Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rítusok

2010.06.29

Eric Pearl „A kapcsolatteremtő gyógyítás” című könyvéből:

 

„Most pedig ülj le egy pillanatra, fogódzkodj meg, és ha van kéznél pár fokhagymagerezd-füzéred, tedd a nyakadba, mert olyasmit fogok mondani neked, ami alapjaiban rendítheti meg tévhited némelyikét: Nem létezik olyasmi hogy a Gonosz. Nincsenek olyan lények, akiknek az az életcéljuk, hogy körülötted ólálkodjanak és pokollá tegyék az életedet, vagy sötét szobákban leselkedjenek a szekrényajtó mögül, hogy azután a megfelelő pillanatban előugorjanak és rád rivalljanak: „Húú!” Mi több, olyan atyafiaik sincsenek, akik ráakaszkodnak a válladra, hogy csak heti vagy havi rendszerességgel végzett gyógykezeléssel lehessen elűzni őket, vagy akiket borsos árú  ékkövekkel díszített medálokkal lehetne elriasztani. Mindezek puszta koholmányok és képzelgések, melyeket csak a tőlük való félelmed éltet. Ha ezen entitások bármelyike tényleg létezett is, már rég kimúlt. Halálra röhögte magát azon a rengeteg bohóckodáson, amit annak érdekében végeztél, hogy megvédelmezd magad tőle. Az egyik éppen tegnap adta be a kulcsot, amikor megtudta mennyit költöttél arra a bizonyos amulettre.

Vegyünk szemügyre csupán néhányat a félelmen alapuló rítusaink közül:

- Virágok – a kísértetek távoltartására.

- A kezeid lerázása – hogy megszabadulj mások negatív energiájától, melyet a gyógykezelések során szívtál magadba.

- Vizestálak – a kezeidről lerázott negatív energiák felfogására.

- – a vízbe szórva eloszlatja a negatív energiákat, miután a kezedről lerázva a víz felfogta őket.

- Alkohol – hogy befújd vele a kezed, ha nem áll rendelkezésedre a tál a víz, meg  a só, melybe belerázhatnád.

- Gyertyák – bizonyos színű gyertyák égetése védelmet nyújt.

- Meghatározott mozgásirányok – csak bizonyos irányba szabad fordulni vagy haladni (jobbra, balra, az  óramutató járásával egyező vagy ellenkező irányban, a forrásodtól vagy irányzatodtól függően).

- Meghatározott pozíciók – a páciensnek egy bizonyos irányban kell feküdnie ( a fej észak felé,  dél felé, kelet vagy nyugat felé néz, a forrásodtól vagy irányzékodtól függően).

- Kezek – a jobb a küldő kéz, a bal a fogadó kéz.

- Ékszerek és/vagy bőrholmi – le kell venni őket, másként zavarják a gyógyítást.

- Kilégzés – a negatív energia kifújása vagy kiköhögése.

- A gerinc keresztezése – ha a kezelt személy jobb oldalán dolgozol, a jobbján kell állnod, ha a bal oldalán akkor a balján, hogy ne keresztezd a gerincét.

- Papír zsebkendő – a könnyeid felszárítására, melyek vagy a kacagástól fakadtak, ami a fentiek olvastán tört  rád olyan erővel, hogy még a gyertyádat is elfújtad, vagy a szomorúságtól,  amiért véletlenül megölted a virágokat azzal, hogy a sós vízbe raktad őket, melybe a kezeidet kellett volna  ráznod…és már az imádságok sem hozzák vissza őket.

 

Nem indulhatunk ki a szeretetből, miközben a félelem képzetét erősítjük magunkban. Kultúránk rítusokkal ékesíti fel a félelmeit,  azután azzal áltatja magát, hogy ezek a rítusok a szeretet kifejeződései. Amikor védelmi célra használjuk, csak lekicsinyeljük az imádságot, hiszen ugyan mitől is védjük magunkat az imával és az összes többi rítussal? Semmi mástól, mint a saját félelmeink zavaros természetétől – melyek egyszerűen abból erednek, hogy bedőltünk a gonosz képzeletének, és nem ismerjük fel, hogy a gonosz pusztán a képzelgésünkből szőtt fantom. Oly sok időt pazarolunk el a védekezésre olyasmi ellen, ami nem létezik, hogy nem csoda, ha alig marad időnk azokra a dolgokra, melyek viszont léteznek. Miközben a figyelmünk létrehozza a gonosz puszta káprázatból szőtt megtestesüléseit – melyek az ördögi kört bezárva még jobban magukra vonják a figyelmünket – a hitrendszereink önbeigazolóvá válnak. Sokszor egyszerűen nem ismerjük fel, hogy pusztán a figyelmünk irányultságát követjük.

Valóban azt hiszed, ha meglengetsz egy virágcsokrot egy szellem felé, az sarkon fordul, és visítozva kimenekül az életedből? Talán igen, de csak akkor, ha szénanáthája van. Ha egy szellem settenkedik körülötted, annak nem te vagy az oka, a szellemnek megvan a maga elintéznivalója a saját célja, amiért megszakította létének ciklusait.

És mi a  helyzet a negatív energia lerázásával egy tál sós vízbe?  Megpróbálod  belefojtani a negatív energiát? Ez csak akkor fog menni, ha egy édesvízi univerzumból származik.

Az alapvető gond ezekkel a védelmi rítusokkal , hogy valahányszor a védelmed érdekében teszel valamit, azt erősíted meg vele, hogy igenis van mitől félned – még akkor is, amikor azon aggódsz, hogy milyen irányban fekszik a páciens, melyik kezedet használd, vagy hogy valamit „rosszul” csinálsz. Tehát minél kevésbé ismered fel tudatosan, hogy a rítus a félelemből ered, annál jobban átjárnak  a félelem következményei. Ugyanez a félelemalapúság vonatkozik a többi rituális viselkedésmódra és babonára is, amilyen pl. a bőrholmik és ékszerek eltávolítása. Amikor leveteted a páciensekkel ezeket a tárgyakat, azt bizonyítod magadnak, hogy nem  vagy elegendő - hogy te és az általad közvetített energia természeteteknél fogva behatároltak vagytok."

(Eric Pearl )

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.