Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Test, lélek, szellem

2010.08.03

Test, lélek, szellem


A test:

A test a fizikai valóság. Azt jelenti: észleled, látod, felfogod a világot, a környezetedet. Ez az anyag területe. Az anyag a szellem legalacsonyabb szintű kivetülése, mely magában hordozza a fejlődés lehetőségét. Az anyag független és objektív, mert van. Vannak kövek, növények, állatok, emberek, házak, autók....stb. Látod ezeket, hiszen mindentől függetlenül vannak. Itt a hangsúly a mi van, mit látsz?-on van.

Szubjektívvá csak a lélek tapasztalatai teszik. Ahogyan minőséget, érzelmeket, gondolatokat kapcsolsz hozzá, az lesz majd a földi éned. (test+lélek.)

Az anyagi világ része minden, ami a testet ellátja: az étel, ital, mozgás, szex, masszázs...stb. Ez a legalsó szint.

 

A lélek:

A lélek a legérdekesebb része az embernek. A lélek az, ami a testet életben tartja, illetve ő az, aki kapott egy testet, hogy megszülethessen benne. Ő az általános Én. A gondolatok, érzelmek és az akarat hármasa. - A lélek a test szellemi része. Vagy a szellem testi része. A lélekben kapcsolódik össze az emberen belül a Föld az Éggel. Részben testi, részben szellemi, a kettő között álló.

A lélek nem azonos a szellemmel, de része annak. A lélek nem egyetlen földi élet sajátja , ahogyan a test. A lélek az a részed, amely azóta létezik, hogy Isten kivetítette magából. A lélek dolga az életeken át való tapasztalás. - A lélek tulajdonsága az érzés, gondolat, akarat. A lélek dolga felismernie magában az istenit, a szellemet. Itt a hangsúly a hogyan látod?-on van.

A lélek az, ami a dolgokat értékeli, szépnek, kicsinek, kedvesnek, csúnyának, butának, melegnek, alantasnak vagy fennköltnek tartja. A lélek ha a testtel azonosítja magát, akkor elbukik, de ha a szellemmel, akkor felemelkedik.A lélek azon részed, ami eldöntheti: a testet szolgálja vagy a szellemet, de inkább azzal tesz jót neked, ha összhangba tudja hozni a test kívánságait az örök szellem parancsával, amikoris azt akarja a tested-lelked, amit a szellemed. - A léleknek fel kell ismernie eredetét: hogy ő lényegében a szellem. - Nem szabad viszont engedni, hogy az egyensúly felboruljon. Sem a test, sem a lélek, sem a szellem nem élvezhet előnyt, hiszen amint elkezdesz egyikkel kielmelten foglalkozni, a másik kettő látja kárát.

 

A szellem:

A szellem az örök lényeg, az ember isteni része, Isten egy darabkája. Az isteni akarat. Felülemelkedik az személyes benyomáson, a világot és benne minden teremtményt kívülről (és egyben belülről) szemlél. A szellem benne van mindenben, és minden benne van a szellemben. A szellem= Isten.

Amikor felismered önmagad, szellemed maga mellé állítja a lelket, így a testnek sincs többé elsősége az alantas anyagi világban. A test azt teszi amit a lélek mond neki, (tiszta élő ételek, italok, mozgás, pozitív tettek), a lélek pedig azt teszi, amit a szellem szava diktál (pozitív gondolatok, szavak, érzések). Mert a szellem törvénye így akarja.

/forrás:Berente Ági: Angyalok könyve/

-------------------------------------------------------------------------------------------

Kapcsolódó témák:

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/lelki-fejlodesunk2

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/a-lelki-fejlodes-utja

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/tudatossag_-kis-en_-nagy-en

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tisztítás a T-L-Sz Egysége által

(Teri, 2010.10.29 18:36)

Kedves Mi ::))
Honnan éljük az életünket? érzem-e a lelkemet hogy van? a szellemem még nehezebb.
Találtam ezt a "dolgot", megosztom veletek
"Ajánlás" tisztítás az ÖNMAGUNKKAL való Egység állapota által,
Omah oldaláról, az EGYBEN - AZ EGY felé c. írásból kiemelve, általam felbontva, megszámozva
http://www.omah.extra.hu/_uzenetek/20100929%20-%20Merleg%20Ujhold/20101027%20-%20EGYBEN%20-%20Az%20EGY%20fel%C3%A9.doc
Próbáld meg azt a fajta tisztítást, hogy
1. a szívedre figyelve tudatosítod a tested valódiságát.
2. Amikor érzed a tested "megfoghatóságát", akkor a szívedre figyelve tudatosan lélegezz addig, amíg teljesen tudatosodik benned a tested és lelked egysége.
3. Ha ez is megvan, akkor a szívre figyelve lélegezz tovább, és érezd, ahogy a tudatod "kiterjed", és valóságként megéled önmagad szellemével való egységedet.
4. Ebben az állapotodban kérd a Földanya és IsteniÉNed vezetését --- és
5. próbálj Eggyé válni a Földanyával (a bolygóval, annak Lelkével és Szellemével).
6. Figyelj a Szívedre, és találd meg a "szikrát" a Léted legfénylőbb, Igaz Valóságát. Lehet ez kristály-érzet, vagy akár fény/láng-jellegű, vagy bármi más. Az is lehet, hogy mielőtt megtalálod, a "minden-semmi" jelenlétét is megtapasztalod. Bízz a Földanya és IsteniÉNed vezetésében, abban, hogy biztonságban vagy.
7. Ha megtaláltad magadban/szívedben önmagad legtisztább Eredőjét, akkor
8. lélegezz vele együtt, és lassan, ahogy érzed,
9. fokozatosan terjeszd ki magadban, hogy teljesen betöltsön. Ne akard, csak engedd. Lehet, hogy egy ideig olyan lesz, mintha nem nagyon akarna mozdulni ---
10. talán fel kell oldani olyan részeket, amiket Te magad építettél be biztonsági védelemként magadba, hogy mindaddig védjenek, amíg arra szükség van. Ha szükségét érzed, akkor mondd ki, hogy kéred IsteniÉNed vezetését abban, hogy minden már-nem-szükséges korábbi mintát bontsatok le, és kérd IsteniÉNedet, hogy minden szükséges "Rendezést"/gyógyítást végezzen el benned.
11. Kérd IsteniÉNedet, hogy "állítsa be a tengelyeidet", illetve "állítson a választott Élet-utadra, igazítsa be a célodat".

12. Ha sikerül kiterjeszteni "ÖNMAGAD" önmagadban, engedd, hogy áthasson, és mindent, ami nem-Te-vagy kioldjon/megsemmisítsen, amit pedig valahogyan Rendezni kell megtörténhessen.

Próbáld meg ezt --- ám ha az IsteniÉN-ed másként vezet, akkor kövesd azt. A lényeg az, hogy ÖNMAGADDAL próbáld meg "teljesen kitölteni" magadat, és engedd, hogy ez az EGYSÉG ÖNMAGADDAL mindent eltávolítson, aminek nincsen helye a mostani életedben"
Megpróbáljuk?