Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyarság küldetése az új Aranykor küszöbén3

2011.09.06

Magyarországra visszahozták a kapitalizmust. Erre nem számított senki, hogy az jön vissza.

Amióta Magyarországra visszajött a kapitalizmus, a haldoklását testközelből látjuk, csak a kapitalizmus, ahogy agonizál, egyre pusztítóbb.

10-15 éve ezzel szembesülünk, de ez ellen nem tud senki semmit tenni, mert maga a rendszer rossz, maga a kapitalizmus rossz, maga a paradigma rossz.

Ha rozsdás és rohad egy járműnek a gépezete, hiába fényezed a karosszériát.

Évek óta semmi mást nem látunk, mint karosszéria-fényezést, ugyanazt a rossz berendezkedést, ugyanazon a fáradt, beteg paradigmán alapulva cicomázzák hol ilyen színűre, hol olyan színűre, kicsit fényezik, kicsit maszkírozzák, de az alap ugyanaz marad.

Erre mondja Jézus: „Régi tömlőbe újbort tölteni nem lehet” A régi tömlő szagát átveszi a friss bor is.

Ez történik évek óta.

Ez az oka, hogy Magyarországot nem tudja senki meggyógyítani.

A kereteket széttörni senkinek sincs bátorsága, ahhoz paradigmaváltás kell.

Ezt látjuk, hogy az egész világon tombol az utolsó világkép, a nihilizmus. Hiszen ez amellett, hogy a semmi kultusza, az alapja a nihilizmusnak: ne higgy semmiben, ne foglalkozz semmivel, éld az életed, élj a mának.

Egyél, igyál, fogyassz, szórakozz, te vagy a lényeg, ne törődj mással. Ne legyél tekintettel másokra.

Ne legyél udvarias, a nihilizmusban, ahogy a kapitalizmusban is a vaskor végén, hülyének nézik azt, aki még hisz olyanokban, hogy lovagiasság, becsület, igazság, szerénység, hazaszeretet.

Ha ilyen értékekben hiszel, akkor otromba, konzervatív, vaskalapos, divatjamúlt, ósdi alaknak fognak téged jobb esetben bélyegezni, rosszabb esetben kötözni való őrültnek.

A nihilizmus lényege: ne törődj semmivel, mert nincs semmi, nincs a halál után semmi stb.

Nyilván, hogy a nihilizmus boldogtalanná teszi az embereket. Tud az ember hit nélkül élni? És szeretet nélkül? Vegetálni tud, zombi léte van. Ezért látunk magunk körül zombikat, a nyugati társadalmak összes városában.

Szoktak panaszkodni, hogy a fiataljaink miért olyan kiégettek? Miért nem lelkesednek nagy eszményekért?

Miért van az, hogy a többségük droghoz, alkoholhoz, vagy extrém sportokhoz, vagy extrém bármihez fordul, csakhogy egy kicsit pörögjön a szíve, mert különben egy nagy punnyadás és unalom az egész élete?

Miért van az, hogy mindezekkel a válságtünetekkel a fiatalok érdektelenek, kiégettek, udvariatlanok, pimaszak, nem tisztelnek semmit, az idősek reménytelenek, fáradtak, szomorúak. Munka nincs, részben túltermelés van, részben termelési válság van. Eszmebeli válság van, az emberek többsége nem hisz semmiben.

Aki meg mégis szeretne, az különböző csaló szekták karmaiba kerül.

Miért van az, hogy ezzel mindenhol szembesülünk? Ez a nihilizmusnak az összes létező kortünete, kór-tünete.

2010-ben tartottam egy előadást, hisz mindenki kérdezett, hogy mi lesz 2011-12-ben Magyarországon?

Jobb lesz egy kicsit? – kérdezték. Én azt válaszoltam igaz lelkemre, és részben vallástörténészi, részben filozófusi mivoltomra hallgatva, hogy a haldokló, vonagló, fájdalomtól üvöltő betegnek adnak egy picike morfiumot, és nagyon picike kis írt a sebeire, amitől az egy rövid időre jobban érzi magát, de gyakorlatilag a fő probléma, a betegség nem tűnik el.

Amíg a Vaskor nem szenved ki, addig Magyarország beteg lesz. Mert a magyar társadalom azért is beteg, mert a Vaskort egyébként sem bírta, mert Aranykori nép, plusz most még a Vaskor is beteg lett.

Most a Vaskor a maga agóniájával megfertőzi Magyarországot, holott Magyarország pusztán már a Vaskortól beteg volt. Triplán vagyunk betegek gyakorlatilag.

Ezért én azt mondtam, 2011-re fájdalomcsillapítástól eltekintve ne várjunk mást, mert 2012-ig nem lehet mást várni.

És mit várhatunk a jövőtől? A jóslatok szerint a következőt:

Magyarországon spirituális ébredés fog zajlani. A jóslatok szerint Nimród népe ébred fel legelőször, ők térnek vissza legfeltűnőbben az ősi hagyományokhoz, az egykori Aranykor tanításaihoz.

Én elég sok országot ismerek, de az ezoterikus mozgalom, (klubok, fesztiválok, csoportok), jó, tudom, létrejött a dolognak a hátulütője, az ezobiznisz is, meg a csalók, sarlatánok piaca is, de azért mégis van egy ezoterikus világ. Csomó ember, aki ebben hisz, aki ezt gyakorolja, könyveket olvas, tanít.

Tehát a jelenlegi ezoterikus ébredésből a magyarok veszik ki legjobban a részüket.

Nagyon beszédes szám, hogy világszerte volt az a kérdőív az Isten hitről….a reinkarnációt igaznak elfogadók legmagasabb arányszáma, hármat lehet találni – Indiában? Nem, Magyarországon.

Többen hisznek a létszámarányhoz képest a reinkarnációban itt, mint a hinduk között. Ez azért jelent valamit!

A táltos magyarok hagyományaihoz visszatérés, jurtatáborok, ill. táltostalálkozókon át, fesztiválokig.

Igen, más országokban is megfigyelhető, hogy nyúlnak vissza a hagyományokhoz, mert már nem bírják a nihilt. Elfáradtak, meg már betegek. Pszichotikus az egész nyugati társadalom.

Nem véletlen, hogy Dániában viking felvonulásokat rendeznek. Nem véletlen, hogy lehetett olvasni a hírt, hogy athéni görög fiatalok megalapították a Zeusznak és Hérának áldozó csoportot, azzal, hogy hozzuk vissza az ókori görög vallást. És újra imádjuk Afroditét, Hermészt, meg Zeuszt.

Tehát mindenki menekül vissza a régi Aranykor hagyományaihoz, de jól lehet látni, hogy ez Magyarországon a legfeltűnőbb.

Mi szenvedtük meg legjobban a Vaskort, minket fosztott ki legjobban a Vaskor, mi kerültünk a Vaskortól legjobban padlóra, mert valaha Európa színe-virága voltunk és Ázsia urai ….. szkítákként, avarokként, harcosokként.

Kb. 200 éve mi vagyunk Európa ún. beteg embere és most látjuk Magyarországot újra ébredni, készülődni, de nem a politikában, hanem a spiritualitásban.

Ez is mutatja, hogy az új Aranykort nem egy újabb politikai irányzat nevében kell elhozni vagy megteremteni, mert az új Aranykornak egyszerűen mi lesz a világnézeti, ideológiai alapja? Az ősi hagyományok! Minden országban.

Ezt fogjuk tapasztalni jövőre és az elkövetkező években. hogy Magyarországon egyre jobban élednek az ősi hagyományok, egyre jobban tisztelik a vallási tanításokat, egyre többen hordanak olyan ruhát, egyre többen adnak ősmagyar nevet a gyerekeknek.

Egyre többen nevelik a gyermekeiket nemcsak hogy nemzettudatosra, szembe menve a globalizáció áramlatával, mert a globalizáció is a nihilizmus része.

Mert a nihilizmus azt mondja, hogy nem kell család, nem kell Isten, nem kell semmi. És nemzet sem.

Keveredjünk össze, legyen egy ilyen egyen homo sapiens, aki a végén azt sem tudja, hogy ő ki-mi? Anyját nem ismeri, mert klón, stb-stb. Népe nincs, valami keveréknyelvet zagyvál, hagyományai nincsenek.

A vaskori hatalom ezt szeretné, egy ilyen arctalan masszát, amiben nincsenek népek, nincsenek egyéniségek.

Jaj az egyéniségnek, a Vaskorban jelenleg is, a modern világban azt hangoztatják ugyan, hogy….. légy önmagad! Valósítsd meg magad. Aha, persze, azért, hogy konformizálódva a többivel kíméletlenül elfojtsa a személyiségedet ez a világ.

Ez nem szabadság, amit kínál ez a modern kor. Ez részben szabadosság, részben látszatszabadságra épülő ugyanolyan csontkemény diktatúra, mint amilyen az utált 20. századi diktatúrák voltak.

Lehet fújolni a 20. századbeli diktatúrákat, oké, véresek is voltak, meg ráadásul az embernek forr a vére, hogy mi az, hogy fentről mondják meg, hogy mit csinálok, de az, ami utána következett, ez a liberalizmusnak és kapitalizmusnak nevezett izé, aminek az alapja az ún. parlamentáris demokrácia, hozott ez nekünk szabadságot? Szabadabbak lettünk? Semmivel! Elhozta a szabadság illúzióját! Hogy nagyon azt csinálunk, amit akarunk! Aha, persze, ameddig a pénztárcánk hagyja.

Szabadok vagyunk így? Abszolút nem!

Eddig az ideológia tartotta azt a pórázt, aminek a végén mi voltunk a kutya, most a tőke tartja ugyanazt a pórázt.

Csöbörből vödörbe kerültünk. És ez ellen a kettős szorítás ellen lázad fel csendesen szellemi színvonalon a magyar. Úgy, hogy a nihilizmussal hogy fordul szembe? Hogy akármit dobál a nihilista uralmat védő rendőrre? Nem.

Úgy fordul szembe, hogy a gyermekére rászól, ha nem viselkedik jól egy étteremben, vagy ha egy néni áll a buszon és szól a serdülő gyermekének az aranykori anya, hogy adja át a helyet, és a gyerek rögtön ugrik, és széles mosollyal az arcán adja át a helyet a néninek.

Ezek nevelés dolgai. Igenis lehet neveléssel jobbá tenni az embert. A mai kornak részben az adja az iszonyatos betegségét, hogy nem nevelnek.

Az utolsó kis jogait is kiszedték a pedagógusoknak, hogy neveljenek, és a szülőnek is.

Pedig bolondok, pont az a nyomorult gyerek lesz boldogtalan amiatt, hogy nem kap korlátokat. A korlátlan szabadság nem felszabadít, hanem megnyomorít. Ezt nemcsak az tudja, aki foglalkozik ideológiatörténettel és filozófiával, mint én, de az is tudja, hogy ha például kiállítanak téged akármilyen nagyváros közepébe, ahol nincs egy ember sem,… volt egyszer egy sci-fi vízió, hogy volt egyszer egy atomrobbantás, elpusztította az embereket, de a nagyvárosok úgy maradtak, utolsó pillanatban még a boltok nyitva, mindenki ebédelni sietett volna, főtt az ebéd és egy ember maradt életben, valahogy őt nem érte a sugárzás. Pont erről szól ez a regény, kicsit ilyen Orwell-i látomás-szerűen, hogy hirtelen mi szakadt emberünkre? A korlátlan, totális szabadság. Bement a Vatikánba, beülhetett a pápa trónjába a … fejére húzhatta, bement a Wall streetre kiszedte a dollármilliókat a fiókokból és teletömte a zsebét, leemelt egy márkás öltönyt a boltban – életében nem volt pénze ilyesmire – teleette magát olyan dolgokkal, amíg addig ilyesmikkel nem is találkozott, stb.

És emberünk boldog lett? Nem!  Borzalmasan boldogtalan.

Tehát ha a gyerekeket úgy nevelik, hogy mindent szabad, az nemcsak a többiekre káros, hanem magát a gyermeket is iszonyatosan boldogtalanná teszi.

Ezek a dolgok apróknak tűnnek, de az előttünk álló ébredésnek a részei lesznek. Új világ fog születni, és új típusú Magyarország. Ez lassú folyamat lesz, de efelé tendálunk.

Az új típusú Magyarországon valószínű az őshagyományhoz való visszafordulás még erőteljesebb lehet. Ami nem csoda, hisz évszázadokon keresztül vérbe fojtották, valljuk be. Elemi erővel tör föl és ez tökéletesen érthető.

Vissza fognak térni a spirituális képességek, egyre többen kapnak égi üzeneteket, egyre többen lesznek vegetáriánusok vagy éppen fényevők, egyre többen fordulnak a mágiához, misztikához, alkímiához, egyre többen gyakorolnak jógát, vagy más beavatási irányzatokat.

A társadalom megváltozik, előbb-utóbb új berendezkedés születik. A jóslatok azt mondják, hogy többé nem a tőke határozza meg, hogy hol a helyed. Nem lehet majd többé meggazdagodni korlátlanul más rovására, és nem lehet – törvények biztosítják majd, hogy ne szegényedj el véglegesen.

Egy társadalomban az erőforrások – kaja, víz, levegő, áram stb. – nem korlátlanul áll rendelkezésre. Azt mondani, hogy ebből mindenki korlátlanul vehet, az gyakorlatilag annyit jelent, hogy szentesítjük az erőszakosok és a pimaszok uralmát.

Ezt én például gyermekkoromban az óvodában láttam, hogy – mindig azt szoktam mondani - a be nem avatkozó állam és a teljes liberalizmus, az hasonlít egy olyan óvodás csoporthoz, ahol kitesznek az asztalra egy nagy tálca süteményt, tegyük fel, hogy ugyanannyi sütemény van, ahány gyerek, és az óvónő félreáll vagy kimegy a szobából, és csak annyit mond: vegyetek. Mi lesz a dologból? Az, hogy a gyerekek hada megrohamozza az asztalt, lesznek olyanok, akik gyorsabbak, előbb odaérnek, lesz olyan, aki kicsit sutább, ő lemarad, és lesz olyan, aki, amikor a másik nyúl a sajátjáért, elüti a kezét és kitépi a másikéból – ez az enyém. S ebből az fog következni, hogy valakinél öt sütemény lesz, valakinél nulla. Mert nincs több sütemény.

És a liberalizmus és maga a kapitalizmus berendezkedése is ilyen. Azt, aki elvette a gyengébbtől a sütit, nem megbünteti, hanem azt mondja, hogy jó fej vagy, ügyes vagy, menő vagy.

Aki meg ott áll süti nélkül, arra meg azt mondja, hogy lúzer, béna, pancser. Megérdemled a szegénységet.

Mert a kapitalizmus végtelenül cinikus. Nem elég, hogy kifoszt, de miután totál kifosztott, jót röhög rajtad, hogy hagytad magad kifosztani, úgy kell neked.

Abba bele sem gondolnak, hogy az, aki félrelöki a másikat, sem nem okosabb, nem tehetségesebb …… Nem azon múlik a kapitalizmusban, hogy ki gazdagodik meg, hogy ki okosabb, mert akkor a tanárok keresnének a legjobban, hanem azon, hogy kiben mennyi erkölcsi gátlás van.

Hiszen a sütipélda esetén se az a gyerek szerzi meg a több süteményt, aki okosabb és már tud olvasni, hanem az, akiben kódolva van az, hogy félrelököm könyékkel, vagy hasba vágom a másikat.

Bocsánat, de ez nem mindenkibe van kódolva. Most azért, mert benned ez zsigerileg nincs?

Bennem zsigerileg az van, hogy előreengedem, hogy ha pl. valaki siet.

Az Aranykorban, az új világban többé nem lesz ilyen!

 

(foly.köv)

-----------------------------------------------------------------------

tovább az utolsó részhez:

https://leleklanc.eoldal.hu/cikkek/magyarsag/a-magyarsag-kuldetese-az-uj-aranykor-kuszoben4.html