibliát nem héberül írták . A héber fordítás előtt az ige jelentése Egy volt . De a görögül írt bibliában ez logosznak van írva , ami viszont gondolatot jelent .Vagyis lehet , hogy az Egy valamikor gondolat volt , vagyis nem test , nem anyag főleg nem egy szófaj (ige ).Hanem egy gondolat , Egy logikus gondolat amely rendelkezett Egy Teremtő energiával .

Ezek alapján én a logikus gpndolkodást tartom a legfontosabb dolognak .

""Sajnos a világ vezetése az említett hierarchia kezében van, emiatt ne csodálkozzunk azon, hogy a dohány emberek milliárdjainak okoz függőséget.""

"a világ vezetése az említett hierarcja kezében van ".
Emlkékeztek már olyan időszakra amikor a "világ "vezetése ilyen nagy mérvü , átfogó harcot indított volna a dohányzás ellen mint amely napjainkban , főleg ezévtől tapasztalható ?

Vajon miért ???
Csak nem éppen a jelenlegi hatalom szeretné az emberek felemelkedését ?
Mert szerintem nem , sokkal inkább más a célja .
Beszarok

(Mónika, 2012.01.27 18:31)

tényleg. Mindjárt én is kitörlöm őt. "A bosszú olyan hosszú, mint az a nyom, mit a testem nyom. Bizony... " Dzsungel könyve Mit meg nem tehetnek egyesek.

Mi

(Mónika, 2012.01.27 18:29)

??????? Hogyan törölt ki tége degy másik ember a fészről? Feljelentett a zsidó szolgáltatóknak?

kitöröltek a facebookról

(Ani, 2012.01.27 17:11)

ha van valakinek jó linkje vagy információja, szívesen veszem e-mailben, mert egy elkeseredett emberke kitörölt a facebookról, aki nem volt képes megemészteni a Béke menetet :))) rajtam törlesztett....
ha van valami jó link, ne kíméljetek, csak küldjétek, köszönöm Ani
az e-mailem: angyal_56@freemail.hu

III. rész

(Mag, 2012.01.27 17:08)

Dr Czeke..
http://www.youtube.com/watch?v=T9FcRY4soww

új bejegyzések

(Ildikó, 2012.01.26 08:44)

Az emberré válás lelki lépései:

https://leleklanc.eoldal.hu/cikkek/bolcsessegek/az-emberre-valas.html

Boldog aki...

http://www.eromerito.eoldal.hu/cikkek/tanitas/boldog-aki....html


Holdnaptár személyre szabva:

https://leleklanc.eoldal.hu/cikkek/eg-es-fold---naponta-egyuttrezgunk/holdnaptar.html

Jó böngészést, szép napot mindenkinek!

KONFERENCIA

(Mag, 2012.01.24 17:50)

1 milliárd éves emberi nyomok...
Bevezető:
https://www.youtube.com/watch?v=Twd-_CY5imU&feature=bf_prev&list=PLE3771B1B08482087&lf=results_main

Folytatás : TILTOTT RÉGÉSZET
https://www.youtube.com/watch?v=KYhoCpAwjX4&feature=autoplay&list=PLE3771B1B08482087&lf=results_main&playnext=1

Automatikusan tovább léptet.

elkészült a folytatás

(Ildikó, 2012.01.23 20:49)

Merj szeretni! - a kedvesség

https://leleklanc.eoldal.hu/cikkek/merj-szeretni-/merj-szeretni----a-kedvesseg.html

Mi is zajlik ?

(Mag, 2012.01.21 21:10)


Egy akár fantasztikussá !!! is válható találmány apropóján, nézzétek meg.

Nézzétek és az értők halljanak. Aztán a beszélgetésben csak úgy,megemlítik (idézik egy lemondott politikus "igazságrohamát" ), hogy most politikusaink minden erejükkel azon vannak hogy a kisikló vonaton béke és nyugalom legyen.....


http://www.fixhd.tv/video.php?id=638

No és küldjétek el egyre több embernek, hátha megvalósul...Kénytelen lesz :)

Hm...

(Mónika, 2012.01.21 15:43)

nem baj, de legalább már tudok aludni. :-))) Nézzük mindennek a jó oldalát.

Mónika!

(Magdi, 2012.01.21 09:56)

Nem gondolnám, hogy le vagy lassulva másokhoz képest. :) Inkább lehet, pont fordítva van.
Én most pont úgy érzem, egyensúlyban vagyok. Nem volt viszont ez így nálam az elmúlt jó pár hétben. :) Most úgy érzem, megint csak arra terjed ki a figyelmem amire kell.

Magdinak, Móninak, Aninak

(Ildikó, 2012.01.21 08:21)

Igen Magdi, igazad van, egyetértek a gondolataiddal teljesen. Így van az, amikor az elméletet nagyon tudjuk, de amikor a gyakorlatra kerül sor, és az illető nagyon közel áll hozzánk, akkor nagyon nehezünkre esik megengedni neki , hogy a saját útját járja.

Móni: nem tudom mi okozza a pörgésedet. Én nyugodt vagyok. Látom ami a külvilágban fokozódik, de én belül valahogyan most inkább nyugodtan szemlélem a történéseket, mert pontosan az történik, aminek történnie kell. Pió atya látomásai beteljesülni látszanak. Igaz, ez még csak a kezdet.

Kedves Ani! Nagyon köszönjük az imára való invitálást, a magam részéről csatlakozom.

érdekes

(Ildikó, 2012.01.21 08:12)

Most olvasom a hírekben...hát nem különös?: A férfi kézilabda válogatott legyőzte az olimpiai és vlágbajnok franciákat. Aztán: a női vizilabda válogatott legyőzte saját otthonában az Európabajnok Hollandokat. Aztán: pár napja a férfi vizilabda válogatott legyőzte a világbajnok olaszokat.
Mi lettünk a világverők? :))
Ha így haladunk, a külpolitikában is elverjük a világ hatalmasságait! Legalábbis Brüsszelben jókora pánik kezd kibontakozni, mert ott is találtunk követőkre. De hogy ez se lesz egyszerű meccs, arra fölkészülhetünk. Hajrá Magyarország!

Talán nem is a káosz

(Mónika, 2012.01.20 22:00)

ami a legjobb szó rá. Egyszerűen felerősödött minden, mintha minden rezegne és olyan álomszerű az egész, mintha ez az egész életünk nem lenne több egy-egy pillanatnál, amit a napjaimban látok, ahogy látom az emberek jövés-menését, mint a hangyák, sürögnek, és mindez annyira felerősödött kép.. Egy olyan álom, ami valamiért nagyon zavaró álom, ami nem a valóság, talán a mátrix...nem tudom. Na most meg de ja vu-m van megint, ahogy ezt írom. Mi a t...van? Remélem nem hülyültem meg teljesen.

Olyan nagyon kellemesen

(Mónika, 2012.01.20 21:54)

elcsevegtek itt Magdi és Ildi, én meg valahogy olyan káoszt és felpörgést érzek a világban, mint soha eddig. Nehéz mire vélni, mellesleg lehet, én vagyok lelassulva másokhoz képest... Úgy érzem lesz valami nagy valami.

Mit kell mondani?

(Magdi, 2012.01.20 14:48)

Vagy mit kell tenni?
Egyáltalán, kell-e mindig mondani vagy tenni valamit olyankor amikor mi érezzük szükségét a szavaknak ill. a tetteknek de a másik csöppet sem?
Őszintén megmondom, bennem először mindig afelé billen a mérleg, hogy meg kell próbálni felébreszteni a vágyat valakiben a változtatásra. Sőt képes vagyok egy darabig nap, mint nap ennek a gondolatával foglalkozni. Így szépen gyártok magamnak egy "problémát", míg Ő tovább éli megszokott kis világát. Beszélek a dologról mással is, aki vagy megerősíti egy gondolatomat, vagy éppen feltár előttem egy olyan valóságot, ami felett én elsiklottam vagy a magam nézeteit szem előtt tartva inkább elhessegettem. Na ezek után aztán tényleg elgondolkodhatok. Valójában kell nekem mondanom, tennem valamit, vagy csak én érzem így, mert ha a helyében lennék akkor én így és így cselekednék.
Hát ez az, de nem vagyok a helyében. Az én életem nem az Ő élete és fordítva, az Ő élete nem az enyém, ergo az útját maga választotta. És valószínű, ahogyan ill. amiben Ő él az én világom szerint lehetne szebb és jobb, de neki így is jó. Akkor pedig talán hagynom kell. Persze ha az illető nagyon közel áll hozzám, akkor sokkal nehezebb hagynom. :)))


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »