Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tértisztítás önmagunkért

2011.01.06

Tértisztítás önmagunkért

 

A Feng Shui egyik alapvetése, hogy ne éljünk a felhalmozás korának átkaival, kacatokkal, lomokkal, semmire nem jó de kidobni sajnált holmikkal, mert ezek mind energiagátakat képeznek körülöttünk. Ha máskor nem, legalább az újév beköszöntekor szabaduljunk meg mindentől, ami olyanokra emlékeztet bennünket, akik elhagytak, megbántottak, becsaptak, helyette tegyük szem elé azokat a holmikat, amelyekre bármikor jó szívvel gondolunk.

Ne féljünk selejtezni, hiszen megunt, tévesen vásárolt tárgyaink, vagy számunkra rossz emlékű dísztárgyaink másnak még okozhatnak örömöt. A legfontosabb, hogy örömünket leljük abban amit teszünk. Hangolódjunk rá, legyen ünnep az  a nap, vagy néhány óra, amikor elvégezzük a lomtalanítást. Gondolatban elidőzhetünk azon,  vajon ki mire használja majd a lakásunkból száműzött holmikat, majd ha végeztünk, adjuk át magunkat annak az örömnek, hogy mindezzel helyet teremtettünk a magunk életében az újnak.

Kép

 

 

Ha az a tervünk, hogy új életet kezdünk, igazítsuk ehhez otthonunkat is. Ha többet szeretnénk pihenni, fektessünk nagyobb hangsúlyt hálószobánk kényelmére, száműzzük belőle a TV-t és  a számítógépet, nehogy kísértésbe essünk. Ha elhatározzuk, hogy ezentúl jobban figyelünk a családtagjainkra, teremtsünk méltó tereket az együttlétre, vegyünk bővíthető étkezőasztalt, vagy kapjanak állandó helyet a nappaliban például a különféle társasjétékok. Emellett a testi-lelki megtisztuláshoz hasonlóan takartítsunk ki minden megmaradó holminkat, a könyvektől a dísztárgyaktól, a beépített bútorokon át a kinőtt, kihízott, megúnt ruhákig. Ezzel nem csak a por, de a hozzájuk tapadt negatív energiák  is elűzhetők. Azt pedig talán már mondani sem kell, hogy szellőztessünk gyakran, sose halmozódjon a lakásban mosatlan ruha vagy edény, és ne kornyadozzon száradó vagy rotható virág.

(forrás: ezoélet)

---------------------------------------------------------------------------

Kapcsolódó témák:

www.leleklanc.eoldal.hu/cikkek/lelkunk-titkai/gyujtogetok

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ensi-nek

(Ildikó, 2012.08.28 15:25)

Szerintem a költözés is egyfajta tértisztítás, de még mekkora!! Nekem az a kérdésem, hogy biztosan hiba volt-e, hogy költöztél is? - Vagy a tértisztítás minden alkalommal olyannyira időszerű volt, hogy csak ennyire drasztikusan lehetett végrehajtani? Esetleg további kérdés: biztos, hogy jó helyre költöztél minden alkalommal? Netán az új helyen nemde megismétlődtek a régi rossz szokások, és semmi nem oldódott meg a mélyben?

Terisztitas

(Ensi, 2012.08.28 14:55)

En ahänyszor" tert tisztitottam", annyiszor költöztem is...:))
Szerintetek hol a hiba hiba?

lélekdal

(Ritus, 2011.01.11 10:58)

háááát....... :)))) nem érzem, hogy itt volna a helye, mert igazán a belső világomról, arról a bizonyos szigetről szól, amiről Kinga nagyon szépen ír. És most nem érzem, hogy nyilvánossá kéne tennem a beslő világom...de szívesen megosztom veled magánban, majd valahogy elérjük egymást!!!!!

Versek

(Teri, 2011.01.10 22:14)

Nem osztanád meg velünk? :)

belső templom

(Ritus, 2011.01.10 11:28)

én erről verseket írtam a minap :))))


belső otthon-tégy rendet

(Teri, 2011.01.09 23:00)

ttp://www.rezdulesek.eoldal.hu/
dr Götli Kinga Réka oldaláról:

Tégy rendet magadban
Belső otthonteremtés

Ha a világ zaja már nem hagy nyugtot és menekülnél, állj meg csak egy pillanatra. Ne keress másutt megnyugvást. Magadba figyelj, ott tégy rendet. Belsőd lesz igaz otthonod. Bármekkora erővel riasztanának a külvilágból, te tudod, belső békéd és harmóniád elvehetetlen már. Jöhetnek a hétköznapok, a megszerkesztett valós és álhírek, a kikerülhetetlen fájdalmak és próbatételek, lesz benned egy sziget, egy ház, a sajátod, ahová folyton visszatérhetsz. Töltekezhetsz.
Vess számot magadban, vedd sorra életed eseményeit, örömöket, bánatokat, az elkerülhetetlen és elkerülhető dolgokat, döntéseidet, azok következményeit. Szemléld jelen önvalód. Hogy érzed magad, mi ad örömöt, mi fontos és mi az, ami elvethető. A csendes merengésben felsejlik, mi nyugalmad alapja, boldogságod forrása. Elvehetetlen érzetként szívedbe ivódik e kép.
Rend és csend. Belső házad megszentelt templomként benned él. Te szenteled. Nyisd magadra kapuját. Fénylő tisztaság, ami köszönt, ragyog neked minduntalan. Betölt, körbeölel, tested határán túllép. Szemed tükre igazat szól rólad.
Merengj, csendesedj, tégy rendet.
Oltalmad házad, templomod.
A világi képzavar nem a tiéd, rajtad fogást nem talál.
Erőben, hitben, szeretetben, kitartásban megmaradsz.
Megtartatsz.
Megtart a Rend!

Szeretve ölelve lenni….
Oltalmad Házad
Templomod

Jó ez az

(Ritus, 2011.01.06 15:04)

ágy a képen :)))
És a cikk is :)))