Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karma és életút

2010.09.03

Karma és életút

 

Nem vagyok asztrológus, de megmondani sem tudom hány könyvet olvastam már a témában, az újságcikkek tömkelegéről már nem is beszélve. Ehhez a "tanult" információhoz most hozzátenném az évek óta tartó saját megfigyeléseimet is.

Ha belenézel az Ismerkedjünk 1-2-3. cikkekbe, ott is találsz karmikus küldetésről szóló pár mondatot minden csillagjegyhez. Ami az ottani logikát illeti , azt láthatjuk, hogy  amiben a gyengeségeink mutatkoznak, ott van dolgunk önmagunkkal, ez a karmikus küldetésünk. Ennyire egyszerű. Aki tehát ismeri önmagát, ismeri erősségeit és gyengeségeit is, az könnyebben boldogul a feladatok végrehajtásával is. Hozott tulajdonságaink olyanok, mint a leosztott kártyalapok. Ismerd meg őket alaposan, mert ebből kell kihozni a lehető legtöbbet. Ne tiltakozz ellenük, fogadd el őket, velük fogod az életedet végigjátszani. 

De nézzük kicsit korábbról. Honnan kaptuk ezeket a lapokat? És miért éppen ezeket? Nos, amikor elterveztük, hogy leszületünk, vállaltunk egy földi küldetést (első kártyalap). Gondosan kiválasztottuk szüleinket (második kártyalap), majd pedig a küldetéshez legalkalmasabb időpontot (harmadik kártylap). Mit jelent majd számunkra ez az időpont? Egy csillagállást, de nem csupán egyet, hanem egy egész életre szóló lehetőség- illetve helyzetcsomagot. (további kártyalapok) - A küldetéshez választjuk tehát a leszületés körülményeit. - De mi a küldetésünk, miért éppen azt választjuk? - Nyilván azért, mert az előző életünkből hoztunk magunkkkal ledolgozni valót, ami akkor nem sikerült. Ezt előző életünk után, amikor az égi otthonunkban tartózkodtunk, alaposan megvizsgáltuk, valószínűleg meg is bántuk, és elhatároztuk, hogy társaink és Isten iránti szeretetből vállaljuk, hogy megpróbáljuk azt kijavítani. Pontosan tudtuk tehát, min szeretnénk változtatni és ehhez  megterveztük az egész  folyamatot. Ez a forgatókönyv pedig nem más mint az Isteni terv, vagy az Élet Könyve, vagy személyes Akasha-krónikád,  maga a küldetés, a hozott karma, mindegy hogyan nevezed. Ezek a te lapjaid. Még Odafent dőlt el minden, még ott lett leosztva. Te döntötted el, te vállaltad, persze égi közreműködéssel, és sok szeretettel átitatva.

A leszületést követően sajnos egy lassú felejtési fázis következik, ezért emlékeztetni kell önmagunkat arra, hogy miért is jöttünk. Célszerű tehát feleleveníteni a tervet. Ehhez az emlékezéshez választunk tehát csillagjegyet, időpontot, vagyis olyan alaptulajdonságokkal szereljük fel magunkat, amelyekkel már követtünk el hibákat. Kicsit furcsán hangzik ugyan, de ezeket a hibákat most át kell ismételni, hogy  emlékeztessük magunkat a vállalt feladatra. Amikor aztán már benne vagyunk az élet sűrűjében, jöhet a munka, a terv felidézése (karmikus küldetés), és végrehajtása.

A legfontosabb feladat: legyőzni önmagunkat. De sokszor hallottuk már ezt!!!  Szinte már közhely. El is megyünk mellette. Pedig a világ legnehezebb vállalkozása. Hegymászók szokták mesélni, hogy a legnagyobb kihívás az volt számukra az expedíció során, hogy legyőzzék önmagukat. Nem csupán a testük korlátait, hanem a kényelmességet, a türelmetlenséget, önzést...bármit, mert hibázni nem lehet, illetve az az életükbe is kerülhet. Ezt csapatban lehet  leginkább megtanulni. Ezért fontos minden közösség is, mint mi is a Lélekláncon, Csillagmagon, bárhol. - Legyőzni önmagunkat....Ismétlésképpen olvassuk újra milyen tulajdonságokat is kaptunk, illetve kértünk emlékeztetőnek?  Mit is kellene legyőznünk? Miért is jöttünk erre a Földre? - A napjegynél található személyiségjegyeknél persze sokkal árnyaltabb lehet a kép, hiszen az aszcendensünk, a holdunk, és a többi bolygó a képletünkben mind finomítani fogja valamelyest a személyiségünket is, és a feladatunkat is. A fejlődésünk állapotától is függ, hoyg éppen hol tratunk. Jó ha alaposan belenézünk önmagunkba, és jegyezzünk is fel mindent, jól fog még jönni. Ebből fogjuk megismerni a legalapvetőbb dolgunkat önmagunkkal. Mit is vállaltam? Hogy a hibáimat a társaim és Isten iránti szeretetből kijavítom. Hát el ne felejtsük azt az ígéretet!

Bármilyen furcsa, van itt egy nagyszerű lehetőségünk önmagunk formálására még a puszta önismereten kívül, egy igazi adu ász, mégpedig az,  hogy a gyengeségeinket hogyan, mi módon tudjuk a saját vagy mások szolgálatába állítani. Hűha!! Ez meg valami új találmány??? Ááá, dehogy. Ez nagyon is lehetséges, sőt  fontos.

Mondok egy példát. Ha az én árnyoldalam a kioktatás, akkor valószínűleg hajlamom van arra, hogy kimondjam a véleményemet, és ez úgy fakad belülről, hogy észre sem veszem és már hopp, megint kioktattam valakit. Nos, ezt a hajlamot meg lehet szelidíteni. Észre kell venni hogy itt erős kommunikációs  képesség is állhat a háttérben, lehet hogy jó újságíró válna belőlem? Vagy netán biztosítási ügynök, prédikátor? Na ott aztán mondhatom a magamét, személyeskedések nélkül persze, és még másokat is szolgálhatok vele. És nem mellesleg szépen kiteljesedek általa, és még sikeresnek is érezhetem magam. Érezhetem, hogy szükség van rám, és ez nagyon fontos dolog az önbizalom kialakításához is. -Vagy ha az árnyoldalam az erős érzelmi ragaszkodás, csüggés a másikon, akkor ezt olyan munkában szelidíthetem meg, ahol erre szükség van: legyek pl. szociális gondozó, gyógypedagógus, szülésznő, ne pedig másoktól várjak állandó figyelmet. - Ha pedig szeretek a középpontban lenni, akkor ezt ne egy társaság kárára tegyem, legyek inkább színész, táncos, vagy jogász, vagy bíró.- Ha tele vagyok kreatív ötletekkel, akkor ezt ne okoskodásra és dirigálásra használjam, hanem  alkossak én magam valamit, főzzek, barkácsoljak, fessek, tervezzek. - Ha szeretek mindent apró részleteire szedni, szétcincálni, vagyis szőrszálhasogató vagyok, akkor legjobb, ha valamilyen kutatói pályán, vagy laboratóriumban, patikában kamatoztatom ezt  a képességemet.

Nem mondhatod tehát, hogy neked  jó és rossz tulajdonságaid vannak, legfeljebb azt, hogy jól vagy roszul felhasznált képességeid. Mindennel lehet élni és visszaélni is. Az a lényeg, hogy  a gyengeségeink is lehetnek erősségek, csak jó helyen kell őket használni, megszelidítve azokat. A jól kitatlált és elvégzett testreszabott munkán kívül pedig törekedjünk valami mással is foglalkozni, hogy egyensúlyban legyünk. Ehhez jól jöhet néhány barát vagy egy társ,  családtag, aki segít ebben a kiegyensúlyozásban.

Az önismereten és a gyengeségeink megszelidítésén túl van egy harmadik tényező, ami mint egy mozgatórugó irányítja vágyainkat, elképzeléseinket, haladási irányunkat, törekvéseinket. Életünk nagyjából második felében az aszcendensünknek megfelelő személyiségjegyek megerősítésére hajlunk, mert ezek fognak megerősödni. Ugyanis ide tartunk, ez is egy útvonal, egy beépített mozgatórugó. Ha szeretnéd tudni mivé kellene válnod , nézd meg az aszcendenshez tartozó tulajdonságokat is. Valahol már most is megmutatkoznak ezek benned, megjelennek, de még  nem ez van túlsúlyban. Életed második felében a napjegyed szerinti tulajdonságaid háttérbe szorulnak, az aszcendensednek megfelelő tulajonságaid pedig felerősödnek. - Ha olyan embereket állítanak melléd égi segítőid, akik ebbe az irányba terelgetnek, köszönd meg, mert az utadon tartanak Téged. Ha pedig vagy olyan szerencsés, hogy a duálpároddal is találkozol, aki gyakorlatilag csaknem mindenben a kiegészítésed, akkor még jobban örülj, ő fog téged kiegyensúlyozni. Ha te anyagias vagy, akkor ő lelki vezető alkatú, ha te ragaszkodó vagy, ő inkább elengedő, és így tovább, mindenben a kiegészítésed. Nehéz ez a kapcsolat, de izgalmas, sosem unalmas, és ha engedsz neki, szépen egyensúlyba fog hozni, harmonizálja személyiségedet, így fejlődésedet a leghatékonyabban szolgálhatja. Szeresd őt!

Önismeret...gyengeségek szolgálatba állítása=(megszelidítése), ....segítők.....

Ez a három dolog vezet téged utadon. Ismerd meg önmagad, erősségeidet és gyengeségeidet állítsd mások szolgálatára, és fogadd el az érkező segítséget. Nincs más dolgod.  Éld az életed könnyedén, játszd  és élvezd minden percét!

(Ildikó)

--------------------------------------------------------------------------------------

Kapcsolódó témák:

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/a-mernoki-munka

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/eg-es-fold---naponta-egyuttrezgunk/csillagok

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/ott-van-dolgod

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/onismeret/ismerkedjunk-1

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/onismeret/ismerkedjunk-2_resz

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/onismeret/ismerkedjunk-3_resz

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/erzelmi-intelligencia

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

....................

(Netty, 2010.09.19 21:44)

Köszönöm Anisha :)

:o))

(Anisha, 2010.09.16 08:48)

Nos....én nem úgy fogalmaznék, ahogy Ildikó.
"hogy a gyengeségeinket hogyan, mi módon tudjuk a saját vagy mások szolgálatába állítani. "
Az én szemszögemből nézve, nincsenek gyengeségeink. Minden, amit magunkkal hoztunk, eszköz arra, hogy fejlődjünk. Akkor pedig már ugye nem gyengeség.
Azt mondod bizonytalan vagy, és nem tudsz nemet mondani. Ó, hát pár éve még azt mondtam volna: FOGJUNK KEZET!
Eleinte a Változások könyve volt a segítségemre. Minden fontos döntés előtt megkérdeztem. De hát ugye ez, pontosan az, amit Ildi írt. Ki adtam a hatalmat a kezemből. Nem én döntöttem. Aztán ott van az az úgymond közhely, hogy mindig az első megérzés a jó. Ha tehát van egy kérdés, akkor ami először az eszedbe jut, az a jó válasz számodra. És itt most nagyon kihangsúlyozom, hogy SZÁMODRA. Mert lehet, hogy a barátnődnek elmesélve a történetet, ő tök logikusan el fogja neked magyarázni, hogy miért nem jó az a választás, amit te elsőnek éreztél. Sőt! lehet ehhez nem is kell barátnő, ott van a te saját kis elméd...ő is megtudja magyarázni tök logikusan...:oDDD...és ilyenkor jön a bizonytalanság. De ha mindezt tudod, akkor már legalább tudatosan el tudod dönteni, hogy kire hallgatsz? MAGodra, az elmédre, vagy bárki másra. Hát én is ezt az utat követtem, és követem most is. Pironkodva mondom, van hogy az elme bekavar, még mindig. És...van, hogy elfogadom, hogy valamit nem merek megtenni. De ilyenkor tudatosan teszem ezt. És nem neheztelek magamra ezért. Hanem úgy szeretem magam, ahogy vagyok.
Nemet mondani....hát igen...ez sem egy egyszerű dolog. Viszont ahogy elkezdjük szeretni magunkat...egyre könnyebb lesz. Én így éltem meg.

Netty :))

(Ildikó, 2010.09.15 20:36)

Örülök, hogy jó helyen vagy! Csak így tovább, és sok sikert! :))
Egyébként pedig döntéshozatal ügyben: hallgass mindig a szívedre! Tudod ott a belső hangra...egy kis csend, mély levegő, és meghallod. Talán ez megkönnyíti a döntéseidet is. :)) Ezügyben olvasd el esetleg a Lélegzet című írást is, az Angyalok menüben találod.

Köszönöm :)

(Netty, 2010.09.15 20:28)

Köszönöm Ildikó. Olyan munkakörben dolgozok ahol sokszor döntést kell hozni /de nagyon sokat vacillálok előtte, hogy jó-e vagy sem./ Egyébként nagy része arról szól, segítségnyújtás, kőkemény elfogadás és tolerancia. Így talán annyira nem nyúltam mellé. Amin dolgoznom kell, nagyon szépen megfogalmaztad, az adás-elfogadás egyensúlyát megteremteni. Köszönöm az iránymutatást és ezer hála:)
Netty

Nettynek még...

(Ildikó, 2010.09.15 17:47)

Még egy kis kiegészítés: amikor határozatlanok vagyunk, és nem tudunk nemet mondani, akkor önként átadjuk az irányítást másoknak, lemondunk döntési jogunkról. Inen jött a szolgalelkűség asszociációja. Eszembe jutott még pár erre e jellemvonásra jól illeszkedő álláslehetőség az előbbieken túl: szállodai recepciós, eladó.....A lényeg, hogy ezeken a területeken nem kell döntened, csak kiszolgálnod másokat, átengedni a döntést nekik, és csak lesni az ő akaratukat, kívánságukat, és kiszolgálni őket ebben.
No, ennyi jutott eszembe....

Netty!

(Ildikó, 2010.09.15 16:02)

Ami azt illeti, kicsit nehéz most elképzelnem, hogy valahol, valakinek éppen kapóra jönne a határozatlanságod, és a nemet mondani nem tudásod. Illetve ahol ez a szolgalelkűség kapóra jönne, ott neked mindenképpen "alárendelt" szerepet kell vállalnod. "Szolga" szerepet kell játszanod. A pincérek, vendéglátósok, ápolók ilyen szolgalelkűek talán. Ők lesik mindig mások gondolatait, ilyen pályán ez előny.
A napi gondok között, párkapcsolatban viszont próbálj ebből kilépni, mert szeretned kell önmagadat annyira, hogy a saját igényeidet is szem előtt tartva élsz, és nem szorítod magad mindig háttérbe. Nem lehet mindig csak adni, mert egy idő után lemerülsz, és ez fásultsághoz, kiégettséghez vezethet. Akik nem tudnak nem-et mondani, azok között sokan csak adni akarnak, és az elfogadás is nehezükre esik. Ez egyensúlyi állapot felboruláshoz vezet hosszútávon. Szeresd önmagad, tiszteld önmagad, te is mindenre jogosult vagy amire mások!!!

Hogyan tovább?

(Netty, 2010.09.15 12:30)

Sziasztok!
Nagyon érdekes az írás.
Tovább gondoltam "...Az a lényeg, hogy a gyengeségeink is lehetnek erősségek, csak jó helyen kell őket használni, megszelídítve azokat...." Az enyém a határozatlanság és nem tudok nemet mondani. Hogyan tudnám ezt mások szolgálatába állítani? Ha van valakinek ötlete, szívesen fogadom...

Netty

köszönöm

(Ritus, 2010.09.04 20:11)

a tanítást :)