Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Álmaink

2010.07.12

 

 

Kép

 

Ha szeretnél ebből a könyvből akár magadnak, akár szeretteidnek, akkor arra kérlek, írj egy e-mailt az Underground Kiadó címére:  megrendelem@undergroundkiado.hu .

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

IDE IS LEÍROM:

(Napsugi, 2012.01.13 20:25)

Köszönöm még egyszer, elolvastalak! Munka...lehetséges...én is inkább új utakat érzek, melyen már elindultam..Persze ezt a régi mellett, de benne is volt az álomban, hogy azt megtartva... /mit szintén szeretek../ szeretném tovább vinni...2. NEM AKAROK FALAKAT!! Nem is építettem...én is így érzem! Örülök, hogy nyitottam!!! 3."Mit nem tudsz megtenni, milyen érzelmi lépést, áldozatot nem akarsz meghozni?"..kérdezed...és itt a dolgok lényege! Nem a múlt! A múlt esetleg figyelmeztet!.....Ez a női oldal, a társ-ügy...az "áldozat"...értelek...Segítettél..Én is hasonlót éreztem, de nem akartam elmondani, nem akartalak, nem akartam senkit befolyásolni! Egy külső, SZEMLÉLŐ érzéseire, megérzéseire voltam kíváncsi! Tudom, MÁR TUDOM MIT KEL TENNEM!! :-)) Ölellek, szeretettel...

Napsuginak

(Ildikó, 2012.01.13 19:44)

Érdekes ez az álomsorozat,és nem véletlenül küldted el egyszerre, mert hiszen összetartoznak. Azért érdekes, mert mégis szakaszosan álmodtad. Ezért azt gondolom, minden szakasznak külön súlya van.

Nézzük sorban. Az első jan.6-i álomban nem érzek különösebbet, mint amit magad is megfogalmazol: az újtól való félelmet. Nyugdíj előtt miért lenne szükség munkahelyet változatni? Menekülsz-e esetleg a mostani munkahelyeden valamitől? Elvégeztél-e minden feladatot? Vagy egészen máshonnan fúj a szél, és én inkább erre tippelek: nem inkább arról szól-e ez, hogy még szeretnéd kihasználni az utolsó éveket is, még nem akarsz fáradtan beletörődve nyugdíjba menni, hanem még kíváncsi vagy valami újra, még nem akarod lezárni ezt a részét az életednek, még valami frissre most is vágysz, és nem szeretnél úgy nyugdíjba menni, hogy ne próbáltál volna ki mindent..

A jan.7-i álom érdekes módon a fenti újítási kedvet forszírozza tovább. Nyitott nappaliban élsz, azaz az életed nyitott minden újra. Minden jót és rosszat is beengedsz rajta. Illetve jönne ez mind, ha nem kezdenél falak építésébe. Ez itt nagyon fontos momentum. A lehetőséged a nyitottságra adott, segítőid is vannak, akik a rossztól megvédenek, mi szükség van akkor falakra? Ha megerősíted önmagad, akkor falak nélkül se leszel védtelen!!!!

És akor jön a 8-i álom, a furcsa stigmával. A stigma jel, ami mindig figylemeztetést jelent. Mire figyelmeztet vajon ez a virágminta? A múltra? Valami már megtörtént, amire jó lenne ha emlékeznél? Egy ismétlődő szituáció alakul ki mostanság, de ezt már megélted, és következményeiről jó lenne ha nem feldkeznél meg?? De kik és miért akarták távolítani a stigmát? Érzéketlenné akartak tenni téged, hoyg az eltávolítást kibírd??? Érzéketlenné akartak tenni, hoyg ne vedd észre amit észre kellene? A bal kar persze szimbolikusan a női oldalt és a tetteket jelenti, de még a múltat és a visszafejlődést is. Vajon melyiket érzed igaznak? Valami visszafejlődésre figyelmzetet a stigma? Mit nem tudsz megtenni, milyen érzelmi lépést, áldozatot nem akarsz meghozni? - Ha önmagadban tudsz bízni, vállani fogod a feladatot.

Ne építs falakat, vállald a nyitottságot! Ezt érzem az álom üzenetének.

álomsorozatom....

