Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tere-fere Klub

Kedves Látogató!

 

Üdv a klubban!

Ez itt egy virágos rét. Köszönöm ha vigyázol rá. Köszönöm, ha tiszteletben tartod a határait, és szeretettel, tisztelettel sétálsz rajta, nem sértve meg senkit. Ápold, locsolgasd és gondozd ezt a kertet, hogy mindig jó legyen ide betérni. A hozzászólások felületén beszélgethetsz, megoszthatod a napi gondolataidat, ami éppen foglalkoztat, linkeket helyezhetsz el, olvasni, hallgatni vagy nézni való videókat, oldalakat ajánlhatsz itt. Légy Te is a kertészünk!

 

(A meglévő értékek védelmében az oldal szellemiségét sértő hozzászólásokat minden előzetes bejelentés nélkül törölni, illetve az ilyen feladók hozzászólási lehetőségeit blokkolni fogom. - V.Ildikó)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Merj szeretni!

(EZ remek, 2012.02.27 23:33)

SZIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!! MIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMÁDLAK

Joyce Meyer

(Ildikó, 2012.02.27 07:47)

A hétvége nagy felfedezése ez a nagyszerű előadó. Érthetően, gyakorlatiasan beszél hitről, imáról, szeretetről. Az előadás sorozat több részes, a Pax televízió is leadja hetente szombaton és vasárnap. (www.pax-tv.hu - a műsorújságban megnézhetitek, hoyg éppen mikor.) Akinek nincs Pax-tv-je, azok pedig a net-en itt hallgathatják meg az első részt:
http://www.youtube.com/watch?v=BgZD6T9VQL8

Olyan hétköznapi stílusban, közvetlenül szól, hogy azt bárki megértheti, és azonnal követheti is.
Szép hetet mindenkinek!

Megfázás ellen...

(Mónika, 2012.02.26 18:27)

Megfázás ellen éljen a Reikimesterem! Az Isten tartsa meg a jó szokását.
Háromszoros hurrá! Hip-hip Hurrá!

Kérdés !

(Mag, 2012.02.24 20:16)

Szép dal van az előző üzenet végén, tudja valaki Ki énekel ?
Nagyon szívhez szóló :)

Szelei Mária Magdolna üzenete

(HUN Tv, 2012.02.24 11:37)

http://www.ustream.tv/recorded/utm_campaign=synclickback&source=http://huntv.info/cb/video/RG6OY7HBY76R/Szelei-Magdolna-M%C3%A1ria&medium=20628585

Re: Szelei Mária Magdolna üzenete

(Mag, 2012.02.24 19:10)

Nekem itt nyílt meg
http://huntv.info/cb/

fb....hmmm :)

(Ritus, 2012.02.24 12:31)

Én úgy gondolom sokan egymagukban vannak s társaságra vágynak, emberközelségre, s lehet ezt csak így tudja megoldani. Én kikapcsolódni megyek oda, hogy kicsit lazuljak a napi lótifutiban. Beszélhessek a barátnőmmel, mert máshogy nem tudunk sajna. Vagy a tesómmal, szóval szerintem a kapcsolattartás 1 módja.
Egyébként meg csendesülős időszak van, készülődős, beburkolt válozással teli, mély s mégis magas. Én így élem.

----

(Mónika, 2012.02.23 17:51)

" arra a dolgora vágyom, ami az agyamat ki, a szívemet meg bekapcsolja."

Ezt a gondolatot elraboltam! :-) Nagyon erre vágyom én is! :-DDD

Móninak

(Ildikó, 2012.02.23 17:20)

Igen, nekem is eszembe jutott, hogy aki a FB-on lóg, talán épp segítségért kiált. Vagyis, hogy segítségre van szüksége az biztos, kérdés, hogy mifélére? Talán épp arra, hogy valaki önmagára irányítsa a figyelmét végre? - Az állandó kifelé figyelés, az állandó elmélethajszolás csak a kezdet. Jó ez is, meg kell ismerni sokmindent. De közben nem szabadna megfeledkezni a feldolgozásról sem. Én azt látom, hogy egyik információ jön a másik után, és nincs idő feldolgozni azokat. Mert nincs meg a belső csendünk. - Én meg speciell azt hiszem csurig vagyok ami a befogadókészségemet illeti. Tele a fejem, elvész lassan mindenféle érdeklődésem a különféle tanítások iránt, és nem vágyom semmi másra, mint hogy cselekvő hitté váljon bennem a tudásom, mások szolgálatára. Ahogyan nem is tudom ki írta: arra a dolgora vágyom, ami az agyamat ki, a szívemet meg bekapcsolja. (Hű, figyelek ám miket mondok, mert ezek kemény szavak.....és még szavamon fog az Ég is! :))

Legyetek jók!
Esetleg menézhetitek ezt a filmet:(Megmentőm a fény...)
http://www.youtube.com/watch?v=sEPCdiO2XTI

Ildikó

(Mónika, 2012.02.23 14:15)

Brutális, igazad van! Én mondjuk hót influenzás vagyok, hosszú évek óta először igazán, emiatt nem tudok elcsendesedni. De ezen a Fb-s dolgon én már rengeteget gondolkodtam. Hogy állhat valakinek ebből az élete? Hogy van ideje másra? Miért nem fontosabb dolgokkal foglalkozik. Ennyi pénze van, hogy az idő pénz alapon az idejét ebbe tudja fektetni? Talán pénzt keres vele? Nincs senkije? Unatkozik, túl jó dolga van? Vagy talán ez is egy segítségkérés? Figyelembeszívás, energiabevétel?

Neon

(Mónika, 2012.02.23 14:12)

Szia!!!!

Böjt és Facebook

(Ildikó, 2012.02.23 13:57)

Az imént tettem föl ezt a kérdést a FB egy csoportjában....: Ti győzitek a FB-ozást? Úgy értem mennyi időt töltötök ott? - Hogy én máris válaszoljak saját kérdésemre, azt vettem észre, hogy vannak nagyon aktív csoportok, ahová naponta érkezik minimum 20 bejegyzés, de én már 5-öt sem nézek végig. Nem érdekel. Nem érdekel a sok elmélet, a sok hangzatos szent szöveg. Még akkor sem ha igazak. Rengetegen eltöltenek eszméletlen mennyiségű időt, de főleg fektetnek abba energiát, hogy mindenféle dolgokat föltegyenek. Persze mindenki csupán világjobbító jószándékkal teszi ezt, mégis....úgy tele a FB, hogy az hihetetlen. Olyan érzésem van, hogy elpazarlódnak az energiák arra, hogy másokat mindenképpen jobbá tegyünk, elvéve ezzel az időt attól, hoyg mi magunk elcsendesedve, önmagunkkal lehessünk. Ráadásul kezdődik a böjti időszak, ami természetesen nem csupán a testről szól, hanem éppen erről a belső csendességről, a belső megtisztulásról. Csak nézem egyesek mennyi mindent pakolnak föl, vagy szólnak hozzá mindenütt...mintha ez lenne a központi kérdés. Nem mondom, hogy ez rossz dolog, csak a menniység....az tűnik kórosan soknak néha. Töltünk-e ennyi időt önmagunk jobbításával? Mennyi időt töltönk önmagunkkal, hogy megláthassuk az aktuálisan nekünk szánt üzeneteket? Az biztos, hogy másokat könnyebb tanítani, mint önmagunkon egy kicsit is változtatni, de vajon mi a mi dolgunk? Mi a fontossági sorrend? Miért is van a böjti időszak? Nem éppen azért-e, hogy egy belső ujjászületésen essünk át? Belső újjászületés a csendben, az önmagammal való együttlétben születhet csak meg, amikor fokozottan figyelek arra, hogy nekem min kellene változtatnom, hogy gondolataim még tisztábbak legyenek. Nem pedig azzal foglalkozom ilyenkor, hogy másokat hogyan trenírozzak. Ne essünk abba a tévedésbe, hogy a mások tanítása egyenlő önmagunk tisztaságával.
A böjt a befelé figyelés időszaka. Ne másokkal törődjünk most, hanem önmagunkkal. Hagyjunk időt leülepedni a tanításokat, hagyjuk, hogy gyökeret verjenek, hagyjuk, hogy tettek is szülessenek belőlük, és amíg egy leckével nem végeztünk, ne olvassuk el a többit. A tettek a fontosak, nem az elmélet ismerete. Amit eolvasok, és fölfogom, azt még nem éltem meg, még nem a részem. Az addig egy elmélet. Az igét váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok! - mondja a BIblia is. Csendesedjetek el, keressetek magatoknak időt minimum 20-30 percet egy nap, amikor csakis a saját gondolataitokkkal vagytok elfoglalva. Amikor az egymást érő információáradatból apránként egyet-egyet feldolgoztok, nem csak futtok tovább. Amikor azt az egyet alaposan megbeszélitek magatokkal, megszövitek saját váleményeteket róla, kialakítjátok saját álláspontotokat, vagy elemzitek azokat. Ha mindezt a napi félórás séta keretében teszed, még jobban jársz! Erőhöz fogsz jutni!
Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek szép napot, és tartalmas böjti időszakot!

Szelei Magdolna Mária - aktuális

(Neon, 2012.02.23 11:45)


Ajánlom megtekintésre és meghallgatásra.

http://huntv.info/cb

Neon

tanulságos történet

(Ildikó, 2012.02.21 13:06)

Szüleink,és az ő vágyai..

Mit szólnál, ha a szüleid meghívnának egy jó kis vasárnapi ebédre, majd sejtelmesen mosolyogva azt mondanák, hogy nagy hírük van a számotokra ( jönnek a tesóid is) Pontosan ez történt azzal az angol újságírónővel, akinek a cikkét mostanában olvastam.

A család szépen összegyűlt, a gyerekek meg elgondolni sem tudták, hogy mi az a nagy hír, ami miatt a szüleik ilyen titokz...atosak. Velük sosem történik semmi. Tiszta unalom az életük. A legnagyobb izgalom az éltükben, ha néhány új virágot hoz a begónia.
A szülők az ebéd befejezése után bejelentették, hogy mostantól másképp szeretnének élni. Ezért aztán szépen eladják a családi házukat. Egy kisebb lakásba költöznek Londonba és vesznek egy hajót. Végre itt az ideje, hogy körülhajózzák a földet.
A gyerekek iszonyatos röhögésben törtek ki, mert azt hitték ez valami kis tréfa. Ám hamar kiderült, hogy nem az. A szülők tényleg eladták a házat, vettek egy hajót majd elindultak a világ körül.
Anyukájuk, akiről eddig el sem tudták képzelni, hogy kalandvágya meghaladhatja egy új süteményrecept kipróbálását kivirult. Apukájukat mintha kicserélték volna. Néha küldtek képeslapot vagy E-mailt egy-egy exotikus szigetről.És ha aggódtak is a gyerekek miatt ez nem nagyon látszott rajtuk.
Míg a gyerekek dolgoztak, a szülők boldogan vitorláztak a nagy vizeken.
És a gyerekek elgondolkodtak. Valahogy természetes volt, hogy a szüleik mindig ott vannak, lehet rájuk számítani, lehet tőlük kölcsönkérni. De hogy boldogok- e azt még sosem kérdezték.
A szülők 3 év múlva hazatértek. Újra süteményillat töltötte be a lakást. De a gyerekek már másként néztek a szüleikre. Valahogy észrevették, hogy ők is emberek és nem csak szülők. Nekik is vannak álmaik. Álmaik, amiket valóra váltottak.
(FB-ról hoztam)

Dvd

(Mag, 2012.02.18 18:15)

Végig járta az ARVISURA helyszíneit.
http://camillus.tvn.hu/

Re: Dvd

(Mag, 2012.02.18 18:20)

Ízelítő videói

http://huntv.info/cb/search_result.php?query=Matek+Kamill&type=videos

Link

(Mag, 2012.02.18 17:09)

http://www.fenyekfoldje.eoldal.hu/cikkek/a-felemelkedesrol/

email

(Mónika, 2012.02.17 18:39)

Köszi Ani, akkor jól emlékeztem. :-)

e-mail címem

(Ani, 2012.02.17 16:27)

angyal_56@freemail.hu

képzeljétek el, hogy olyan bevetítést kaptam a nyáron a csatornázásról szóló falugyűlésen, hogy fantasztikus :))) ennek hatására dolgoztam már kemény fél évet... és most, hogy van türelmem visszanézni a videó-felvételt, NEM TALÁLOM AZT A JELENETET aminek hatására az elmúlt fél évi munkámat csináltam :))) vagyis olyan ERŐS BEVETÍTÉST KAPTAM, hogy jogtalan JELZÁLOGOT akarnak tenni a házainkra, hogy most csak nézek ki a fejemből, mint pulyka a lucernából :)))

FB-ról hozom

(Ildikó, 2012.02.15 15:21)

Ismerősöm ismerőse osztotta meg gondolatait, én meg hoztam ide, hátha éppen jól jön valakinek:

"Egymásban lakni még akkor is nehéz, ha szeretjük egymást. Az 'együtt' még így is börtönné válhat. Egyetlen pillanat alatt - ha megtörik a varázs." Mi ez a varázs? Az a vágyálom, hogy az enyém vagy, és én a tiéd. Nem lehet. Nem tudunk egymásba úgy elkeveredni, hogy a pirosból és sárgából narancssárga legyen. Ha pir...osnak születtél: piros maradsz, és én sárga. Van egy pillanat, amikor egymásba mosódnak a színeink, de aztán újra visszatér a saját "alapszínünk". A szeretkezésben is van egy pillanat, ami széttéphetetlen egységnek tűnik - ez a "soha el nem válunk" pillanata. Tényleg nem több mint egy pillanat. Azt is inkább lélekben, mint testben éled át, de utána hazamész, magadba, és én is. Így vagyunk megteremtve. Már az anyaméhben önállóak vagyunk. Anyánk méhében saját univerzumot hozunk létre, és bőgve kiszakadunk belőle. Mint minden ember, te is külön Mindenség vagy. A szeretet néha összeköt másokkal - de lazán. Saját Napod körül forogsz. Ha így van - márpedig így van! -, fontos, hogy figyelj a Napodra. Akár egyedül élsz, akár párkapcsolatban vagy a legnépesebb családban, legyen valahol egy hely, ami csak a tiéd. Teremts időt, hogy minden nap legalább egyszer találkozz magaddal. Nem könnyű. Nem csak a rohanás miatt. Hanem mert nem neveltek rá, hogy a magányod: szent. Arra sem, hogyan tudsz találkozni önmagaddal. Rendszerint menekülünk magunktól. Ha máshogy nem, bámuljuk a televíziót, vagy hosszan időzünk olyan emberek között, akikhez nincs sok közünk. Sajnos, egy olyan társadalomban nőttünk fel, mely nem tud az önismeretről, nem tud a csendről, a benső nyugalomról, nem is tudja, mi az, hogy "belül". Így aztán nem tanít meg arra, hogy a legjobb barátod: te magad vagy, és ezért - figyeld meg! - szüntelenül menekülőben vagy. Ha valaki először leül meditálni, mindene viszketni kezd, és azonnal száz és ezer fontosabb dolga akad, de tudd: a jó párkapcsolat titka a jó magány. A jó családi élet titka sem a szüntelen zűrzavar, hanem az a tapintat, amelyben tisztelik egymás magányos perceit. Csak az nem gázol bele a másik életébe, aki önmagával rendben van. Aki időnként ki tud lépni aggodalmainak, szorongásainak és indulatainak elektromos árammal töltött viharfelhőiből, és meg tudja teremteni, ha kívül nem is, legalább önmagában, hogy kisüssön a Napja. Csak az tud másokkal élni, aki önmagával is tud. A magányod: szent. és ez így van :) (A.Miklós)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Következő »