Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Indigók, kristályok

2010.10.19

Indigók, kristályok

 

Voltam egy előadáson ami a fenti címet viselte.
Másfél órában alig esett szó arról, hogy kik azok az indigók, viszont szépen belecsempészték mindazt, ami leginkább a szülőknek , tanároknak szólt.
Megpróbálom összefoglalni.

Először is azzal kezdték az előadók, hogy ne skatulyázzunk, hogy honnan mikortól indigó vagy kristály valaki, mert nagyon finom átmenetek is léteznek, mint a szivárványban az egymás mellett álló színek között. Ahogyan a zöldből apránként sárga lesz, ugyanúgy lehet finom átmenet indigók és kristályok között is. Ezek energiaminőségeket jelölnek. Nem rosszabbak, se nem jobbak, mint a többi "normál" gyerek, csak mások, másban jók. Az éleslátásukban , lelki tisztaságukban tűnnek ki elsősorban a többiek közül, ez az ő erősségük.

Az indigó és kristálygyerekek olyan többletenergiával érkeznek a Földre, ami egyelőre az itt lévőknek még szokatlan. Hamar rájuk sütik a hiperaktív jelzőt, pedig erről szó sincs. Valójában csak tükröt tartanak egy élhetetlen, torz, és eszméletlenül stresszes, idegbeteg világnak, elsősorban a szüleiknek, tanáraiknak, és mindenkinek akivel kapcsolatba kerülnek. Képtelenek túl sokáig egy helyben ülni, tér kell nekik, és szabadság arra, hogy kedvükre azt tehessék, ami jól esik nekik. Nincsenek alkuk, pláne nincsenek megalkuvások.

Ha ezek a gyerekek megkapják azt a szabadságot ,szeretetet, megértést és türelmet, ami sokkal normálisabb, egészségesebb, mint amilyen életet ma élünk, akkor nincsen velük semmi baj, csodagyerekként élhetik életüket, hiszen kimagaslóan tehetségesek valamilyen területen. Ha nem tudják tehetségüket kiélni, megélni, akkor válnak kezelhetetlenné, agresszívvá, verekedőssé...vagyis mutatják az őket  visszatartó erőknek a tükröt.

Az a szülő, vagy tanár, óvónő, nevelő...akárki, aki úgy érzi, hogy kezelhetetlen a gyereke, az saját magába nézzen először, mert ő az aki figyelmetlen, és nem tudja kezelni a gyereket. Ő az aki nem tudja elfogadni, megérteni, szeretni őt feltétel nélkül.

És ezek  a gyerekek ezért jöttek. Tanítani bennünket. Tükröt tartani nekünk. Aki tanítói hatalmával próbál élni, vagy tekintélyét akarja velük szemben fitogtatni, az idősebb, tapasztaltabb elve alapján, az ebben a harcban alulmarad. Az indigók ezt nem engedik, nem tűrik. Végtelenül nagy bölcsességgel, magas értelmi és főleg érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Tisztán látnak, mert nyitva a harmadik szemük (ettől indigók), nincsenek titkok, tisztátalanságok, mert azonnal látják az álarcokat, szerepeket, finom kis trükköket, de főleg a szeretetlenséget.

Feladatuk a mostani szülőkorú népesség megnevelése, ha mondhatom így. És nem fordítva. Ugyanis ez a szülői nemzedék elveszítette a nevelői képességeit. Nincsenek értékeik, amikkel példát tudnának mutatni a következő generációnak, elvesztették hitüket, reményüket, csak az ego által vezérelt érdekek maradtak. És ebből értéket, hitet, reményt, erőt adni nem lehet. Ösztönösen tiltakozik hát a teremtés ez ellen, és lázadókat, forradalmárokat küld ki ellenünk, csodás kisgyerekek képében, akik minderre figyelmeztetnek bennünket.

Hogy hol vesztek el az értékek? Nyilvánvalóan a gondolkodásuk megváltozása okolható ezért. Megváltozott gondolkodásunkat pedig a sokat emlegetett média, a tömeges agymosás és hazugságok sora termelte ki. Mi pedig hagytuk magunkat megtéveszteni. Természetesen nem véletlenül. - S mily csodálatos, hogy míg a sötét erők dolgoznak, addig a fény sem tétlenkedik. Küldi erősítésnek ezt a tiszta szemű, tiszta lelkű új generációt. - Csak tanuljuk meg őket tisztelni és szeretni, és engedjük magunkat általuk átformálni.

Az előadás további részében arról volt szó, hogy hogyan lehetne terjeszteni a szülők és az intézmények oktatói között ezt az információt. Mert az óvoda, iskola 30 fős csoportjaiban lehetetlen feladat a szeméyliségfejlesztés, tehetséggondozás. Viszont megfelelő szülői háttérrel , és kölcsönösen együttműködve, a gyerek teljesen egészségesen fejlődhetne. Fontos a szülők továbbképzése, és az oktatóké is. Ugyanis EGÉSZ-séges nevelői háttérre volna szükségük ezeknek a gyerkeknek. (Persze a többinek  is, de itt aztán már végképp nincs apelláta. Aki eddig megúszta, hát egy indigó vagy kristálygyerek mellet már nem fogja.) EGÉSZ-ség alatt a test-lélek-szellem egységes egészségét tekinthetjük . Akkor egészséges valaki, ha mindhárom területen ép. Ép a teste, karbantartja, óvja lelkét, és fejleszti önismerettel, érzelmi sebeit meggyógyította, s így ezen a két alapon már megvetheti lábát az ép elme. Így teljes az ember, és ilyen teljes emberek tudják EGÉSZ-ségesen nevelni gyermekeiket.

Belátható könnyedén, hogy mindenki azt tudja adni amije van. De most vigyázat, mert ezek a gyerekek kegyetlenül meg fogják mutatni, hol vannak még hiányosságaink, és nem fognak nyugodni addig, amíg ezt az egészséges állapotunkat el nem érjük. Ők ugyanis energetikailag csak ezzel tudnak azonosulni, csak ebben érzik jól magukat. Ugyanolyan ez, ahogyan mi is megválogtajuk, hogy kivel és hol érezzük jól magunkat. Csak itt durvább különbségek és erősebb tükrök vannak. A lényeg, hogy nagy valószínűséggel az indigó gyerekeket éppencsak őrizhetjük, vigyázhatunk rájuk, de a nevelés az ő reszortjuk, és nem a miénk.

Ezt kell szem előtt tartani, és ha szívünkön viselünk egy csöppnyi életet, akkor önmagunk legyőzése és EGÉSZ-ségessé tétele mellett,  teljesen és mélyen  elfogadjuk őket olyannak amilyenek, és feltételek nélkül szeretjük őket. Nem hatalmaskoduk felettük, mert itt nincs helye semmilyen tekintélyelvűségnek. Itt a cél a partnerkapcsolat kialakítása, ahol a szülő társa lesz gyermekének, nem pedig vezére, és uralkodója.

Aki megtanult bánni ily módon a saját gyermekével, az valószínűleg más felnőttekkel is így fog tudni bánni.  Ez jót fog tenni a párkapcsolatoknak is természetesen. Van akinek csak az egyik feladat jut, (vagy egy indigó/kristálygyerek, vagy egy párkapcsolat)  de a lényeg, hogy ezerrel küldik a munkásokat, vagy éppen a fényt a Föld lakóinak Fentről. És hová is tartunk? A Vízöntő korba. Mi az ő jelszavuk? Hát éppen ez: szabadság, egyenlőség,testvériség!

Érzitek ezt az óriási gondoskodást? Bízzunk hát ebben az Égi gyönyörűséges irányításban, mert minden értünk van!

(Ildikó)

----------------------------------------------------------------------------------

Kapcsolódó témák:

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/a-mernoki-munka

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/elvarasaink 

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/onismeret/karmikus-kuldetesunk

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/mindenbol-sok-van

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/erzelmi-intelligencia

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/onismeret/a-spiritualis-intelligencia-_sq_

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gyűjtött anyag

(Nashita, 2010.11.08 09:19)

Nekem is vannak olyan jelek, hogy írnom kell, mert az oktatásból nem tudtam kilépni erővel sem, mindig kísért ez az egész.

Valami olyasmire gondoltam első körben, ami szakmába vágó (ahhoz legalább értek ). Feladatlapokat, munkafüzeteket már gyártottam korábban is, amelyek nem kizárólag öncélúan gyakoroltatnak, hanem élvezettel csinálják meg a gyerekek.
Reggel jutott eszembe, hogy a gyerekeim 1. születésnapja óta szinte minden évben a születésnapjukon írtam (magamnak) egy levelet, amit azóta is felbontatlanul őrzök.
Korban a 0-10 éves korig terjedő intervallumot tudnám csak megírni fokozatosan. Balázs 8,5 éves, előbb-utóbb elkészülne :)
A kamaszkorról még nincs tapasztalat, így bele se kezdenék.
Majd a 2. kötetre tutira szolgáltatnak anyaggal a gyerekeim kamaszkorukra :)
Arától kéne megtudakolni, hogy hogyan is zajlik ez a kiadósdi. Ő már benne van ebben, biztosan tudna egy-két hasznos infót mondani.

könyv

(Ildikó, 2010.11.07 16:05)

Ez aranyos!! :)) Képzeld én is fogok még könyvet írni valamikor az életem folyamán, ezt tudom...de fogalmam sincs mikor és miről. Mégis tudom ezt. Ott belül.
Szerintem csak gyűjtsed az ilyen sztorikat, írogasd le őket. Nem biztos, hogy komplett regényt vagy doktori disszertációt kell írnod. Lehet hogy éppen egy ilyen sztori gyűjteményt fogsz kiadni, és ennyi. Apró kicsi írásokat Te is biztosan átlátsz könnyedén, és egy-két oldalnyi történetet, főleg ha megtörténtek, apránként meg lehet írni szépen. Hát lehet hogy éppen ez lesz a Te műfajod! :))
Csak hajrá!

könyv

(Nashita, 2010.11.07 10:59)

Nem készül. Nincs benn gyakorlatom.
Anyag lenne, csak össze kéne hozni.
Párbeszédeket már írtam belőle a Család-gyerek topic-ban és még korábban egy-két csatornázást meg meditációt, amit a fiam csinált.
De a tervről nem tettem le :)

előszó

(Ildikó, 2010.11.06 06:59)

Nagyon megtisztelő a kérésed Nashita!:))
Köszönöm, és persze, ilyesmit tudok írni, vagy akár ezt is átszerkeszthetjük, testre szabhatjuk a könyvedhez.
És készül már?
Írhatsz ám nekünk is ide belőle. :))

könyv

(Nashita, 2010.11.05 13:50)

Ildikó!

Ha egyszer megírom azt a könyvet, megírod hozzá az előszót? Mondjuk ilyet :)