(Napsugi, 2012.01.10 14:47)

Álmaim:
Január 6. péntek

Érdekes módon, váratlanul 3-4 évvel nyugdíjazás előtt munkahelyet változtattam. Azaz váratlanul sajnálkozva, megköszönve minden szépet és jót, másik iskolába áthelyeztek. Hm. Mit éreztem? Kíváncsiságot, egy kis csalódást, talán pici félelmet az újtól.../No, ez az, amire "álmomban sem gondolok"....Vagy mégis?? :-)

Január 7. szombat:
Egy hatalmas nappali volt a lakhelyem, egy földszinten, melynek hosszabbik oldala szinte sátorként, /amolyan ponyva-lap lehetett/ lengett, az jöhetett be, aki akart, jó és rosszakaró egyaránt..Volt rossz közeledés is, de azt a velem lévő, lakó, élő valakivel /apám, társam??? nem tudom/ kivédtem, elhárítottam, és egy fal /és abba ajtó / építésén gondolkodtam... Végül elmaradt....talán felébredtem...

Január 8.
Készülődtem valahová....Hajigazítás, csippentés, befésülés..stb. Felbukkant egy kis tanítványom, karja tele rózsahimlővel. A kép szerint nem az volt, mert csupa hólyagot láttam, de mégis annak neveztük.
Közben az én bal karomon is megjelent valami, ami miatt orvost kiáltottunk! Egy csík, melyet tetanusszal kellett hatástalanítani. Ám ez a felfelé növekvő csík nem a hagyományos vörös vonal volt, hanem kiemelkedő, dudoros virágminta..Fölfelé a váll irányába, és a másik oldalon lefelé is....Mint egy stigma. /Le is jegyeztem ezt a szót fél-álomban, éjszaka/
Orvosok kezébe kerültem, akik lekötözték, leszíjazták a bal karomat, mondván, hogy ez a művelet nagyon fájdalmas lesz.Érzéstelenítést akartak az oltás előtt, meg is tették háromszor, de mind a háromszor elmúlt a kezdeti zsibbadás, oly sokáig beszélgettünk, vidámkodtunk egymással!...Majd kiderült, hogy nem lesz szükség újabb érzéstelenítésre, tetanusz injekcióra, mert a virágos vonal a karomon elhalványult, elmúlt.....

Háááát, kérném a segítségeteket. Bizonyos érzéseim vannak....:-)

Téma

(Lik, 2011.11.04 18:55)

http://www.fixhd.tv/videotar.php?musorkeres=19

Anisha álma

(Ara, 2011.05.11 18:15)

A két barát személye azért nem fontos, mert az álomnak általános, globális jelentése van az emberiségről, a manipulációról, a megvezetésről, és arról, hogy ha kitartunk a barátaink mellett, ha mindvégig tudjuk belül, kik vagyunk, és ettől semmilyen külső hatás nem tud eltéríteni, akkor megvan a lehetőségünk és az erőnk a felemelkedésre. Nagyon szép példa mindnyájunknak, érdemes szem előtt tartani.

Az álom lemodellezi, hogy ha valaki olyat tesz, ami nem tetszik a vezető rétegnek (mondjuk valamit a saját kútfejéből, önállóan gondolkozva, szembemenve a tömegtudattal), akkor mi történhet vele. Egy szert adnak be neki (a "szer" jelképezi a média eszközeitől elkezdve gyógyszereken keresztül a karhatalomig az összes manipulatív, erőszakos módszert) amiről azt mondják, hogy ettől ő "jó" lesz: vagyis engedelmes, állati állapotba kerül. Mint ahogy ezt láthatjuk is a környezetünkben azokon, akik hisznek a tévének, a reklámoknak, a gyógyszergyártóknak, a politikusoknak stb. Az álombeli két barát példája azt mutatja, hogy mindenki "megkapja a maga adagját", egyikünk sem tudja kivonni magát az elbutító, állati sorba döntő, a fizikai szükségleteket a legfontosabbá tévő hatások alól, tehát a ránk kényszerített hatás miatt egyre lejjebb süllyedünk a fizikai létbe. Viszont a belső hangunk még mindig él bennünk, belül tudjuk, kik vagyunk: nem engedelmeskedő állatok, hanem önálló, szuverén lények. Nyilván, akiknek csak az az érdeke, hogy minél többet vásároljunk, és semmi más ne érdekeljen bennünket, nem fogják jó szemmel nézni, ha akár ketten, akár többen összefogunk, és segítjük egymást, túllépünk a nehézségeken, hiszen ezzel elindítunk a többiekben is egy ébredési folyamatot, és megakadályozhatjuk a vezetést a haszonszerzésben.

A két barát keresi egymást, mert tudják, hogy képesek egymást támogatni a szándékaikban, majd találkoznak a végén, de ekkor egyikük meghal, már végére ért a küzdelmeinek. Ő elbukott, feladta, túl sok üldöztetésben volt része, amennyit már nem bírt elviselni. Hiányos az arca a szája és álla környékén: a száj az önálló gondolatok kinyilvánításának helye, az áll pedig az akaraté. Ez figyelmeztetés nekünk, hogy éppúgy, mint a haldokló az álomban, elveszíthetjük a képességünket az akaratunk kinyilvánítására és az önálló gondolataink közlésére, ha bedőlünk a manipulációnak, és ha feladjuk önmagunk megvalósítását és megnyilvánítását. A barátot viszont éppen ez töltötte el erővel: megértette, hogy a megszabadulásnak, a felemelkedésnek az a módja, ha önmagunk maradunk, és a legmélyebb belső igényeink és vágyaink felismerése felülírja a környezet ránk erőszakolt hatalmát, kezükbe vehetjük a sorsunkat és szabadon önmagunk életét élhetjük.

Lemayar álma

(Ildikó, 2011.04.06 14:29)

Igen a ház mindig a Te jelend, esetleg múltad, jövőd, d emindenképpen az életedet jelképezi. Nem írtad, hogy melyik házban jártál előbb, sé egyébként minden részlet fontos lehet egy álomfejtésnél, így csak arra hagyatkozhatok, ami most a rendelkezésemre áll, és ez nme túl sok. Mégis a szüleid házában, a múltban már nem érzed jól magad, terhes már minden , változtatni szertnél. Az új házban meg nem működik a wc, azaz az elfolyás, a megtisztulás, az elengedés. Talán azt jelentheti az álmod, hogy bár nem akarod a régi életed, de elnegedni sem tudtál még dolgokat, amitől az az új ház, új élet teljesen tiszta és vonzó lehetne. Így most mintha két tűz között őrlődnél. Valmai elrendezni való van még a szülői háznál, talán anyukáddl avayló viszonoyd is lehet ez, ami esélít adna arra, hogy végleg magad mögött tudd a régi életed, és nyugodt szívvel kezdhess újat, azza tiszta lappal (nincsenek még bútorok sem, itt mindent most kell felépíteni, kitalálni.)

Re: Lemayar álma

(ki Ő?, 2011.05.05 20:41)

Ki a ritus? hogy ennyire ráér?

Majomember

(Anish, 2011.05.02 18:44)

Szombat éjjel éjjel döbbenetes álmom volt. Tudtam, hogy azt látom, ami az emberiséggel történt.
Két barátot láttam. Nagyon szerették egymást. Az egyikük tett valamit,
nem lényeges, hogy mit, de olyat, ami nem tetszett a vezetésnek. És
ezért beadtak neki egy olyan szert, ami majd "jó" útra téríti. Igen
ám, de ettől a szertől a teste elkezdett változni. Tudta ő, hogy neki
nincs szüksége erre a dologra, hisz e nélkül is tisztességes tud
lenni, de ráeröltették. Ő...meg ellenált. A teste, meg folyamatosan
változott, egyre állatiasabban nézett ki. A végére egy rezervátumbak
telepítették ki, mert teljesen lesüllyedt. De legbelül, még mindig
tudta, hogy ki ő, és azt is, neki a barátja mellett lenne a helye. És
próbált vissza menni hozzá. De a barátja is őt kereste, és persze ez
sem tetszett a vezetésnek, hát ő is megkapta ezt a maga adagját.
Viszont ő már tudta merre keresse a barátját, és állatiasodás ide,
vagy oda, elindult utána. De a vezetésnek nagyon nem volt érdeke, hogy
ezek ketten találkozzanak, és segítsék egymást, mert ők tudták, hogy
ha megszabadulnak ettől a szertől, akkor visszanyerik saját
mivoltukat, sőt mivel a történtek során nemesedtek, fel is emelkednek,
és ez, azt is jelenti, hogy ha megcsinálják, akkor példát mutatnak a
többieknek. Hisz...a vadak már nem is tudták, hogy kik voltak ők
valójában, a városiak, meg nem szerettek volna a szer hatása alá
kerülni, így igyekeztek úgy élni, hogy ne tegyék magukat ki ennek.
Amikor a két barát találkozott végre, addigra az, aki később került a
szer hatása alá, az üldöztetéstől a végét járta. Érdekes, mert az arca
hiányos volt. A földön fekve láttam, a barátja a karjaiban tartotta,
és a szája környéke, és az álla hiányos volt. Így halt meg. És ez a
halál, egy katarzist váltott ki a már vademberesedett barátjából. Egy
olyan erő birtokába került, aminek láttán, érezvén benne, már meg sem
próbálták tovább ott tartani. Álmomban éreztem magamban is ezt az
erőt, meg azt is, hogy ez mindünkben megjelenik. Ekkor felébredtem.

ég-föld

(Ritus, 2011.04.13 12:18)

hát még tényleg nem.
Csak időszakosan vagyok képes kapcsolódni, egyenlőre többre nem futja. De minden érik változik bennem, azért is álltam bele, hogy érezzem a teljesség miféle érzés :) finom, de még nehéz. Folyamatosan változom belül és néha-néha beleúszom ebbe a köztes állapotba. Úgy érzem az ember nagyon nem is képes folyton benne lenni, mert ebben az állapotban nem itt vagy a földön. Még maradnék jó sokáig :))) sok ember van akinek kell egy kéz a hátára időnként :)

Ritusnak

(Ildikó, 2011.04.13 12:07)

A felhő egy olyan világot jelképez, ami a földi élet valóságától messze áll. (Ég és Föld a különbség.) A valóság túl nyers a számodra, nem szívesen fogadod el, szeretnél elszakadni tőle, elszállni, elrepülni messzire, csak ne kelljen szembe nézni vele. Látod ha akarod a valóságot, fölfogod, tudatosodik is egy pillanatra, tudod, hogy amit látsz az felhő, de te fénynek szertnéd látni. (Gyorsan a szőnyeg alá söpröd.) Fénynek szeretnéd látni azt, ami csupán csak ködfelhő.

Amit utóbb írtál, hogy a szivárvány vagy igazán Te, hát persze, a fénylényeddel talákoztál a szivárványban. Naná, hoyg ez jó érzés. De azzá váltál-e már a valóságban? Úgy értem a földi életben is? Ez a kérdés. Ezért ér a földtől az égig a sarki fény /felhő. Lehoztad-e a mennyet a földre? Azt éled-e a földön, mint amit az égben - az álomban? Azonos-e a kettő? Az álom szerint nem.

érdekesség

(Ritus, 2011.04.13 08:46)

Tegnap éjjel belementem ebbe a képbe, és beleálltam a szivárványszínű felhő-fénybe :) nagyon jó volt. Merthogy ez volt a lényege ennek a látványnak, hogy megmutasson egy csillagkaput amibe be kell állni, hogy átitatódj ezzel a fénnyel, hogy valóban azzá legyek akivé lenni szeretnék :)
m9ags

felhők fények...

(Ritus, 2011.04.12 16:56)

Én valamelyik éjjel -tegnap talán- sarkifényhez hasonlító felhővel álmodtam, összekötötte az eget és a földet. Egy másik nővel néztem, ő meglehetősen távol állt tőlem, de értettem, halottam minen szavát, a fénycsoda láttán kérdezte mi jut erről eszembe, én mondtam, hogy a sarkifény, bár látszik hogy felhő.
No ebből mit hoztok ki nekem?

Zoénak...

(Lemayar, 2011.04.06 19:10)

...nem tudom mennyire fontos. :-) Kerestem...Én úgy érzem, sok-sok mindent elengedtem, amihez makacsul ragaszkodtam eddig.
Igyekeztem és igyekszem elengedni mindent, ami nem szolgál, ami nem boldogít.
Most elengedem hát az elengedés gondolatát,mely talán azért is oly élő bennem, mert mindig ide lyukadunk! :-))

elengedést elengedni

(Anisha, 2011.04.06 19:06)

érdekes gondolat. De hát az életben az egyetlen állandó dolog a változás....ahhoz meg nem árt az elengedés. Ami állandó...ami beköt az élet ellenes...

Egyébként azt vettem észre, hogy mostanában többen álmodnak házzal, lakással. Én pl. folyamatosan. Már nem is hozom ide őket, mert unalmas lenne. Ma éjjel pl. gyönyörű still bútormeg hozzá illő tapéta a falon, nagy tágas szobák, meg meghitt zugok szerepeltek az álmomban.
De mástól is hallottam ilyen álmot mostanában.

Lemayar álmához

(Zoé, 2011.04.06 18:37)

drága, biztos, hogy az új életedben, teredben is olyan nagy szükség van a WC-re, ami a régi elengedésének a szimbóluma? Központi helyen kellene lennie?
Ha a régit nem engedted volna már el, talán meg sem találhattad volna az új házadat.
Lehet, hogy már csak az elengedés gondolatát kellene elengedni?:)

Köszönöm Mindkettőtöknek!

(Lemayar, 2011.04.06 18:23)

..Nem emlékszem melyikben jártam előbb....az új vonzott nagyon, ezt tudom. A hatalmas tér, a fény, a zöld padlószőnyeg, a sok szoba...Azt hiszem a wc messze volt...a helyiségektől...Talán inkább ezután mentem vissza a régibe...amely nagyon nyomasztó volt...Igen, az Anyámmal való kapcsolatomra segítőim már utaltak máskor is...Eleinte jó volt ez a kapcsolat, majd később, élete vége felé vált zűrössé. Súlyos betegségeket gyűjtött be magának, mellyel érzelmileg zsarolt...Engem, Apámat....De ez hosszú, talán nem is fontos. Már rég megbocsájtottam neki....Ó, boldogan építgetem az új életemet!!

:)))

(Ritus, 2011.04.06 14:35)

:)) igen, öleld magadban meg édesanyádat!
Lehet ez gátolja a tisztulást az új házban, hogy van valami tisztáznivalód vele ott a múltban. hmm?

Házak....

(Lemayar, 2011.04.05 20:00)

Éjszaka fura álmom volt. Nem akarom elmesélni, csak egy kicsi segítség kellene. Nem is emlékszem rá pontosan, csak a hangulata maradt meg, az érzés. Ház /lakás/= LÉLEK..Azt hiszem itt olvastam. Jártam egy újban, amelybe költözni készültem. Tágas volt, sokszobás, világos, bútorozatlan...Valami gond volt a wécével...És jártam a régiben, a szülői házban, ahol már rég nem voltam, mióta szüleim meghaltak. Az nyomasztó volt. Sötét,zsúfolt, sokan voltunk ott, én is sok emberrel /távoli ismerősökkel is/ mentem...Arra gondoltam, nem lesz hol aludnunk, nem lesz mit ennünk...Váratlanul érkeztünk..Láttam anyámat is...Mit akar ez az álom üzenni? Tudjátok?

brutális..

(Lemayar, 2011.04.05 18:36)

Én most nem értem, min vacakoltok! A "brutális" szó miatt? Helyettesítsük be egy szebb magyarra: kíméletlen, kegyetlen...

"Kíméletlenségemmel becsüllek én,
olykor gyilkol a simogatás.."-írta Baranyi Ferenc

http://dalzso.freeblog.hu/categories/Baranyi_Ferenc_versei/

Egyszer, én is megelégelve a sok "simogató", kedves figyelmeztetést, kíméletlenné váltam. És kíméletlenül mondtam el valakinek azt amit gondolok, amit érzek... Eredmény: Kaptam tőle egy vádoló válasz-levelet, és azóta nem hallottam róla....
Hát ennyit a "brutális" vagy kíméletlen őszinteségről! Vagy továbbra is önmagamat megtagadva elhallgatom azt, amit érzek, gondolok? Akkor is, ha tudom, hogy ezzel ártok??
Légy hű magadhoz! MAG-odhoz! Én így gondolom. Ha valaki ezt brutálisnak, kíméletlennek érzi:Áldásom rá!

Brutális

(Zoé, 2011.04.05 12:26)

..Anisha, ha jól értem, azt közölted, hogy zavar téged a brutális szó ebben a kontextusban, mert az nem illik bele a képedbe....köszönöm, hogy megosztottad.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »